Hajo pobednik Tamburica festa

Na juče završenom Svetskom tamburaškom festivalu “Tamburica fest” na Petrovaradinu, za najbolji orkestar proglašen je subotički tamburaški ansambl Hajo. Na ovom festivalu je nastupilo ukupno 28 orkestara iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Rumunije, Italije i SAD a Subotičani su se pokazali kao najbolji.

Foto: B. Vučković

Festival tambure okupio je više hiljada posetilaca tokom  festivala a nastupali su i Jelena Rozga, Zvonko Bogdan i Željko Joksimović.

 

Festival je otvorio ansambl “Zorule” kome je gost bila Danka Ubiparib, a odmah nakon njih usledio je tamburaški orkestar “Ravnica” iz Subotice.

 

– Novosađanima smo svirali i dve autorske pesme “Zbogom curice” i “Ostariću prije zore”. Na festival su došli ljubitelji tambure i ovo jeste muzika ravnice – kaže za Blic Miroslav Letović iz tamburaškog orkestra “Ravnica”.

 

Pesme su se pevale uglas, a vatromet je upriličio ovu manifestaciju. Džo Feri iz SAD, koji svira tamburu više od 40 godina, nastupio je sa svojim orkestrom i zapevao na engleskom. Pored odlične muzike, posetioci su tokom festivala mogli da pogledaju izložbe, kao i da probaju neke od vojvođanskih specijaliteta, poput štrudle s makom.

Foto: Blic

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR