I Željezničko naselje na redu za kanalizaciju

„U poslednjih mesec dana uradili smo detaljnu analizu o potrebama izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže na teritoriji Železničkog naselja“ – kaže za Subotičke novine Marija Nađ Abonji, glavni inženjer Službe za vođenje investicija.

Kireska 2

Njih smo grupisali u šest projekata, od kojih za dva već imamo i građevinsku dozvolu – za kolektorsku mrežu u ulicama Jovana Mikića i Milutina Uskokovića, kao i za Kirešku ulicu koja delom pripada Kertvarošu. U ostale projekte spadaju kanalizaciona mreža u „trouglu“ između ulica 51. Divizije, Jovana Mikića i Majšanskog puta – sve sporedne ulice koje nemaju kanalizaciju. Sledeće bi bilo nastavak Kolektora Nula od Nevesinjske ulice do Jovana Mikića i priključenje sporednih i slepih ulica, zatim sekundarna kanalizaciona mreža na do sada izgrađen deo Kolektora VII kod kružnog toka na raskrsnici 51.Divizije i Kireške ulice, to je otprilike 4 kilometra sekundarni vodova za koje smo prošle godine počeli izradu dokumentacije i imamo lokacijsku dozvolu.  Za Avalsku i Cvijićevu ulicu, koje nemaju ni vodovod ni kanalizaciju, treba da se uradi regulacija da bi se izgradili vodovi. Šesti projekat je izgradnja oko 1200 metara vodovodne mreže u četiri ulice – Pčelarskoj, Milutina Uskokovića, delu Partizanskih baza, delu Timočke ulice i od Đeri Ferenca do Višnjičke ulice“, rekla je Marija Nađ Abonji.

Gradonačelnik Jene Maglai naglasio je da je, s obzirom na značajna ulaganja koja grad planira u sekundarnu mrežu, neophodno da se nakon njene izgradnje građani masovno priključe, i da će grad nastojati da im za dobijanje priključaka obezbedi povoljne uslove. Ne bi se smelo dogoditi da nakon svega broj zainteresovanih bude mali, zbog čega će predstavnici mesne zajednice imati zadatak da o tome prethodno anketiraju građane.KOMENTARI

  1. vodovodar kaže:

    Prikljucice se samo ako bude za dz

  2. Megille kaže:

    Maglai prvo bi trebao da ukine ‘ harač ‘ koji nam je nametnuo J P Vodovod . Naime naplačuju svim građanima koji imaju priključak na javnu vodovodnu mrežu namet koju oni nazivaju ‘ pogonska spremnost u iznosu od 80 din mesećno , pa onda građanin nek štedi: potrošiš jedan kubik vode za šest meseci koja košta 47 din ,istovremeno za taj period platiš za izmišljenu pogonsku sprenmnost 480 din. prava komunalna pljačka. kad reklamiraš kod vodovoda ,odgovor šalterskog službenika je sledeće: ‘ ovaj namet-skupštinsku odluku doneo je vlast DS-a ‘. I da mi još neko kaža da nisu isti, samo su se drugačije raspodelili. Ali niko ne protestira zbog ove otimačine.

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: