Grejna sezona u Subotici biće produžena

Iako je gradskom odlukom o daljinskom snabdevanju grada toplotnom energijom regulisano da je kraj grejne sezone u Subotici predviđen za 15. april, zbog složenosti situacije, kao i usled trenutno relativno nepovoljnih i promenljivih vremenskih uslova, Javno komunalno preduzeće „Subotička toplana“ nastaviće sa proizvodnjom, distribucijom i pružanjem usluge daljinskog grejanja i u narednom periodu.

Grejna sezona u našem gradu biće produžena sve dok prema podacima republičkog hidrometeorološkog zavoda spoljna temperatura tri dana uzastopno u 21 čas iznosi plus 12 stepeni ili je niža od te temperature.

Navedeni režim rada Javno komunalno preduzeće „Subotička toplana“ održaće u periodu dok spoljašnji temperaturni uslovi budu takvi da se omogući rad postrojenja na apsolutnom tehničkom minimumu, što odgovara spoljašnjoj temperaturi od 14 stepeni Celzijusa, koja je ujedno i granica grejanja kada su iz tehnoloških razloga neminovne obustave proizvodnje.

Zima iza nas bila je blaža i sistem daljinskog grejanja funkcioniše bez većih problema. Javno komunalno preduzeće „Subotička toplana“ pobrinuće se da, i u uslovima vanrednog stanja, radijatori blizu 11 hiljada njihovih korisnika budu topli sve dok, i zvanično, ne bude završena grejna sezona, a uskoro će krenuti i operativna faza remonta postrojenja.

S tim u vezi, Javno komunalno preduzeće „Subotička toplana“, nakon 15. aprila, režim rada prilagodiće spoljašnjim temperaturunim uslovima i potrošače na mreži daljinskog grejanja snabdevaće toplotnom energijom, uz dnevne prekide, u zavisnosti od spoljašnje temperature, najkasnije do 30. aprila.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. (ba)laban kaže:

  Niste nas pristojno grejali ni u jeku zimske sezone, koja je bila sve samo ne zimska, ali su nam zato stanovi bili poluhladni, a računi “vreli”.

  Sad, kad je napolju i do 25 stepeni celzijusa, nameravate da nam grejete radijatore bez razloga i da nam praznite džepove.

  PITAMO LI SE MI UOPŠTE ZA NEŠTO?

  Po meni ove sve treba zatrti… ovakav korov se više ne rađa.

 2. Ledenjak kaže:

  Kada čujem šta sve toplana radi za naše dobro ,nije mi dobro .

 3. Vesko kaže:

  Konacno neke lepe vesti i od Suboticke Toplane. Zima jeste bila blaza, ali svi cemo se sloziti da je i dalje prohladno i da u vecernjim satima nije bas svejedno. Ono sto je zanimljivo je da je Suboticka Toplana veoma, da tako kazem, krucijalno preduzece. Bez nje, kako bi se se hiljade suboticana grejalo tokom zime? E pa samo da vam kazem da je i Agrokombinat isto tako bio krucijalan (prehrana) pa je svejedno propao zbog lopovskog rukovodstva. Tako da je sasvim moguce da ce ista sudbina kad-tad snaci i Toplanu, jer lopovi ne biraju.

 4. laki kaže:

  Pošto su i oni, kao i svako drugo javno preduzeće ili državna institucija, u rukama vladajuće stranke, rade onako kako im se hoće. U ovom slučaju konkretno greju koliko im se hoće, kad im se hoće, račune ispostavljaju takođe kako im se hoće… Sve ostale državne institucije, poput sudova, gde spadaju i izvršioci, policija, tužilaštvo, su povezane sa njima i, ne obraćajući pažnju na poštovanje zakona izvršavaju odluke kako odgovara određenom javnom preduzeću i vlastima, jer je to, verovatno, njihov izvor prihoda.

  Navešću konkretan primer za ovu tvrdnju. Naime, tužio me JKP “Subotička Toplana” za neplaćeni iznos za koji imam validan nalog (priznanicu) što je Sud i utvrdio, ali je Sud uvažio izjavu dva svedoka iz JKP koji su učestvovali u spornom slučaju kao blagajnik i kolega-verodostojni posmatrać i umesto da zatraži njihovu odgovornost za eventualnu proneveru, rešenjem je doneo odluku da overen dokumenat koji ja posedujem nije dovoljan da bi se dokazalo da je uplata izvršena.

