I Subotica pomaže ugroženima od poplava

Veliki broj Subotičana danas iz toplog i suvog doma posmatra nesreću koja je zadesila veliki deo naše zemlje. Možda ne možemo da pomognemo u zaštiti od daljih poplava ali možemo da pomognemo ovom stanovništvu koje je u samo nekoliko sati izgubilo krovove nad glavom. Iz tog razloga i u Subotici se organizuje prikupljanje humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu.

 

U subotu će se u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" prikupljati pomoć u odeći, obući, ćebadi i konzerviranoj hrani. Humanitarna akcija će trajati od 12 do 17h nakon čega se pomoć šalje ugroženima.

 

Sutra ujutro kreću organizovani autobusi iz Subotice sa građanima koji će se priključiti dobrovoljcima u Šapcu na odbrani od poplava. Kako je izjavio Milimir Vujadinović, a prenosi YuEco, sutra će sa platoa ispred nove opštine kreće dva do tri autobusa volontera put Šapca, a sličnu akcije organizuje i Savez vojvođanskih Mađara.

 

Da podsetimo, otvoreni su namenski računi za pomoć ugroženima:

– namenski račun 840-744141843-14  (poziv na broj 39-501-04, model 97) – uplate za Grad Beograd
– namenski račun 840-3546721-89 (poziv na broj nije obavezan) – Republika Srbija
– namenski devizni račun (uplate iz inostranstva): 01-504619-100193230-000000-0000

– SMS broj na 1003, za sva tri operatera, cena poruke je 100 dinara

pomocKOMENTARI

 1. Nezvanicno kaže:

  Sutra u 5h ujutru organizovan je polazak za Šabac. polazak ispred Nove opstine.

 2. pajo kaže:

  Mrzim odlaske!

 3. Dreamgirl kaže:

  Stigla je zvanična najava iz lokalne samouprave da će se organizovati pomoć grada Subotice. Sutra u 9h je zvanična konferencija za štampu

 4. vokille kaže:

  Čuo sam da ima polazaka i u osam ujutro, ispred žute kuće! 
  Tužno je da se ovde narod ujedini samo tokom ovakvih nesreća…

 5. Anonimni kaže:

  Boze..spasi te ljude..neka kisa prestane… :'(

 6. CICIRINELLA kaže:

  Katastrofa. A mediji? Katastrofa. "Verujte našim očima", "servis građana", koja ironija i sramota.  "Da možda Ne" i hiljadu evrića u brushalter Borkove dame. A para ima koliko hoćeš jer je tu  7,5 milijardi iz buđeta ( dodelili im kao da to nisu naše pare ) za "verujte našim čima". Koja sramota , koja bruka.

  Ma koliko bio protiv Pinka, noćas drži čas RTS-u. Alal im vera.

   

   

 7. nekoime kaže:

  sramota sto je doslo do ovoga! (umesto na odbranu od poplava,nasipe… trosi se novac na druge gluposti, koliko je samo na izbore potroseno?)

  sramota je sto ne postoji adekvatno obucena i opremljena ekipa za vanredne situacije!

   

  i tuga je sto su mnogi ostali bez svega sada…

   

  i nije samo sapcu potrebna pomoc

 8. Damjanić kaže:

   

  CICIRINELLA:

  Katastrofa. A mediji? Katastrofa. "Verujte našim očima", "servis građana", koja ironija i sramota.  "Da možda Ne" i hiljadu evrića u brushalter Borkove dame. A para ima koliko hoćeš jer je tu  7,5 milijardi iz buđeta ( dodelili im kao da to nisu naše pare ) za "verujte našim čima". Koja sramota , koja bruka.

  Ma koliko bio protiv Pinka, noćas drži čas RTS-u. Alal im vera.

   

   

  Koliko ja vidim, Pink prenosi samo gde je koji ministar i šta Vučić kaže i izvodi. To nije novinarstvo već propaganda. Prava Pinkovska, za sirotinju, kao devedesetih. Što naivnije , to uspešnije, kao za vreme bombardovanja 1999. godine kad se na TV pojavio i Marko Milošević koga su i generali zvali KOMANDANTE.

