Imre Kern: Od Subotice do Segedina putovaće se pola sata

“Već 2021. godine putovaćemo brzim vozovima, sa 200 kilometa na sat, između Novog Sada i Beograda, a godinu dana kasnije, između Novog Sada i Subotice, odnosno na celoj srpskoj deonici pruge Beograd – Budimpešta”, kaže Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Dodaje da Mađarska malo kasni u svom delu posla, ali izražava uveravanje da će ga i oni obaviti u roku tako da će se 2022. godine od Subotice do Beograda putovati sat i po, a 2024. godine od Beograda do Budimpešte za tri sata. On očekuje da će ugovor sa MAV-om biti potpisan do sredine novembra, a sa mađarskom “Eksim bankom” do kraja ove godine za obnovu pruge Subotica-Segedin.

“Vreme putovanja između dva susedna, bratska grada, Subotice i Segedina, biće samo pola sata što će, svakako, doneti veliku korist građanima. Neće više morati da satima čekaju na graničnom prelazu jer će, kako mi planiramo, osam pari vozova saobraćati na ovoj pruzi. To znači, svaka tri sata će ići voz za Segedin i vraćati se nazad do Subotice”, najavljuje on.

Kern je istakao da od MAV-a zavisi kada će biti završena obnova cele pruge Subotica – Segedin, ali je izrazio uverenje da rekonstrukcija na njenoj srpskoj deonici, od Subotice do graničnog prelaza Horgoš, može biti okončana za godinu dana.

 

RTVKOMENTARI

 1. Borisav kaže:

  I sta je bilo kada se probudio dabar ?

 2. croat kaže:

  Putovace se pola sata i plus ce se na granici cekati dva sata. Nema ti Imre od te ljubavi nista. Osim ako Madjarska, neznam kako , vrati sebi Vojvodinu ili isto tako nemoguce Srbija udje u Sengen.

 3. hugo grocijus kaže:

  OVI POLITIČARI SA POLUOSTRVA (DA NE KAŽEMO KOJEG) DELUJU TAKO SAMOUVERENO KAO DA VLADAJU CELIM POLUOSTRVOM.
  U IZJAVAMA ODSEČNI, ODLUČNI JASNI.
  JEDINO IH NEMA NIGDE KAD SU PROZVANI DA KAŽU ZAŠTO NISU SPROVELI ONO ŠTO SU LUPETALI.
  ZNAMO DA JE OVO IZBORNA FANTAZIJA.
  NISKOGRADNJA JE NA POLUOSTRVU NA VEOMA NISKIM GRANAMA. TEŠKO DA ĆE SE IZBORITI SA RENOVACIJOM PRUGE. A OBEĆALI SU SVAŠTA PRIDE – I RENOVIRANJE ŽEL. STANICA, I IZGRADNJU NOVIH.
  UŽASNO VELIKA OBEĆANJA.
  TAKO JE TO KAD MALI LJUDI LUPNU NEŠTO VELIKO. I NIKOM NIŠTA POSLE.
  MOGLI SU MILION PUTA DA VRŠE OBNOVU, REVITALIZACIJU, MODERNIZACIJU PRUGA. SLABI SU ONI ZA TAKO NEŠTO. KERN POGOTOVO.

 4. weng chun kaže:

  Deo pruge je vec gotov samo da vec pocnu bilo bi vec
  Gotovo.ako se radi kao do sente….

 5. Djuka kaže:

  Pruga od Subotica do Segedina postoji jos od 1863. godine.

  Eh sad, drugo je (politicko_ pitanje zasto se ne koristi.
  I zasto Srbija (Jugoslavija, Kraljevina Jugoslavija, Kraljevina SHS) u poslednjih 100+ godina nije niti jednom renovirala sine koje su postavili jos Madjari…

 6. neko kaže:

  2021 > 2022 > 2024 …
  a pre toga je pruga bila gotova 2018.
  Koji smo mi pileći mozgovi – pa to nema nigde

 7. srboljub kaže:

  E ova slika je super! Autor je hteo da kaze: Kao sto je fica jurio “200”na sat, tako ce i ovaj voz.

 8. Fux.. kaže:

  E moj Imre Kern,pričaš ti nama ponovo priče. Kada si bio u Subotičkoj opštini godinama si pričao priče da će se uvesti ponovo tramvaj u gradu koji su tvoji komunisti ukinuli 1973 godine gde si i ti bio član. Ime .Imre…ko te uhljebio na to ‘radno mesto’ u Beogradu…?