  Uvažena je “časna” reč stranačkih pulena, koja je jača i od bilo kakvog dokumenta. Pitanje je, posle ovakvih odluka, koliko je naš platni sistem bezbedan i šta je to u Srbiji uopšte bezbedno.

  O nezavisnom pravosuđu ne treba trošiti reči.

 5. JaPaja kaže:

  Nikad toplija zima i nikad veći lopovluk mafijaškog javnog preduzeća u režiji gradonačelnika. Očito građani treba od stranaka da traže da im napismeno garantuju svojom imovinom da više nikada neće birati za gradonačelnika dođoše jer su oni naneli najveće zlo građanima. Nikako nemojmo oprostiti ovom subotičkom režimu kriminal. I pored uveravanja iz tog javnog preduzeća i da za to nema razloga na početku sezone da poskupljenja neće biti, on državljanin druge države nam je uterao samo za 24 sata i podigao cene. Ovo produžavanje u nikad toplijojoj zimi je još jedan način da otmu od građana još malo para kako bi utovili džabalebaroški tim. Mislim da je vreme da se organizujemo i tu mafiju najurimo iz Toplane i zabranimo im radu u bilo kojem javnom preduzeću.

 6. Vija kaže:

  15.aprila je uvek bio kraj sezone. I treba još grejati.

 7. Dosta mi je svega kaže:

  Potpuno se slazem sa komentarom JaPaja.Nikada nije bila toplija zima,a ja nikada,ali nikada nisam dobio veci racun.Ovu kriminalnu bandu treba usranim motkam najuriti.

 8. JACEMKAZEM kaže:

  Hvala ali uopste nije potrebno. Sad hocete na nama da uvucete pare sto vam fale jer je bila blaga zima?????? Bolje predjite u XXI vek konacno i resiti da racune saljete elektronski, da gradjani imaju uvida na vasem sajtu svoje “kartice” da mogu proveriti knjizenje svojih uplata ird. kao sto to rade druge JP i poresko. Samo vi i ED jos nemate to!!!!!!

 9. Velicanstveno, ha ha. kaže:

  Tacno @ Vesko. lopovi ne biraju, sto krupnije preduzece to bolji zalogaj, Agrokombinat je rastrgan krokdilskim zalogajima, uz dozvolu od drzave postavljenog rukovodstva koje je trebalo da stiti i radnicke i drzavne interese, a skoro sve otislo pojededincima, uz proviziju onima koji su im to omogucili.

 10. Zavera u teoriji kaže:

  @laki – E, pa izvini, ali to ti ne verujem – da si platio, da imaš overenu, validnu priznanicu i da je sud ne uvažava, to LAŽEŠ! Tako mislim iz nekoliko razloga. Ako takva potvrda o uplati postoji, može lako da se utvrdi da li je falsifikovana ili nije. Ako se utvrdi da NIJE falsifikovana, (a utvrđeno je, kažeš, da je validna!) to znači da si ti u pravu i da si platio, a da je oni, eventualno, nisu proknjižili. To je već NJIHOV PPOBLEM a ne tvoj. Nema tu sud šta da pita blagajnika i nekog “POSMATRAČA” (???) koji je, navodno, bio “prisutan” – čemu: tvom PLAĆANJU ili da svedoči da te je video i da si ti bio tamo ALI NISI PLATIO? Makar šta. SUD utvrdio – SUD osporio? Kako to? Kako validna potvrda o plaćanju “ne može da bude dovoljna”? Šta onda treba imati? Priča ti je suluda kao i svi tvoji vučićopaćenički postovi, u kojima se iživljavaš nad nekakvim “stranačkim pulenima” i toročeš o “zaveri”koju sprovode svi – JKP, vladajuća stranka, državne institucije, sudovi, policija, tužilaštvo, gradonačelnik, gradska vlast, izvršitelji, verovatno i NASA – svi su POVEZANI samo tebi da napakoste i tebi da uzmu novac!!! Da nije malo previše? Nisi paranoičan, ali ne znaš zašto te svi progone!!!

 11. JaPaja kaže:

  Sačekajte samo račun za mart pa ćete videti koliko je zima bila leeedeeeena.

 12. (ba)laban kaže:

  Nema potrebe TI da mi veruješ. To je činjenično stanje. Mogao bih sad da ti kopiram svu dokumentaciju i presudu, ali bi to bilo previše papirologije.

