Ilija Tatić novi direktor Otvorenog univerziteta

Ilija Tatić, politikolog i dosadašnji novinar subotičke Siti (City) televizije, izabran je za novog direktora Otvorenog univerziteta u Subotici, kuće koja organizuje Festival evropskog filma Palić i Međunarodni festival pozorišta za decu.

 

Kako je Tanjugu izjavio predsednik Skupštine Otvorenog univerziteta Gojko Radić, Tatić je na ovu funkciju izabran jednoglasno od strane osam od devet prisutnih članova skupštine ove institucije na njenoj današnjoj sednici.

otvoreni univerzitet foto b vuckovic

Tridesetdvogodišnji Tatić je, prema Radićevim rečima, nestranačka ličnost izabrana među više kandidata, što je po njegovoj oceni za instituciju kakva je Otvoreni univerzitet dobro rešenje.


“Nakon toliko galame i bespotrebnog dizanja praišine jednoglasno je izabrana nestranačka ličnost. Radi se o mladom, obrazovanom čoveku kojem smo pružili priliku i od njega zavisi kako će se snalaziti, a mi ćemo mu pomoći” – rekao je Radić Tanjugu.

 

Imenovanje Tatića usledilo je nakon što su Odlukom Vlade Srbije, koja je osnivač univerziteta, imenovani novi članovi Skupštine OU, koje su dosadašnji rukovodioci univerziteta, na konferencijama za štampu u Subotici i Beogradu, ocenili kao nekompetentne.

 

Zbog promena na Otvorenom univerzitetu svoju zabrinutost izrazio je i direktor Festivala evropskog filma Radoslav Zelenović.

 

Ovim povodom, kako je ranije rečeno, saveti oba festivala, čiji su predsednici Ljubivoje Ršumović i Mira Banjac, u pismu premijeru Vučiću najavili su svoje ostavke ukoliko se ova situacija ne razreši.

 

TanjugKOMENTARI

 1. Nebitno kaže:

  I tako… "novinar" postade "direktor"… čovek zaposlen u mediju kojim upravljaju strane SAD/EU neoliberalne korporativne kapitalističke grupacije preko domaćih interesnih grupa i pojedinaca sa zadatkom razbijanja Srbije i odvajanja Vojvodine i dalje prodaje imovine i siromašenja države. Srbija ima još dosta toga da proda. Ako je mogao (morao) Dom sindikata u Beogradu da ide na doboš, što ne bi i Otvoreni univerzitet. Kad je bal nek… ide sve u majčinu. Posao mora da bude odrađen do kraja.

 2. laki kaže:

  Sa "obrazovanim" Gojkom Radićem i njegovim "stručnim" mišljenjem ima da idemo svi u tri lepe.

  E, moj Vučiću, ako ovom deb*lu ne možeš ništa, onda je džaba sva tvoja priča o reformama, kojekakvim integracijama i bilo kakvom napretku. Sa ovim ne bih zajedno ni kukuruz okopavao, a kamoli vodio državu.

  Sve mi se čini da odosmo svi do qu*ca.

 3. axel von libiz kaže:

  Jak stručnjak i obrazovan 'politikolog' ,a mislili smo da ta struka više neće biti kao u komunizmu.

 4. mile protiv tranzicije kaže:

  Kakva je ovo degradacija drustva. Ilija Tatic? City TV? Ejjj…. O Boze sravni nas sa zemljom, pospi pepelom i preori.

 5. Rastafarijanac kaže:

  @ laki

  Na žalost, Vučkova imperija upravo počiva na likovima kao što su Guojko Rad’ć.

 6. gfk kaže:

  Ali ima veliko radno iskustvo

 7. Red kaže:

  Tatić je na ovu funkciju izabran jednoglasno od strane osam od devet prisutnih članova skupštine

   

  hahahaha vristanje…

 8. Limburg kaže:

  Kakav Gojko, takav mu i kadar. Hoce li se vec neko probuditi u ovom gradu ili cemo stvarno i dalje pristajati na ovo ponizavanje ?

 9. Kurtosh kaže:

  "Jednoglasno sa osam glasova od devet clanova"- kaze Gojko Radic.

  Meni tu nesto nije jasno :/

OSTAVITE KOMENTAR