 9. stormwatch kaže:

  Ta pruga je u “slavna” miloshevicheva vrimena hranila half of Subotica…2014 godne na vist o ukidanju Schienenbusa na toj deonici javila se i osoba koja je trinutno josh uvik u zatvoru….sad vec gut 5 godina i to zbog silovanja maloletne osobe……dobila je nevidjeni support od lokalnih baraba zato shto je nasrala i nalagala svashta upravo o meni….medjutim neke stvari smi postale clear prije nikog vrimena i to shto sam prochito me plashi i vishe neg shto je normalno….u Subotici je od 201 4 do danas bilo vishe silovanja maloletnica, a daleko vishe neprijavljenih silovanja….na take vesti koje su izashle u javnost, dobar deo komentatora je izjavio da silovanje uopshte nije krivichno delo!!!!!!!!…..i takvi komentari su pokupili desetine pluseva….mene a i par normalnih shto je ostalo da razmislja normalno je takvo misljenje prezgrozilo…..hvala Bogu, poimanje silovanja maloletnica u Subotici i u civilizovanim sredinama je ipak malo drugacije….prichache vam vash drug “Race Control” jednog dana kad izadje iz Knasta….uz malu pomoc drugova na motorbiciklama, sve porodichni fini i kulturni ljudi, mogu s kladit da nece ni tribat ubedit choveka da se javi i kazhe da li je normalna stvar silovanje maloletnice ili nije.

  P.S. Ako otvaranje obnovljene pruge izmedju Su i Sz pri povratku voza iz Szegeda opet znaci vishesatno izdrkavanje carinika sa madzharske strane uz scene izbacivanja svih iz voza, redjanja u stilu konz logora, najgoreg psovanja, shutiranja putnika, izbacivanja lichnih stvari kroz prozore voza i uvreda na nacionalnom nivou….i sve zbog toga shto je gladan narod
  nosio par vojkremova, sireva i kobasice….bolje da na tom delu pruga i dalje ostane ogradjena bodljikavom zhicom i sechivima.

 10. Istina... kaže:

  Objavljeni komentari užasavaju. Oni su dokaz da je sve što je normalno ili otišlo ili se ućutalo ili je cenzurisano.

  “Dođe tako vreme kada pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati.” Ne, to nije rekao Andrić, potvrdila je njegov biograf Žaneta Đukić Perišić.

 11. yu kaže:

  Iz Kine je krenuo prvi teretni voz za Srbiju, javlja RTS. Po sadašnjem stanju pruga ,može stići do Segedina. Elem, il se Srbija proširila do Segedina ili će on stići 2024god.

 12. stormwatch kaže:

  @MSNMS Dogecoinman

  Zanimljiv idiotluk napisan od osobe koja svaki dan objavi 10+ poruka sa najbljutavijim mogucim necenzurisanim sadrzajem, a sve finansirano novcima Subotickih poreskih obveznika.

 13. croat kaže:

  Ono kako ja mogu da zamislim da ta pruga moze da funkcionise izmedju nasa dva grada je da se pasoska i carinska kontrola obavi na zeljeznickoj stanici slicno kao na aerodromu. To bi bila humanija varijanta od onog da se svi ukrcaju u voz pa se voz skloni pa pregledava ili da stane na granici pa ajmo svi napolje itd itd. Dodjes na zeleznicku, posebno odvojeni deo gde ako hoces da udjes moras da das pasos, pregledaju ti prtljag i onda ako ima vremena u cekaonici uz kafu i sok cekas na voz. Voz se nezaustavlja do Segedina odnosno Subotice i onda ista procedura, izlazis iz voz pravac pasoska kontrola i napolje. Moglo bi se sve to obaviti i tokom putovanja ali je razdaljina mala i sumnjam da moze da se obavi ako ima vise putnika.Pitanje je i koliko pasosi mogu da se ubace u sistem?

 14. Djoka kaže:

  I sta je bilo kad se probudio? Pao sa kreveta

 15. ffilozoff kaže:

  Brze pruge Srbije…umrecemo tri generacija ALI necemo docekati…a ONDA ce krenuti Vucicevi auto dronovi…obeco ON ???

 16. croat kaže:

  Potpuno nevezano, meni ce Segedin uvek ostati u secanju zbog ovog filma koji sam gledao i jako voleo kad sam bio klinac.
  https://www.youtube.com/watch?v=BCMKwBkCjQo
  Segedin je bio isto mesto gde sam prvi put onako sam otisao van drzave bez roditelja, sa onim starim sugavim sinobusom!

 17. Meritor... kaže:

  @ Istina…: Tako je .Suboticu će svi napustiti -već su ustvari i napustili .Te sada vlast silom naseljave nove stanovnike sa Kosova ,Bosne i centralne Srbije da grad ne bude pust-još malo pa će ih hvatati mrežom za rad u privatnim firmama i u Privrednoj zoni Mali Bajmok. A nije isključivo da će uvesti i radnu obavezu…

OSTAVITE KOMENTAR