Horgoš: Vezao čoveka selotejpom pa ga satima tukao palicom

Beživotno telo Otoa Čenjaka (57) iz Horgoša, policija je našla u njegovoj kući, pre dva dana, pošto su komšije prijavile da više dana nisu videle Čenjaka da izlazi iz kuće.


Kanjiška policija u saradnji sa subotičkiim tužilaštvom rasvetlila je odmah nakon toga ubistvo, uhapšen je Petar N. (54), mlađi nekoliko godina od Čenjaka i osumnjičen za ubistvo. Strašan zločin dogodio se posle verbalnog sukoba Petra i Otoa, a Petar je žrtvi vezao noge i ruke selotejp trakom i zatim ga udarao po glavi i telu tupim predmetom, do smrti. Komšije tvrde da se više dana muvao po ulici, ulazio i izlazio iz kuće.

Malo pogranično mesto Horgoš sa oko 2.500 kuća zgroženo je strašnim zločinom. U selu pretežno živi mađarski živalj, a tvrdi se da su meštani tihi i mirni, ali neki komentarišu da je to jedno od onih ubistava iz socijalnog miljea. Kako Kurir nezvanično saznaje, konstatovano je da je leš žrtve bio u kući već nekoliko dana pre prijave policije, a osumnićeni Petar je dolazio i odlazio iz Čenjakove kuće, u kojoj je i boravio sa žrtvom duže vreme. Iz Uprave policije u Kanjiži potvrdili su za Kurir da je osumnjičeni Nikolić ubrzo pronađen, jer kako se nezvanično pričalo, on je i radio neke poslove sa Čenjakom.

– Viđali smo ih, a priča se da su nešto zajedno i radili. Sve je nekako ipak ličilo na socijalni milje i ta družba i služba, kaže jedan od komšija, u blizini Čenjakove kuće.

– Viđali smo u poslednje vreme tog Petra. Po Horgošu se priča da je rodom iz Bosne. Može se reći da je kod Černjaka stalno boravio jer su radili zajedno.
Šta se tačno desilo između njih dvojice nije mi poznato, ali su u ovu kuću dolazili i neki drugi ljudi. Uglavnom, Černjaka niko nije video tri dana, pa je alarmirana policija – ispričala je komšinica Marija Urban.

Od komšija ubijenog čoveka moglo se čuti da njegovi najbliži u Nemačkoj. Tamo mu, pričaju susedi, žive majka i brat. Telo je poslato u novosadski Centar za sudsku medicinu, a očekuje da njegovi najbliži rođaci dođu u Srbiju.

Obdukcija je završena, a Kuriru je potvrđeno iz izvora subotičkog Višeg tužilaštva da je žrtva ubijena tupim predmetom.

Prema saznanjima Kurira, motiv ubistva se još ne zna, osumnjičeni Nikolić je iz Beočina, zadržan je u policiji, a biće saslušan sutra u Subotici u Višem javnom tužilaštvu.
-Ubistvo je izvršeno u kući žrtve, a leš je bio unutra 4 do 5 dana. Osumnjičeni će sutr u Subotici biti saslušan oko okolnosti i motiva ubistva, rečeno je Kuriru iz izvora VJT Subotice.
Kako se nezvanično saznaje osumnjičeni Petar N. je od ranije poznat policiji zbog sitnijeg kriminala, ali nije bio u pitanju do sada nikakav krvi delikt. Sutra će u JVT Subotice osumnjičeni biti saslušan oko okolnosti ubistva.

(Kurir.rs/N.H/S.U)KOMENTARI

 1. ludilo kaže:

  Ovo neki cigani?

 2. FL kaže:

  Verovatno…Namengava ćekerava

 3. Danil kaže:

  Madjari ili srbi nema ko drugi

 4. Istina... kaže:

  “Grad” Nova Atlantida, “nezavisna” Pokrajina sa svim svojim “izuzetnostima” u Novoj Austrougarskoj i “država” Banana Kolonija, ali i “slobodni” mediji, svi zajedno pod Antisistemom, nemaju alternativu. “Sjajno”, “nikada bolje u istoriji”… Gde je sada agilna Agentura da satanizacijom oplete po Istini, da agitpropom brani Đubre kao vrhunsku vrednost svih jugoslavija pa i najnovije zvane Region!?

 5. ffilozoff kaže:

  Ludaka je sve vise…Vodja Nas vodi…

 6. Atlantida kaže:

  Istina… Na drugome se gleda a na sebi ceka… tako kaze narodna poslovica.

 7. Anitsi kaže:

  Samo tako samo tako to srce zeli
  samo tako samo tako to vas veseli…

 8. Pravdoljub kaže:

  saučešće porodici. Građanske straže su zakonom zabranjene, to se pokazalo čini mi se iu slučaju Čantavira pre par godina. Sada policije kao da nema, po svemu sudeći ljudstva je malo. Valjalo bi uključiti u celu priču i prekobrojne agencije za obezbeđenje, ali i pozvati ostale nadležne da se najozbiljnije pozabave bezbednošću građana u cilju sprečavanja pojave anarhije.

 9. Pao s Marsa kaže:

  Ludilo samo da te podsetim, kada su cigani medije daju puno ime i prezime.Ovo su neka vasa GOVNA kao sto si ti,i ostali koji budu lajkovali.

 10. PP kaže:

  Pao s Marsa lajkovao sam ti al od tebe nisam vece g…

 11. ludilo kaže:

  @ Pa sa marsa

  Da se ne vredjamo…To sto sam napisao da su ovo verovatno uradili cigani nikoga nisam uvredio. Pa kako se zovete ako ne cigani? To sto su vam izmislili rec Rom to je vas problem. Cigan nije ruzna rec. To je ime vaseg naroda. Kako englezi zovu cigane?
  A nisi u pravu sto se tice da objavljuju imena kada se uradi neko krivicno delo a kada su u pitanju romi. Pogotovo od kada je EU naredila inkluziju cigana i od onda ne samo sto ne objavljuju imena cigana koji naprave neko delo, nego ih momentalno pustaju iz zatvora bez sudjenja. Tako da mogu da ti kazem trenutno cigani u Srbiji zive kao bubreg u loju.

 12. Pravdoljub kaže:

  Romska populacija je u znatnoj meri na visokoj lestvici u izvršenju krivičnih dela. Neslavnu titulu da su među prvima zaslužili su zahvaljujući beskrupuloznosti i nesaosećanju sa bilo čim i bilo kim osim sa materijalnim dobrom, koje zavređuju ponajviše kriminalnim radnjama.
  Ne bih iznosio svoje mišljenje ko su drugi, treći. peti ili deseti na lestvici.
  Samo bih dodao da su od naših sugrađana Roma mnogo gori oni koji su mnoge od nas ostavili bez hleba na stolu i u dugovima, zahvaljujući tridesetogodišnjoj vladavini nepravde.

 13. Sm kaže:

  Ne bitno je ko je i šta je po nacionalnosti…vec po tome sta je učinio..ako je ubio…onda je ubica..a ne rom, srbin, madjar, ili hrvat. medju svim narodima ima losih i dobrih ljudi. Ubistvo je ucinjeno na vrlo monstruozn i beskrupulozn nacin…bolesnik i psihopata.

OSTAVITE KOMENTAR