Hrabra Subotičanka otputovala na ključnu operaciju

Šest godina je proteklo od teške saobraćajne nesreće, posle koje je Subotičanka Andrea Mudrić ostala u kolicima. Ona od tada vodi tešku borbu, koji bi konačno mogla da dobije na Tajlandu, gde je otputovala na operaciju.

Plemeniti ljudi dobre volje pomogli su donacijama da Andrea konačno skupi 99.000 evra za intervenciju, posle koje bi, svi se nadaju, ponovo mogla da prohoda.

Andrea je ostala nepokretna od struka nadole, vezana za kolica, kada je kao suvozač na motoru u sudaru sa automobilom zadobila tešku povredu kičme. Hospitalizovana je na VMA u Beogradu, gde joj je u kičmu ugrađen stabilizator, na šestom i sedmom pršljenu, ali je ostala nepokretna.

Sada veruje u izlečenje, a sa Tajlanda poručila je preko društvenih mreža da je zahvalna svima koji joj godinama pomažu i koji su joj omogućili ovu operaciju.

“Ne mogu rečima da opišem emocije koje me ispunjavaju. Puna sam optimizma da ću zagrliti sve ljude koji mi pomažu već šest godina, u mojoj borbi za zdravlje, da stanem na svoje noge”, rekla je Andrea za Kurir pred odlazak na Tajland.

Mnogobrojne donacije i SMS poruke, više humanitarnih večera, medijska obaveštenja o njenom stanju tokom svih ovih godina dale su snage hrabroj devojci da dočeka ključnu operaciju.

“Najkasnije početkom juna lekari će obaviti operaciju, od koje mnogo očekujem. Sada se obavljaju sve potrebne procedure, da se ugradi stimulator, mali aparat pored kičme i omogući mi hod, tako što iz kičmene moždine šalje impulse u povređeni deo kičme”, ispričala je Andrea.

Ni oporavak neće biti lak, trajaće godinu dana, kako najavljuju lekari.


Kurir.rs/N.H.KOMENTARI

 1. Burdus kaže:

  Srecno!

 2. Trovach kaže:

  Andrei zelim da operacija uspe i da nastavi sa normalnim zivotom. Ipak, moram uputiti kritiku novinarima (ne samo sa ovog portala) zbog naziva “hrabar”, ili “hrabra”. Neko ko se bori za zivot i zdravlje se nece predomisljati da li da ide na operaciju, ili ne. Po meni je hrabar neko ko utrci u zapaljenu kucu, ili ledenu vodu da bi spasio nekog u nevolji. Zato smatram da su ovakvi novinarski naslovi preterani.

 3. Ilka tomić kaže:

  Srećno

 4. Lyilyana kaže:

  Na zdravlje i sa srećom.

OSTAVITE KOMENTAR

49 + = 57