HAOS NA HORGOŠU, gužve se prave još pre Subotice

Kolone vozila na graničnom prelazu “Horgoš” za izlazak iz zemlje formiraju se još pre Subotice, a neki od autobusa koji su još sinoć krenuli iz Beograda još uvek nisu prešli granicu, javio je “Blicu” jedan od putnika koji se trenutno nalazi na licu mesta.

Prema rečima srpskih turista za prelazak srpskog terminala ka Mađarskoj čeka i po 11 sati.

– Na putu je potpuni haos, autobusi ne mogu ni da se isključe i skrenu ka Kelebiji kako bi izbegli čekanje. Kolona počinje čak i pre Subotice. Već dva sata stojimo tu i bukvalno se ne približavamo Horgošu – kaže za “Blic” Miljan Mikić, jedan od putnika koji su upali u potpuni kolaps na graničnom prelazu sa Mađarskom.

Kako navode putnici, pojedini srpski autobusi na prelazak granice koji čekaju sinoć od ponoći su tek sada stigli na red za prelazak.

Koliko je stanje kritično govori i činjenica da putnici putem Fejsbuka upozoravaju ljude da ne kreću na put.

Gužve na granicama nisu donele svima nesreću, budući da su prema rečima putnika ovo stanje iskoristili pojedini prodavci koji u gajbama nose voće i flaše vode između automobila i prodaju ih putnicima.

AMSS: Smena turista donosi pojačan saobraćaj

– Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na Horgošu na izlazu iz zemlje zadržavanja su do 5 sati, dok na ulazu nema vozila – rekli su za “Blic” iz Auto moto saveza Srbije.

Ako uzmemo u obzir dosadašnja iskustva, dužina vremena provedenog na granici uglavnom je dupla u odnosu na podatke koje saopšti AMSS.

 

BlicKOMENTARI

  1. Bogdan kaže:

    Njet problem, normal katastrof…

  2. Salamander kaže:

    Pa kada mađarima stalno pada sistem, a inače rade puževskom brzinom nije ni čudo što su gužve.

OSTAVITE KOMENTAR