GradSubotica objavljuje nagradnu igru za Olivera

Oliiver Pal Gajodi iz Bajmoka, rođen je 2019. i boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1. Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje. Sa dva i po meseca je Oliver primio prvu terapiju.

Kako bismo pomogli malom Olilveru da pobedi ovu bolest moramo svi da učestvujemo. U nedelju se u parku na Prozivci organizuje Humanitarni bazar i pozivamo sve ljude da dođu i učestvuju i daju svoj doprinos.

Nagradna igra za Olivera

Na Facebook stranici portala GradSubotica.co.rs organizuje se nagradna igra. Do sada smo uvek delili knjige našeg partnera Laguna i bilo je dovoljno da samo ostavite u komentaru knjigu koju želite da dobijete. Ovog puta uslov učešća je da pošaljete najmanje jedan SMS sa sadržinom 848 na broj 3030 i u komentaru pošaljete dokaz o uplati (screenshot ekrana). Nagradna igra traje do 30.9. do 13h i SMS poruka mora biti poslata u tom vremenskom intervalu. Nakon završetka nagradne igre, random aplikacijom izvlačimo pobednike.

Knjige koje ovog puta delimo su:

  • Kad je žena kurva/Kad je muškarac peder – Vedrana Rudan
  • Robovi žudnje – Eli Gilić

Oliverovo stanje je veoma loše

Oliveru je bolest dijagnostikovana sa mesec dana a manifestuje se na početku atrofijom mišića, a zatim se polako gube životne funkcije, varenje, gutanje, disanje. Oliver se i sada nalazi u bolnici, na respiratoru.

Bio je sa nama kod kuće pre vanrednog stanja, ali se stanje pogoršalo, čulo se zviždanje dok diše. Odneli smo ga u bolnicu u Suboticu, ali su nas odmah uputili u Novi Sad. Morao je na intenzivnu negu. Tri meseca je putem cevčice dobijao vazduh, ali su onda konstatovali da to više nije dobro za njega. Tokom vanrednog stanja nismo mogli biti pored njega, ali pre tri-četiri nedelje su dozvolili i žena je uradila test na koronu i sada je sa njim – kaže Oliverov tata Jožef za list Blic, krajem avgusta meseca.

Učestvuj i ti u oporavku malenog Olivera. Doniraj koliko možeš. Više informacija o donacijama pronađite na sajtu Budi HumanKOMENTARI

  1. Alex kaže:

    Kad sam pročitao nazive knjiga šokirao sam se.

  2. Alevu kaže:

    Za našu decu!

OSTAVITE KOMENTAR