Hitne mere sanacije Sinagoge

Ako je negde poželjno videti skele, onda je to sigurno Sinagoga. Montirane na jugozapadnoj fasadi, označavaju radove koji spadaju u one hitne i neophodne intervencije, jer je fasada na tom delu objekta u veoma lošem stanju sa velikim oštećenjima koje su u potpunosti degradirale pojedine delove objekta.

 

Naime, u razgovoru sa Gaborom Demeterom iz Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, saznajemo da je zbog veoma lošeg stanja jugozapadnog dela fasade na ugaonim kupolama usledila hitna intervencija sanacije iste. Sanacija će obuhvatiti radove na krovnom pokrivaču, krovnim oblogama i tavanici, kao i zameni fasadne crvene opeke.KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  barem nesto…

 2. mrle kaže:

  falim te bože bar nešto

 3. b kaže:

  Ovi izbori su cudo. Ako bi se mene pitalo renoviranje sinagoge bi bilo prioritet prioriteta.

 4. krass1 kaže:

  Zalosno je sto se dopusta da objekti takve vrednosti propadnu u tolikoj meri da ih je jako tesko kasnije rekonstruisati, vec se sve radi kao sada etapno. Cisto da se objekat ne srusi sam od sebe.

 5. Dule kaže:

  najzad da se neko setio da sacuva blago koje imamo! kao sto nebismo voleli da nam gradska kuca tako propadne tako je steta i za ovu arhitekturu.
   

 6. Sale kaže:

  Što volem izbore a samo šunka se vole….inače.

 7. Alifa kaže:

  Slika ista – vreme drugo: tako je bilo pre deset, pre dvadeset, pre trideset godina, kako ja pamtim!

 8. JimmyQ kaže:

  a da je dovršite skroz i iskoristite prostor barem za neka ozbiljnija muzička događanja??!…jednom je tamo bio koncert Zvonka Bogdana i bilo je predivno…znate, neki i to vole..nisu svi fanovi Amadeus Banda 😛

OSTAVITE KOMENTAR