Hoće li Vojvodina dočekati Godoa?

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor kaže da priča o Predlogu zakona o finansiranju Vojvodine liči na “Čekajući Godoa” jer se još uvek čeka donošenje.

 

Pastor je na konferenciji za novinare u Novom Sadu povodom prve godine rada Skupštine Vojvodine u ovom sazivu podsetio da je bilo najavljeno da će Predlog zakona o finansiranju Vojvodine biti završen do polovine godine, što se očigledno neće dogoditi.

 

 

“Ovo liči na Joneskovo delo ‘Čekajući Godoa’: i ovo čekamo dosta dugo. Bilo je najavljeno da Predlog zakona o finansiranju bude gotov do polovine godine, ali to se očito neće desiti. Racionalno je da radna grupa pokrajine i republike radi na predlogu zakona, ali i da mi u Skupštini Vojvodine odredimo platformu za te pregovore”, naveo je Pastor.

 

Prema njegovim rečima, Skupština Vojvodine treba da bude aktivni činilac političkih zbivanja.

 

Pastor je izrazio zadovoljstvo što se polemika oko Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine vratila u institucije sistema, odnosno u skupštinsku raspravu.

 

On je naveo da za proteklih godinu dana nije izrečena ni jedna jedina disciplinska mera, niti je iko od poslanika udaljen sa zasedanja, što, kako je rekao, dovoljno govori o dostojanstvu Skupštine Vojvodine.

 

Pastor je rekao da je za godinu dana održano ukupno 18 sednica, što je, dodao je, ubedljivo najveći broj u poslednja četiri saziva.

 

U Skupštini Vojvodine većinu ima koalicija Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvodjanskih Madjara.

 

Pastor je dodao i da prilikom susreta u Novom Sadu sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Ivicom Dačićem nije bilo razgovora o prekomponovanju vlasti, ili različitim drugim političkim kombinatorikama.

 

On je rekao i da je na proslavi Dana policije održanoj juče na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu bio kao predsednik pokrajinske skupštine.

 

“Mislim da je normalno i da predsednika Skupštine Vojvodine prepoznaju predsednik Republike i premijer Vlade”, rekao je Pastor odgovarajući na pitanje novinara i dodao da prilikom tog susreta “nije bilo nikakvog razgovora oko prekomponovanja ili različitih drugih kombinacija ili kombinatorika”.

 

Takvih razgovora neće biti ni u narednim danima kada, kako je rekao, očekuje da će “ovom ili onom zgodom, sa obojicom ili sa bilo kojim od njih imati priliku da razgovaram”.

 

Pastor je dodao da sa predsednikom Nikolićem nije razgovarao ni o njihovom predstojećem susretu u Čurugu 26. juna, gde će, kako je ranije najavljeno, na otvaranju Memorijalnog muzeja racije prisustvovati i predsednik Madjarske Janoš Ader.

 

“Nismo o tome razgovarali, rukovali smo se i razmenili jednu rečenicu – Vidimo se u sredu”, rekao je Pastor na konferenciji za novinare koja je bila posvećena godišnjici rada Skupštine Vojvodine u ovom sazivu.

 

B92KOMENTARI

 1. pauk kaže:

  Google prikazuje Srbiju na karti bez Vojvodine i Kosova, moze se naci na netu, avaz.ba. Pa nesto se desava u svakom slucaju i Ivica Dacic je komentarisao. A ako Srbija hoce pregovore s EU, ta karta sve govori. Ko razume shvatice

 2. neko kaže:

  pauk:

  Google prikazuje Srbiju na karti bez Vojvodine i Kosova, moze se naci na netu, avaz.ba. Pa nesto se desava u svakom slucaju i Ivica Dacic je komentarisao. A ako Srbija hoce pregovore s EU, ta karta sve govori. Ko razume shvatice

  Ovde napišite odgovor…

  sta lupas???
  idi na taj google (ako znas, naravno) i proveri… 

 3. neko kaže:

  https://maps.google.ru/maps?hl=hu&tab=wl

  a da probas ovde? nekako je merodavnije da na google sajtu pogledas google mapu!
   

 4. pauk kaže:

  Ne, nekako je ona karta gore realnija. Bice vam jasnije uskoro

OSTAVITE KOMENTAR