Humanost u funkciji pomoći najslabijih

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podržalo je realizaciju projekta pod nazivom ,,Humanost u funkciji pomoći najslabijima“ Gradskog udruženja penzionera Subotica u iznosu od 903.236,00 dinara.

Ljudi penzioneri stari subotica

Gradsko udruženje subotičkih penzionera broji više od 14.000 članova i jedno je od najaktivnijih u Vojvodini.

– Današnji projekat koji promovišemo u Gradskom udruženju penzionera u Subotici predstavlja primer kako projekti treba da se rade. To je projekat koji se realizuje kroz jedno dugo i suštinsko partnerstvo Gerontološkog centra u Subotici, Udruženja penzionera i grada. Ovim projektom se nastavlja razvoj socijalnih usluga u lokalnoj zajednici i Ministarstvo će se truditi da uvek ovakve projekte podrži. Ovo nije jedini projekat i podržali smo Udruženje invalida rada i Udruženje za Autizam iz Subotice. Bitno je da Ministarstvo nikada nije imalo problema sa realizacijom projekata iz Subotice i uvek su bili dobro opravdani. Mogu sa zadovoljstvom da kažem da je Subotica grad koji je uvek imao dobre projekte i imaće podrđku našeg ministarstva – rekao je državni sekretar u Ministartstvu za rad i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević.

Predsednica Udruženja penzionera iz Subotice, Dragica Lučev je istakla da projekat obuhvata pomoć penzionerima kojima je pomoć neophodna. Biće zapošljene četiri osobe na pet meseci, koje će pomagati penzionerima uvidu kućnih poslova.

– Mi smo partneri na projektu i dajemo logističku podršku. Projekt obuhvata zapošljavanje dve kućne pomoćnice i dva domaćina – rekao je direktor Gerontološkog centra Petar Balažević.

Član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Milimir Vujadinović je rekao da pomaže penzionere iz seoskih sredina. Grad je Udruženje penzionera pomogao sa 470.000 dinara.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR