I dalje se nastavljaju humanitarne akcije

Nekoliko organizacija iz Subotice, u saradnji sa Crvenim krstom Subotica, ovih dana organizuje brojne humanitarne akcije kako bi se pomoglo i makar malo olakšalo ljudima koji su ostali bez domova u poplavama. Tako se organizuju humanitarni koncerti, akcije u školama, na manifestacijama…

 

United DJ's

 

Usled izuzetno teške situacije u kojoj se Srbija nalazi, Subotički DJ-evi su još jednom pokazali da umeju da se ujedine i pokažu solidarnost i humanost prema onima kojima je pomoć najpotrebnija.


Tako je zajedničkim snagama, u rekordnom roku i u saradnji sa Crvenim Krstom Subotica, organizovana manifestacija „UNITED DJ's – Pomoć za poplavama ugrožena mesta“, koja će se održati u subotu, 24. maja 2014. godine u klubu „Pogon“ u okviru fabrike „Mladost“ u Subotici.


Na ovom dešavanju će nastupiti 26 Subotičkih DJ-eva, na 2 stage-a. Broj DJ-eva zainteresovanih za učešće u ovom poduhvatu je daleko veći, međutim zbog ograničenih tehničkih mogućnosti nisu svi mogli biti uključeni u isti. Pored onih koji učestvuju u organizovanju samog događaja, svoju nesebičnu pomoć i podršku pružile su i mnoge firme i organizacije koje su besplatno pružile svoje usluge u vidu obezbeđivanja tehničke podrške, prevoza, štampanja propagandnog materijala, ustupanja marketinškog i medijskog prostora, ali i pojedinci koji su se bez oklevanja odazvali pozivu organizatora.


Cena ulaznice je 200 dinara do 23h, posle 23h cena će biti 300 dinara. Pored toga u „Pogonu“ će biti postavljene i kutije Crvenog Krsta za dobrovoljni prilog, a sav prihod koji bude prikupljen ove večeri biće upućen Crvenom Krstu Subotica koji će ta sredstva rasporediti po prioritetima. Program počinje u 20h.


Takođe, nedelju dana kasnije, 01. juna 2014. godine, isto dešavanje biće održano i u caffe-u Sax u.

 

dj humanitarno

 

Akcija Rotary kluba

 

Tradicionalna humanitarna akcija Rotari kluba Palić povodom Urbanovih dana na Paliću, ove godine biće u potpunosti posvećena prikupljanju sredstava za pomoć ugroženima u poplavama u Srbiji.


Pripremom roštilja, u subotu, 24. maja od 11 do 17 časova,  kod Velike terase na Paliću, članovi Rotari kluba Palić, sa prijateljima, žele da obezbede pomoć za unesrećene vremenskim neprilikama u Srbiji.


Članovi Rotari kluba Palić pozivaju firme i građane Subotice da kupovinom humanitarnih bonova ponovo pokažu solidarnost. Cena bona za pljeskavicu  je 200 dinara, za pića 100 dinara, za sladoled  50 dinara.


Na licu mesta dežuraće i volonteri Crvenog krsta Subotice koji će informisati posetioce o mogućnostima pomoći ugroženim ljudima.


Dečije pozorište iz Subotice priključilo se akciji tako što će na Muzičkom paviljonu u 11 časova biti odigrana predstava “Ružno pače”, a od 12 do 13 časova biće organizovana Radionica za decu.


Prvi moto Rotary International-a je “Najviše dobija onaj koji najviše daje” i u skladu sa njime učinimo sve što je u našoj moći da zajedničkim angažovanjem pomognemo unesrećenima.

 

Humanitarna akcija u Jovan Mikić školi

 

Poučeni primerom Beograđana, Novosađana i svih dobrih ljudi koji su se odmah odazvali apelu za pomoć, i Osnovna škola Jovan Mikić uključila se u akciju. Učenici, roditelji, nastavnici su prikupili veliki broj paketa pomoći u vidu ćebadi, odeće, obuće, konzervirane hrane, sredstva za ličnu higijenu kako bi bar malo olakšali ove teške trenutke deci i odraslima.

 

– Svi smo svedoci nesreće koja je zadesila našu zemlju. Istovremeno moramo pokazati divljenje prema svima onima koji nesebično pomažu narodu gde god je to neophodno. Nema te nepogode koja može da zaustavi humana dela – rekli su iz ove škole.

 

Moto ove škole u humanitarnoj akciji je: "Ne zaboravimo da bi čovek postao velik, mora da bude uz ljude a ne iznad njih"

jm5

 

jm4

jm3

jm2

jm1

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR