Hajnalka: Đaci me naterali da se prijavim za “Talenat”

Hajnalka Buš (38), spremačica iz Hemijsko-tehnološke škole u Subotici, oborila je s nogu gledaoce serijala „Ja imam talenat“ pesmom Arete Frenklin „Udaviću se u svojim suzama“, ali je, kako kaže, za nju najvažnije bilo da dobije pohvalu Ivana Tasovca.

 

Srpska Suzan Bojl, kako su je sugrađani već prozvali, dočekala nas je okružena kolegama i učenicima kojima svakodnevno ispunjava muzičke želje, a najradije peva džez, bluz, pop i gospel.

 

– Pevam oduvek. Najverovatnije sam od oca Ferenca Lakatoša Žige nasledila talenat, jer je on bio muzičar, svirao je saksofon i učestvovao je u rok operi „Zelenokosa“ – kaže Bušova za „Blic“.

Foto: Biljana Vučković

 

Posle emitovanja nastupa nije spavala celu noć. Sinovi Robert (20) i Roland (15) su je grlili i radovali se, ali je primetila i da je suprug počeo da popušta pošto do sada nije imala njegovu podršku.


 

Dok prolazi hodnicima škole, raspevanoj tetkici svi prilaze i govore reči podrške, ali niko nije iznenađen što je Hajnalka dobila od žirija tri „da“.

 

Koleginice iz smene, Emilija, Sabina, Ljilja i Helena, kažu za nju da je uvek vesela, dok đaci tvrde da su školu zavoleli baš zbog nje i njenog glasa, jer dok sprema ili kuva kafu, obavezno pevuši.

 

Učenici su mi odavno rekli da treba da se prijavim za šou. Sada me oni najviše bodre. Iznenadila sam se kada sam čula sebe na malom ekranu kako tečno govorim srpski jezik, jer mi je maternji jezik mađarski. Sada ne razmišljam previše o budućnosti, ali bih volela da uđem u finale – kaže.

 

On takođe dodaje:

 

– „Talenat“ mi se dopao zbog stava Ivana Tasovca. Njegovo mišljenje cenim i osećam veliko poštovanje prema njemu. Međutim, prva dva pokušaja da nastupim u emisiji “Ja imam talenat” nisu bila uspešna jer nisam imala novca za put, a za treću-sreću zaslužna je koleginica Jelika Mirosavić.

 

Tek pošto sam ušla u prvih 60, počela sam da učim tekstove pesama, sve donedavno sam znala tek pokoju strofu od nekoliko kompozicija“, kaže Hajnalka.

 

BLICKOMENTARI

  1. jozefina kaže:

    Bravo Hajnalka…..sve cestitke! Samo napred!  

  2. abrakadabra kaže:

    I od mene…:)

OSTAVITE KOMENTAR

+ 23 = 29