Ildiko Lovaš podnela neopozivu ostavku, nije više član MNS

Ildiko Lovaš (Lovas Ildikó), dosadašnja članica Izvršnog odbora Mađarskog nacionalnog saveta (IO MNS) podnela je ostavku na članstvo u MNS – saopštio je predsednik nacionalnog saveta, Jene Hajnal (Hajnal Jenő) na današnjoj, redovnoj, sednici MNS.

Ildiko Lovas

Hajnal se zahvalio Lovaš  na radu proteklih meseci, ali i na prethodne četiri godine kada je ona bila zadužena za kulturu u MNS. On je izražio žaljenje što Lovaš neće nastaviti rad u MNS i poželeo joj puno uspeha kao spisateljki i na drugom radnom mestu, izveštava dopisnica "Vajdašag ma".

MNS je – nakon što je zbog formalno pravne greške prestao mandat IO – tajnim glasanjem izabrao novi Izvršni odbor.

Predsednica IO MNS je ostala Aniko Jeras (Jerasz Anikó), a članovi su ostali Silard Antal (Antal Szilárd), Katinka Beretka i Čaba Paško (Paskó Csaba) – svi sa liste „mađarska sloga” iza koje stoji Savez vojvođanskih Mađara (SVM). Niko nije izabran na mesto u IO MNS na kojem je do sada bila Lovaš.

 

Vajdašag maKOMENTARI

 1. tibor szalai kaže:

  MINEK A MNT HA MÁR NEM LESSZ MAGYAR MERT MÁR NYUGATRA MENTEK

   

 2. Zulu kaže:

  Ovo samo farsa, nažalost. Novci i prava moć su u SVM-u, ona će i u buduće biti ono što zna najbolje, neka skizofrena snaga, ideja iz pozadine. Isten óvd a magyart!… az ilyenektől.

 3. Vesko kaže:

  Oko ove gospođe se vrti cela stranka SVM, a najvise njen presednik, zbog koje je i raskinuta koalicaija DS sa SVM, u prethodnom sazivu. U pravu je gospodin dr Tamas Korhec u svemu sto je izneo u jednom privatnom mađarskom casopisu, da je postao persona non grata u SVM, zbog ovakvih i drugih likova, miljenika aktuelnog presednika ove stranke.

OSTAVITE KOMENTAR