  Predlažem ti da odsad Vučića zoveš – KOMANDANT ! smiley

 9. jasso kaže:

  treba pomoci stradalim ljudima,svako ko moze neka to uradi,ali kako da pomognu oni koji jedva prezivljavaju dan za danom,a i nas premijer se sad rastrco i non stop ga prate kamere,kao on sad eto pomaze,proziva evropsku uniju za velicinu pomoci i slicno,ali gde je bio zadnjih dvadeset i nesto godina,kad je trebao da se kao politicar bori za to da se uradi preventiva u vezi svega sto se tice odbrana od eventualni poplava,a bio je u vlasti ili oko vlasti celo vreme,ili kao poslanik u parlamentu,nikad se nije oglasio o ovome,a sada kuka na sav glas,a cak i ono sto su za bivseg rezima koji svi oni nazivaju kao mracni period,uradjeno na zastiti od poplava nisu bili u stanju da sacuvaju,a trebalo je samo da to odrzavaju i vode racuna o tome,jer posle velikih poplava tamo sezdestih godina uradjeni su mnogi nasipi i narednih dvadesatak godina nije bilo vecih pollava iako je i onda bilo vecih kisa i mnogo vise snega nego zadnjih godina,ali i on i mnogi drugi su samo gledali ko ce vise da zgrabi za svoj dzep,a sad kad je doslo stani-pani,narode daj da pomognes pa iako i ti sutra krepao od gladi,sramotno premijeru…

 10. Barbara kaže:

  Uglavnom će sirotinja da pomaže sirotinju…hajde da vidimo da li će poslanici da se odreknu barem po jedne plate…a zaposlenima da se skine solidarni dinar! Takodje i penzionerima sa primanjima većim od 30.000! 

 11. CICIRINELLA kaže:

  @Damjanić

  Mislio sam da te priupitam šta to u mom komentaru nije istinito ali sudeći po tvom komentaru ti si jedan od onih tipa žutih paćenika koji se raduju se tuđoj (srpskoj) tragediji. Baš poput istih onih žuto obojenih paćenika koji osetivši gubitak vlasti dva dana pred izbore serviraše informaciju o poskupljenju struje za 20% a ovih dana i informnaciju da je voda u gradskom vodovodu zagađema. Gebelsovska doktrina što gore to za nas žute bolje.

  E sad,  ono što te pogađa 7,5 milijardi je predviđeno u buđžetu za 2014-tu RTS-u ili ti "verujte našim očima". Predviđeno + pride preplata. Drugo noćas za razliku od tebe sam bacio pogled na taj "verujte našim očimsa" i ko za inat par puta uleteo na scene jeba**ne (neki film ),. Na Pinku su bili direktna uključenja sa svih lokacija u Srbiji. Kako je po tebi u isto vreme KOMANDANT bio na više lokacija ne mogu da dokučim jer nemam tvoj bolesni mozak da na taj način rezonujem i da ga vidim tamo gde ga nije bilo. Možda te je pogodila konstatacija za Borkovu damu "Da možda Ne" e pa da si mi ti živ i zdrav svima je poznato da je ta dama imala nekoliklo ekcesa podstaknuta njenim Borkom. Iz emisije u emisiju osećao se vokabular mlađanog Borka a da bi prkrila svoju orijentaciju i ideologiju žute počasti raskinula gospođica ali prividno bar tako kaže žuta štampa. Uostalom nisam joj ja nadenuo nadimak "gospođa Borka". 

  I šta sad? Ja trebam da "verujem njihovim očima" za platu koja je bila cca 2000 evrića od naših para. Zna ona da tolike pare za svoje laprdanje ne može nigde da dobije, pa se zaovoljila i smanjenjem plate na "siromašnih" 1000 evrića. Za novčane  dodatake partije čije poglede zastupa ne zna se.   

  Sve u svemu da li ću ga zvati KOMANDANTE ili ne, zavisi isključivo od mene za razliku od tebe koji treba da se lečiš. Ubiće te ta mržnja i bolest prema svemu arfimativnom i svakom komentaru koji ti ne leži na toj tvojoj paćeničkoj duši.

  I na kraju više od sat vremena na Pinku ide poziv na evakuaciju Donjeg Bariča zamisli nema KOMANDANTA sem ako ti se ne ukaže ko Gospa u Međugorju.  Na "verujte našim očima" ni slovo do ovog trenutka.

 12. Damjanić kaže:

  Tooo!

  Žuti plaćenik (Lepo je pisalo u Kuriru da je gazda-Miško spremio velike pare da se na internetu blati lik Vučića Komandanta).

  Izdajnik srpskog naroda, plaćenička duša…

  Da te podsetim još jednog izraza iz 1999 – LOKATOR

 13. Neša kaže:

  @CICIRINELA @Damjanić & ostali

  Uz rizik da budem popljuvan usudiću se da napišem da sve ovo nije slučajno.

