Gužva na Horgošu, vozila se preusmeravaju na Kelebiju

Zbog velikih gužvi na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije, pripadnici Saobraćajne policije preusmeravaju vozače na petlji "Subotica- sever" da se isključe sa autoputa i preko Subotice idu ka graničnom prelazu Kelebija.

 

Na samom graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz Srbije, stvorene su kilometarske kolone zbog kojih se na izlazak iz zemlje čeka više sati. U ovom momentu, vozilima nije moguće putovati od petlje "Subotica-sever" do Horgoša.

horgos-carinski-granicni-prelaz-granica-jpg_660x330
 
Navedeni režim saobraćaja prouzokovao je veće gužve i u samoj Subotici, a uglavnom se radi o automobilima sa inostranim tablicama.


 
Prema informacijama JP Putevi Srbije svi raspoloživi kanali za naplatu putarine su u funkciji, pa se ne očekuju duža zadržavanja od 15-tak minuta. Vozačima se savetuje da pripreme tačan iznos za naplatu putarine.


 
Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je promenljivo i teško predvidivo, jer su zbog turističke sezone i pojačanog saobraćaja česte promene sa tendecijom porasta u predstojećim danima vikenda. Na našim prelazima, prema trenutnim informacijama od Uprave granične policije, na prelazu Horgoš putnička vozila na ulazu iz Srbije čekaju dva do tri sata.


 
Preporučuje se korišćenje manje frekventnijih prelaza sa Mađarskom kao što su Bački Breg i Kelebija, a samo za putnička vozila od 07.00 – 19.00 otvoreni su i prelazi Bajmok i Bački Vinogradi koje mogu koristiti osim državljane srpske i mađarske nacionalnosti i putnici iz EU, Švajcarske, Norveške i Irske. Na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom na izlazu iz Srbije zadržavanja su od 30-60 minuta. Preporučuju se altarnativni prilaz Šid koji vodi ka Vinkovcima.

 

BlicKOMENTARI

  1. vokille kaže:

    Rešenje (dok ne dođe šengen, a za to će proći najmanje 10+ godina)  je da se otvori stari prelaz na Horgošu, ali koji mogu koristiti  samo državljani Mađarske i Srbije, sa ličnim kolima, i za pokoji autobus. Na taj način značajno se umanjuje pritisak na ovaj glavni prelaz, sa obzirom da to blokiraju uglavnom ljudi koji su u poseti svojoj rodbini iz Turske koja arbajtuje

OSTAVITE KOMENTAR