Hapšenja i 10 pitanja za premijera

Akcija kolektivnog hapšenja 80 ljudi, među kojima upadljivo nema nikoga iz SNS, za dela koji nemaju nikakve međusobne veze, više liči na medijsku hajku, zastrašivanje, skupljanje poena pred izbore i krizno odvlačenje pažnje sa raspada u SNS, nego na akciju pravne države.

poslednji-voz-2
Premijer i njegov ministar policije treba da odgovore na sledeća pitanja:

 1. Zašto su svi ovi ljudi uhapšeni u isto vreme, kad krivična dela koja im se stavljaju na teret nemaju nikakve veze jedno sa drugim?
 2. Da li Vučić zaista misli da ovim hapšenjima može da zamaskira oslabađanje Stanka Subotića svake odgovornosti za šverc cigareta tokom devedesetih?
 3. Da li je Vučićev princip da su oni koji su finansijski pomagali ili pomažu SNS zaštićeni od zakona?
 4. Da li Vučić očekuje da ovim hapšenjima može da zabašuri oslobađanje Mihalja Kertesa, samo dva dana nakon što se učlanio u SNS?
 5. Da li medijskim hapšenjima može da se fingira borba protiv korupcije iako nisu rešene 24 sporne privatizacije: C market, Luka Beograd?
 6. Da li Vučić ukida Agenciju za privatizaciju da bi se uništila dokumentacija o pljačkaškoj privatizaciji?
 7. Da li medijskim cirkusom sa hapšenjima misli da se neće videti svađe i cepanje SNS ili samo šalje poruku svojim korumpiranim članovima šta bi moglo da ih snađe ako mu okrenu leđa?
 8. Zašto političar, sa plagiranim doktoratom u ulozi ministra policije, najavljuje nova hapšenja i preuzima ulogu sudije pretećom porukom kako “neće dopustiti da se bilo ko izvuče”? Da li uopšte zna šta je nadležnost i posao ministra?
 9. Da li Vučić misli da će ovim hapšenjima skrenuti temu sa poražavajućeg izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije o kupovini medijskog mraka državnim novcem? Preko 850 miliona € je bačeno na to u poslednje četiri godine. To je 4 puta više nego što je premijer oteo penzionerima? Da li je to reforma?
 10. Zašto je premijer sam sebi izabrao tužioce koji nisu najbolje rangirani kandidati? Da bi mogao njima lako da manipuliše i podiže optužnice protiv političkih protivnika i štiti “svoje kriminalce”?Zahtevamo od premijera i njegovih nesposobnih kadrova da prekinu medijski cirkus sa hapešnjima. Policija i tužilaštvo su nezavisne institucije sistema i treba da rade svoj posao bez uticaja politike. Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija su dve različite institucije sa različitim nadležnostima. Isto važi i za Ministarstvo pravde, tužilaštvo i sudove. Posao ministara je da uređuju i nadziru sistem, ne da hapse, podižu optužnice, sude ili presuđuju. To je posao policije, tužilaštva i sudova. Nesposoban premijer i njegovi nesposobni kadrovi to očigledno ne razumeju.

 

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović”KOMENTARI

 1. JAPAJA kaže:

  Radulovicu , ono sto mi znamo a i ti znas a ovde vesto prikrivas znamo zasto do sada ni jedan proces nije zavrsen je upravo zuti kadar medju javnim tuziocima, policijom i svim drzavnim institucijama. Svasta ste radili, krisom slali predmete u druge gradove da im se trag zametne pa da ih doceka zastarelost. Javni tuzilac za organizovani kriminal , ratne zlocine nema ni jedan predmet protiv drugih narodnosti sem protiv srba, sta vise i albanske kriminalce i ubice su bez ikakvog pravnog argumenta oslobodili jos na pocetku mandata. Zastitnici gradjana su zuti kadar sa sumnjivim ubistvom kvalifikovanim kao samoubistvo. Pucao covek sam sebi u glavu sa 2 metra i na njegovim rukama nema barutnih cestica a na zastitniovim koji “nije pucao” je bilo. Kaze milovao samoubicu pa mu se nalepili na prste. I vi mislite da je narod stoka i da ce poverovati u ovakve price. Sto se tice novca e tu ste arcili samo tako. Mene ne cudi 500 000 evra Zivkovicu bez ijednog validnog dokumenta, mene interesuje zasto njemu. Cime je to on zasluzio. Jel to neka naknada za cutanje. Pa on je jedini znao ko je likvidirao Djindjica i pred naciju izasao sa imenima. Kako to?. Smrdi , smrdi previse u zemlji Srbiji da bi poverovao u ovo pishanje Radulovica.

