Gužve na šalterima fonda za zdravstvno osiguranje

U šalter sali filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) u Subotici, zbog smanjenja broja zaposlenih, od početka godine stvaraju se velike gužve, a podaci pokazuju da je za nešto manje od 50 radnih dana, više od 43.000 građana ostvarilo neko svoje pravo.

 

Vršilac dužnosti direktora filijale RFZO u Subotici Miroslav Marković rekao je novinarima da je u protekle tri godine zbog racionalizacije iz službe otišlo 10 zaposlenih, a troje njih, koji su radili na šalterima, otišli su u penziju krajem decembra prošle godine.Prema njegovim rečima, ta mesta nisu popunjena, što znači da na šalterima radi samo troje zaposlenih.

 

Marković je dodao da je od početka godine preko filijale RFZO u Subotici obrađeno više od 16.000 prijava i odjava osiguranja, izdato više od 12.000 markica zdravstvenog osiguranja, više od 6.000 novih zdravstvenih knjižica, izdato 7.000 potvrda za oslobađanje plaćanja participacije i više od 1.700 stomatoloških potvrda.

 

“Za nešto manje od 50 radnih dana, više od 43.000 građana je ostvarilo neko svoje pravo. To je rezultat pomenutih gužvi, za koje očekujemo da budu smanjenje privođenjem kraju izdavanja potvrda. Svakako, očekujemo manje gužve početkom naredne nedelje”, rekao je Marković.

 

On je naglasio da se i pored najbolje volje, ne mogu izbeći čekanja koja su neprihvatljiva za osiguranike.

 

“Unutrašnjom reorganizacijom, sprovedenom početkom marta, ‘aneksirano’ je nekoliko ugovora o radu i očekujemo da će se sledeće nedelje povećati broj zaposlenih na šalterima”, rekao je Marković.

 

On je kazao da je u prošloj godini oko 60.000 osiguranika ostvarilo neko od prava preko tih šaltera, gde sada radi troje ljudi i to bez lekarskih komisija, koje takođe imaju obiman posao.

 

RTVKOMENTARI

 1. pecam pa sta upecam kaže:

  Prosli mesec sam se gnjavio u redu ispred njihovih saltera, Uz samo malo bolju organizaciju redovi bi se smanjili na pola.

   

 2. Pecarosu kaže:

  Kakvu organizaciju preporucujes?

 3. pecam pa sta upecam kaže:

  Ja ne primam platu od njih… tako da sorry! ideje na zalost nisu poklon u danasnje vreme.

 4. amacak kaže:

  bio sam danas da pokušam na se prijavim na zdravstvo i uzmem knjižicu za ćerku. gužve se nisu smanjile.

  evo od mene jedan besplatan predlog: odgovorni bi mogli da prošetaju do banke inteze u d. tucovića da vide kako se rešava da ako već mora da se čeka, ne mora da se stoji u redu.

 5. Pecarosu kaže:

  Nemas ti sta da poklonis, to je problem…pricas u prazno!!!

OSTAVITE KOMENTAR