  Ogoljeno je stanje u državnim i javnim službama koje decenijama počivaju na javašluku, velikim platama i privilegijama, neradu i neodgovornosti. Gospodo, gde je sada vaša efikasnost u obavljanju poslova i dužnosti? Toliko ste se puta hvalili predizbornim sloganima tipa "stručnost iznad politike" i pobeđivali na izborima. Žalosno je što je ponovo narod naje*ao jer je naseo na vaša obećanja i laži. Narod je taj koji će zbog javašluka, neodgovornosti, nestručnosti, neopremljenosti, nesposobnosti… ispaštati i u ovom slučaju. Niste na vreme mislili na svoju državu, građane, privredu, poljoprivredu, ekonomiju… Čak niste mislili uopšte! Razje*ali ste vojsku, teritorijalnu odbranu, civilnu zaštitu i ostale slične službe po nalogu Zapada i očekujete od neukog i nestručnog stanovništva da se uhvati u koštac sa prirodnom nepogodom ogromnih razmera, da ga organizovano autobusima pošaljete u nabujale reke i smrt! Vaš bezobrazluk je nepojmljiv! Imate ogromne plate i privilegije a državu i narod svojim (ne)radom doveli ste do kraja! Znam mnogo poštenih, stručnih, kvalitetnih, odgovornih i požrtvovanih ljudi koji su zahvaljujući vama ili dobili otkaze ili ne mogu da dobiju posao. Kada ste se već izlaktali tako sposobni, izvolite pa na delu pokažite svoju "stručnost iznad politike". Gde su vam sada vaši evropski, nemački, austrijski, hrvatski, bosanski, američki, arapski… "prijatelji"?!? Gde je sve ono što godinama, decenijama pričate, obećavate, lažete, mažete, obmanjujete? Rezigniran sam onim što ste i meni i mnogim drugima činili u prethodnom periodu a naš greh je jedino što smo želeli dobro svojoj zemlji i svom narodu. Kako nismo bili potrebni, na ključna i odgovorna mesta zaseli ste vi. Izvolite pa se dokažite ako imate čime.

  Od svih naših je*enih "prijatelja" jedini su u pomoć pritekli Rusi. Eštonova i ostali EU je*ivetri "slavodobitno" izjavljuju da "izražavaju podršku u borbi sa nesrećom", "saosećaju sa građanima Srbije" i ostala propagandna s*anja a od pomoći šalju jedan veliki k….

  Koliko god neko napadao Vučića, koliko god on bio za mnoge budala, levak, demagog, dramoser… ako ništa drugo bar je okupio sve te je*ene nestručne ministre i JAVNO ih u direktnom prenosu propitivao o stanju i iz njihovih resora. O kakvoj gomili nesposobnih budala je reč, svako je mogao da se uveri lično prateći uživo uključenje sa sednice Vlade Srbije na, gle paradoksa, Pinku. To je taj Pink koga svi EU fanatici pljuju i napadaju i zgražavaju se nad njim, isti oni EU fanatici čiji EU mentori od sve pomoći šalju, kako već rekoh, jedan veliki k….

  Jeste da je Vučić delovao smešno i nezgrapno vodeći sednicu Vlade, jeste da je izgledao pogubljeno i nestručno, ali reč je o čoveku koji nikada u životu nije bio na čelu Vlade države koja je suočena sa prirodnom kataklizmom a oko sebe ima gomilu nestručnih ljudi koja tu nestručnost prenosi iz fotelje u fotelju sa kolena na koleno.

  Da li je Vučić to radio radi samopromocije? Možda jeste a možda i nije. Ali je bar radio ili pokušao da uradi nešto. Da pokrene debeloguze nesposobne je*ivetre kojima su samo sopstveno dupe i ogromne pare u mislima.

  Srbija, na sreću, još uvek ima stručnih ljudi koji nisu ni pobegli napolje ni pomrli od gladi jer su ostali bez posla. Nesreća je što se na ključnim mestima nalaze nestručni koji se, izgleda, sa njih nikada pomeriti neće. To je dodatna tragedija u ovoj tragediji koja je Srbiju zadesila.

 14. CICIRINELLA kaže:

  @Neša

 15. ja kaže:

  ide li mozda sutra neko za Sabac ili S.Mitrovicu?

 16. jasso kaže:

  vidim da kad se napise istina,ona mnogo boli,pogotovo ove novokomponovane naprednjake,iliti preobucene radikale,a toliko se uvlace u dupe Vucicu,pa i kad prdne smrdljivog ce govoriti,kako to fino mirise…

 17. S&S kaže:

  Jasso

  Premijer je do juče (odnosno odkada je stasao) bio zakleti antievropejac (verovatno je u duši i sada), ali je shvatio da od onih sa kojima je njegova stranka želela ujedinjenje (Rusija), nema vajde. Svi koji su (možda) i hteli da nešto urade za ovu zemlju i bili za saradnju i radili na tome da se Srbija približi EU, bili su izdajnici. I sad eto On nekoga proziva….

 18. amacak kaže:

   

  Neša:

  Srbija, na sreću, još uvek ima stručnih ljudi koji nisu ni pobegli napolje ni pomrli od gladi jer su ostali bez posla. 

   

  pre par nedelja si napisao da su svi stručni i pošteni otišli, kad su pre stigli da se vrate?

OSTAVITE KOMENTAR