  Tačno je ovakvo činjenično stanje kako je navedeno u komentaru i isto je, što je najčudnije, baš tako obrazloženo u prvostepenoj sudskoj presudi. Dakle, kjlučno navedeno u prvostepenoj sudskoj presudi je da je UTVRĐENO DA JE PLATNI NALOG VALIDAN, ALI DA NIJE DOVOLJAN DA BI SE NJIME DOKAZALA UPLATA. Na žalost, ali je stvarnost je takva i sudovi poslednjih godina na ovakav način funkcionišu i donose presude protivno zakonima, au interesu određenih interesnih krugova. U svakom slučaju, posle skoro dve godine, slučaj se nalazi trenutno u žalbenom postupku.

  Znam da ti je teško da poveruješ da se u Srbiji tvojeg ljubljenog Aleksandra Vučića tako nešto događa, ali to nije ništa neobično za šupke iz njegove bande.

 13. JaPaja kaže:

  Dovoljno je reći da je (ba)laban kroat pa je mnogima jasno zašto pljuje toliko po pravosudnim organima, državi Srbiji i predsedniku. Za njega i njegove je i istorija koju je o njima pisala Nemačka fotošop. Da je istina već bi davno ovde okačio to “rešenje” Suda a dovoljno je samo da zamaže broj predmeta, svoje ime i još nekui podatak koji bi ga otkrio. Naravno to neće nikad uraditi zato što sve što je napisao je čista laž.

 14. (ba)laban kaže:

  @JaPaja

  Velika si konkurencija “šefu” u psihičkom smislu. Jeste da je onaj neprevaziđen, ali i ti se dobro držiš.

 15. Pera kaže:

  Vaša cenzura je fantastičan primer diktature jednoumlja koja vodi pravo u tri pičke materine tj. u propast zvanu “Bolje sutra”. Istu onu kvazi-eks jugovićku. Bezalternativno trajno večno đubrište otpada. Što više ližete guzice Gazdama sve ste u većem sranju.

 16. Zavera u teoriji kaže:

  @(ba)laban – laki, koji si sad pa ti??? Znači, tim trikovima se koristiš? Svejedno, LAŽEŠ i sada kada si uhvaćen u laži rešio si da je se držiš i dalje po svaku cenu! Mamlaze vučićopaćenički, pa to ne može ni sud Žan Bidela Bokase da presudi da si ti dužan a ti da imaš DOKAZ- priznanicu da si platio! To pričaj ovima retardiranim iz pokreta “pet miliona od jednog” i sličnima, nešto si iz te priče PREĆUTAO ili SLAGAO, svejedno, tu nešto ne štima – šta ti misliš da smo svi veverice pa da baš sve možeš da nas pališ na taj način!? Uuuuuuuuu, jbt, imaš potvrdu, priznanicu, potpis, pečat, datum da si PLATIO a sud kaže: jeste, potvrda je validna, ali NIJE DOVOLJNA! Pa šta nedostaje, umeš li da kažeš? Da li su ti rekli? Nisu mogli da ne kažu (napišu u presudi). Ne treba fotokopirana obimna dokumentacija, samo to! Tu je KLJUČ. Ma daaaaj… Ne seri više, leba ti! Ti si jedan psihički opterećeni čovek nesposoban za bilo šta korisno u životu da uradiš, osim da prdiš na ovom portalu protiv države, sistema, sudstva, predsednika, itd. u kojima nalaziš KRIVCE za svoju nesposobnost i opravdanje za svoju životnu promašenost! Stani pred ogledalo i jednom u životu budi iskren prema sebi (kada već nisi prema drugima) i priznaj da si seronja i nesposobnjaković, jer da nisi, boleo bi te qrac za Vučića, kao uostalom što boli i mene, već bi radio ono što umeš (da nešto umeš!) i živeo ZA sebe a ne PROTIV Vučića (juče Slobe sa istom mržnjom – protiv koga sutra?)…

 17. (ba)laban kaže:

  @Zavera u teoriji

  Umori se ti uspešni NAPREDNI čoveče od pisanja. Od silne škrabancije si u pravu jedino ono za mržnju prema tvojem voljenom vođi. VELIKA JE i NEOGRANIČENA JE! Veća nego što je bila onovremeno prema Slobi.

 18. Zavera u teoriji kaže:

  @laki, (ba)laban, croat, Paulina – koje ti je već ime danas i koje u ovom momentu svoje šizofrenosti koristiš, ne znam, ali mogu ja i kratko. Ko o čemu, ti o “voljenom vođi”. Pitam te zašto lažeš u vezi računa Toplane, nemaš odgovor, pa opet o njemu. Druže, psihijatrija radi i u vreme korone, potraži pomoć.

OSTAVITE KOMENTAR