Hapšenja u Vranju i Subotici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su u sredu na teritoriji Vranja i Subotice 13 osoba zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi krijumčarenja i zloupotrebe službenog položaja. Među pritvorenima je i Fatljum Musliju, sin Jonuza Musliua, predsednika Nacionalnog saveta Albanaca i bivšeg komandanta OVPMB. Tokom pretresa kuća uhapšenih zaplenjeno je i 2.650 kg rezanog duvana i 1.000 boksova raznih vrsta cigareta sa makedonskim akciznim markicama.

fatlum-musliu2

Musliu je uhapšen u porodičnoj kući u bujanovačkom selu Končulj, što je potvrdio i njegov otac, ocenivši da su pretres i hapšenje njegovog sina “pritisak za iseljavanje i nasilje prema Albancima”.

– Pored Muslijua, zbog sumnji da su umešani u šverc duvana, uhapšeni su i Dž. K. (37), I. M. (42), F. Š. (32) , Š. R. (38), D. K. (22), I. A. (60), E. A. (34) iz Preševa, F. O. (30), F. O. (28) i D. M. (44) iz Vranja, kao i N. M. (41) policijski službenik iz Surdulice i A. M. (47) iz Subotice.

 

 Musliu: Hapšenje mog sina je osveta Vlade Srbije

 

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu, koji je i predsednik Skupštine opštine Bujanovac, smatra da je hapšenje njegovog sina Fatluma, zajedno sa još 12 osoba, u akciji suzbijanja nelegalne trgovine akciznom robom, “osveta Vlade Srbije”.

“Ovo hapšenje je usmereno protiv mene, a zbog mog nastupa i onoga što sam rekao na sastanku predstavnika nacionalnih saveta”, tvrdi Musliu.

 

NOVOSTIKOMENTARI

 1. Megille kaže:

  A kada će hapsiti te švercere na Subotičkom buvljaku ,naime tamo se ne plaća ni porez niti se poverava poreklo robe , a još ih štiti i sama policija…

 2. Bitno kaže:

  Hahaha koliko je ljigavo kada se odbrana kriminalca zasniva na ovako debilnim teorijama … u prevodu npr. neki Meksikanac pocini seriju krivicnih dela (sverc narkotika itd) u US i onda kad padne … dodje njegov tata pa izjavi ovako neshto … smesno … bilo bi super tako otici u neku zemlju baviti se kriminalnom i biti zasticen etiketom nacionalne manjine , al jbg ne moze.

 3. ..... kaže:

  Vesti o hapsenju svercera bilo cega trebalo bi da postanu uobicajene i svakodnevne. To se medjutim nece dogoditi jer ova drzava nema ni zelju ni snagu ni volju da to spreci. Suboticki buvljak, kao i mnogi drugi buvljaci samo su prava slika stanja u drzavi. Povremena hapsenja su u odnosu na stvarno stanje, tek slucajnost.
  A komentar oca jednog od uhapsenih je besmisleno komentarisati.

OSTAVITE KOMENTAR