 2. Moje ime kaže:

  @JAPAJA
  Radulovic i ukazuje na to da u Srbiji sve vec odavno smrdi. Normalan covek. I ne znam kako Radulovica povezujete sa “zutima”? Covek nikada nije bio ni u jednoj stranci.

 3. glupi SNS kaže:

  Radulovic je otprilike jedina svetla tacka na politickoj sceni. Steta pa nema podrsku krupnijih centara moci.

 4. JAPAJA kaže:

  “Jedina svetla tacka na politickoj sceni” Savetnik americke ambasade pa da nema podrsku krupnijeg centra moci. Bice da nije u tome zec. Imali su i ovi iz DS-a podrsku pa od podrske osta samo drska. A ja ga pamtim jos iz emisije koju je vodio onaj nezgodni Jugoslav Cosic. Cosicu je izjavio da je u vladu usao bez imovine . To sam zapamtio jer sam komentarisao “jos jedan gologuzan koji hoce poput Cede da napuni dzepove o grbaci naroda”. Medjutim malo morgen , firmu koju je u tom momentu imao ( dakle nije da nije imao nista ) je prepisao samo nedelju dana KASNIJE na svoju zenu. Kao vlasnik firme „E-market kapital“ koja se bavi konsaltingom za firme u stecaju on vodi paralelno stecaj 14 firmi u Srbiji. I jos jedan podatak koji iz meni neznanih razloga svi precutkujete jesu njegove veze sa “Stecajnom mafijom” i istrazne radnje koje su s tim u vezi vrsili drzavni organi jos 2011 – 2012. Jedan zuti politicar je rekao da internet treba spaliti jer nista ne zaboravlja sve ostaje ma koliko ga “cistio”. Dakle o tome su pisali novinari ( april 2011 ) davno pre nego sto se o njemu i razmisljalo kao o potencijalnom ministru. Postojale su krivicne prijave u Prvom osnovnom i Visem javnom tuzilastvu u Beogradu jos od februar 2012-te. Kazem postojale a da li je sudbina tih prijava identicna onim koji su na tajanstveni nacin zavrsile iz Beograda u drugim gradovima Srbije bez ikakvog rezona kako bi se docekala zastarelost valjda ce se jednog dana saznati. Koliko je takvih predmeta sam Bog zna.

 5. Moje ime kaže:

  @JAPAJA
  I pored najbolje namere da nesto saznam iz Vaseg teksta, to nikako ne uspevam. Optuzbe same po sebi nemaju smisao. Gomila pitanja bez odgovora i sve nesto u oblacima, nisu dokazi . Mozda samo Vas stav da vam se ovaj covek ne dopada. To je Vase pravo. Zato smo tu gde jesmo, jer se o svemu donose zakljucci bez dokaza i smisla. Prodavanje magle nas je i dovelo dovde.

 6. JAPAJA kaže:

  @Moje ime
  Dakle vi ste jedan primer kad nemate argumente kao DS stancujete kvalifikacije i mislite da stetime nesto demantovali.Cosic vazi za izrazitog protivnika SNS-a i kad vam jedan ovakav covek dodje u emisiju i slaze da nema nista onda ne vidim jel to njegovo laganje ili moje maglovito vidjenje. Hocete reci da mi se prividja. Hocete da kazete da u vreme kad je vodio stecaj 14 firmi nije bio vlasnik „E-market kapital“ koja se bavi konsaltingom za firme u stecaj. Pa zbog toga su i pokrenuti krivicni postupci.

  I na kraju hocete da kazete da krivicnih prijava nema da ja to umisljam. Ocito ste dobro islifovani da negirate jasne cinjenice pa ih nazivate mojim pitanjima. Nisu to moja pitanja, pitanja su postavljali drugi iz novinarstva i tuzilastva na koja ce Radulovic da odgovara. Da ste imali postene namere negirali bi ove moje podatke ali vi mislite da je dovoljno reci da ja nemam dokaze i da su sve to moja pitanja. Po kojim to kriterijumim vi donosite zakljucke da su neki tekstovi u javnosti istiniti a neki ne? Jel to po partijskoj pripadnosti. . Umesto da slepo verujete ovom coveku bolje bi bilo da procitate za sta ga sve optuzuju i za vreme cijeg mandata su krivicni postupci pokrenuti.
  Ja ne mrzim ovog coveka ali mu NE VERUJEM.

 7. Djuka kaže:

  jel’to onaj Radulovic koji je bio Vucicev ministar?
  pfff…

OSTAVITE KOMENTAR