Ikona iz Hilandara uručena gradonačelniku Subotice za pomoć najvećem pravoslavnom kampu

Bogatim kulturnim, umetničkim, folklornim i sportskim programom u Subotici se petodnevnim programom obeležava Dan Grada, 240 godina od sticanja statusa kraljevskog grada.

Danas, uoči svečane sednice Skupštine grada, tradicionalnim činom podizanja gradske zastave na jarobol, gradonačelnik Bogdan Laban i predsednik gradske Skupštine Tivadar Bunford ozvaničili su još jedan jubilej proslave grada Subotice i podsećanja na dan kada je dekretom Marije Terezije iz 1779. godine, Subotica dobila status slobodnog kraljevskog grada.

Nakon intoniranja himne u prepunoj sali Velike većnice, mnogobrojni gosti i domaćini pozdravili su Miloša Stojkovića, teologa i poverenika manastira Hilandar, koji je blagoslovom igumana hilandarskog manastira zahvalio Subotici, gradonačelniku Bogdanu Labanu i njegovim saradnicama, za veliku pomoć koja im je uručena ove godine, u okviru organizovanja najvećeg pravoslavnog kampa u Evropi, koji je manastir Hilandar organizovao za srpsku decu i porodice iz svih srpskih zemalja.

-U kampu je bilo preko 400 srpske dece, učenika, a grad Subotica je na inicijativu gradonačelnika pružio veliku dobrotvornu pomoć kampu, pa smo danas ovde da se zahvalimo Subotici, gradonačelniku i njegovim saradnicima svih nacija, na podršci, poklonom ikone Bogorodice Trojeručice, kopije koja je verna originalu, koju je igumanija manastira Hilandara uputila kao uspomenu i istorijski momenat i zajedničku saradnju. Za svakog građanina pravoslavne vere nema veće stvari od veze sa manastirom Hilandar, rekao je Stojković.

U Velikoj većnici nastupila je poznata umetnica Jadranka Jovanović, arijom Što se bore misli moje, a sinoć je na trgu održan i veliki koncert nataše Bekvalac a nastupio je i gradski duvački orkestar.

 

(Kurir.rs/N.H.)KOMENTARI

 1. mario kaže:

  Viva Montenegro,ziveo Laban!

 2. croat kaže:

  Kako se to desilo da zavrsimo sa Labanom kao gradonacelnikom? Prosto neverovatno. Mora da je u stvari neka greska u nama!

 3. Croat kaže:

  Šizofrenija!

 4. Petar kaže:

  @croat-Mrzelo ljude da izađu na glasanje.
  E pa SNSovce nije mrzelo i eto sad.
  Kad god je izlaznost, na izborima bilo kog nivoa, mala, ovakvi , sa svojom stranačkom mašinerijom, pobede.

 5. Uffffffffff kaže:

  Dukljanin sramoti i svoje časne i poštene sunarodnike. sramota ! Ova garnitura neće moći dugo, narod je ućutao jedino po koji komentar. Čim narod ćuti to nije dobar znak za sultana.

 6. Pablo kaže:

  @mario, dok je takvih kao ti ovde ratovi nikad ne staju a fašističke ideologije imaju metastazu kao cancer.
  Kakve veze ima Montenegro sa Labanom koji je rođen tu.
  Faca mu je prava vaša
  Ja ne volim što je on tu jer nije za taj posao a ne što je Laboška ili Kasica Prasica.
  Obama je došao iz Afrike i postao gospodar sveta.
  Što se više koprcate i mrzite druge ljude oni sve više stižu.
  Daće Bog pa Vam Merkekova napuni Suboticu tamnopute braće, a oni su pravi muški…

 7. Petar Veliki kaže:

  Nisu valjda oni ušli i u Hilandar?????!!!!
  Neko ispriča da je neko na nečijem platnom spisku……….

 8. Raspop Teodosije kaže:

  Trojeručica?

  Pravi poklon. Ovaj krade kao da ima tri ruke!

 9. Brza fotografija kaže:

  Haha, “poverenik” manastira Hilandar?! Otkad to postoji? Ili rade zajedno, ili im ovaj klepa lovu. Neka neko pronađe bar jednu vest da se taj pravoslavni kamp “najveći u Evropi”, za koji je i Grad Subotica uložila naš novac, zaista i desio. Najavljivan je za 13-27. jul ove godine u Beogradu na Avali.

 10. Kupusov list kaže:

  @ Pablo

  Honolulu je glavni grad Americke savezne drzave Hawai. To je rodno mesto Baraka Obame od oca poreklom iz Kenije i majke poreklom iz USA. Sa tvojim skromnim znanjen i opstim obrazovanjem bi mozda bilo zgodno da malo apstiniras od inteneta, barem dok ne steknes nesto znanja o tememi o kojoj zelis da nesto napises.

 11. Kupusov list kaže:

  @ Pablo

  Uzgred osoba koja nije rodjena na teritoriji USA ne moze postati predsednik te drzave, a kamo li “gospodar sveta”

 12. Rade kaže:

  Ovaj poverenik je albanski (labanski) lobista.I ova demagogija nema veze sa pravoslavljem niti srpstvom.Ovo je farsa u režiji iredentista i balista.

 13. Vladimir kaže:

  Ovo je dobio grad a ne ova sramota na čelu grada.Placena nagrada parama građana Srbije i Subotice!Labane ne nosi to kući,nisi na carini niti u EPS u!

 14. Pablo kaže:

  @Kupusov list i ovaj je rođen u Subotici.
  Ne vređajte komšije bez razloga!!

OSTAVITE KOMENTAR