Inspekcija naložila hitno uklanjanje električnih trotineta sa Korzoa

Služba za inspekcijsko nadzorne poslove Grada Subotica, naložila je danas privatnoj beogradskoj firmi, koja je krajem prošle nedelje na gradskom šetalištu postavila ukupno 25 električnih trotineta, da ih odmah ukloni.

Inspektor je u ponedeljak, 20. novembra, obavio uviđaj i utvrdio da električni trotineti, koji su postavljeni na lokacijama Trg Republike, Trg Slobode i ulica Korzo, nisu postavljeni u skladu sa Odlukom o komunalnom redu, objavio je lokalni portal Magločistač.

„Odlukom je propisano da se planom uređuju uslovi i način postavljanja manjih montažnih i drugih objekata, uređaja i opreme na javnim površinama, te je doneseno rešenje kojim se nalaže vlasniku uredjaja da iste ukloni odmah po prijemu rešenja“, navedeno je u odgovoru.

Prema propisima, na gradskom Korzou je zabranjena vožnja bicikala, pa tako i električnih trotineta.

 

BetaKOMENTARI

 1. Nikola kaže:

  Bravo za inspekciju koja je brzo i pravovremeno odreagovala.
  Iskreno, nisam to očekivao.
  Neka naprave negde stanice za skladištenje i čuvanje tih trotineta gde će se oni moći uzeti i vratiti. I nemam ništa protiv njih.
  A za ovako bahato kako su uradili.
  Treba ih i kazniti.

 2. mozakss kaže:

  Da nije bilo javnosti,nebi bilo ni reakcije..
  Ovako..moralo se,dok se ne slegne prasina.

 3. Anonimni kaže:

  Da je inspektor prosetao malo vise video bi da su postavljeni i na Prozivci, ul Prvomajska! Ali da mrzelo ga setati toliko! Da li se odluka odnosi i na ove na Prozivci posto nije navedena!
  Sa druge strane red je da ste stane na kraj bahatom ponasanju raznih beogradski firmi koji misle da im je sve van Beograda dedovina i da je mogu ruziti kako im se hoce! Jednom mora da se uvede red i da se zna sta i pod kojim uslovima moze da se radi bez obazira na clansku knjizicu, kumovse i rodbinske veze!
  Zivi bili pa se nadamo da cemo docekati i to!

 4. Alex kaže:

  Danas sam prvi put video ovo uživo i mogu reći da me je ova vest obradovala.

 5. Globetrotter kaže:

  Inače po Nemačkoj ovih trotineta ima na sve strane, kako stignu na odredište parkiraju ih na trotoaru ispred ulaza zgrade pa kome treba on ih vozi dalje do svog odredišta. Čak ni ne zaključavaju za bandere. Ima ih na hiljade. Ozbiljna konkurencija taksistima i Suboticatransu, zamislite da migranti počnu da ih koriste..pa taksisti i Sutrans bi bez leba ostali!

 6. Laloš a ne ološ kaže:

  U Novom Sadu su se ti „privatnici“, čitaj Ljajićevi ljudi, dogovorili pod očiglednim pritiskom na inspekciji sa vrhom gradske inspekcije, da ih „ne diraju“…
  Videćemo da li je Subotička gradska uprava jača i pravičnija.

 7. Sabadkari kaže:

  I ta Beogradska firma…, sta ste mislili, u Subotici da unesete novotariju ? Ovde jos konje nisu preboleli a golf dvojka je vrh auto.Ovde kad kupuju auto otvaraju haubu i bulje u motor, a posudje im je kvalitetno ako ima 100 kg u loncu od kojeg dobijes isijas kad ga koristis.Dovoljno je citati komentare na ovu vest i vidis njihovu svest.Jedva docekaju neku glupost da ospu drvlje i kamenje i izbace svoje frustracije pri tom ne razmisljajuci da li im ta novotarija koristi ili ne.

 8. aldo kaže:

  Dakle, inspekcija ipak postoji u Subotici!
  I naravno, rešava najvažniji problem – trotinete…

 9. Insajder kaže:

  @ Globetrotter

  Odlicno zapazanje po Nemackoj. Najverovatnije si i zapazio da se ni jedan trotinet ne zakljucava jer se bez odgovarajuceg kontakta preko smartfona ne moze ni pokrenuti. Osim toga svi od reda i oni privatni i oni koji pripadaju firmama moraju imati i imaju registarske tablice i na osnovu njih se dokazuje da su osigurani za sve eventualnosti koje mogu nastati njihovim koristenjem. Upravo zbog toga sto se jedino pomocu smartfona mogu staviti u pokret je omoguceno da se tacno moze locirati i utvrditi ko je, kako i gde i koliko koristio trotinet i na osnovu toga se moze i pozvati na odgovornost a osim toga tu je i obavezna registarska tablica.Osim toga postoje i jasno definisana saobracajna pravila za trotinete i prekrsioci ne samo da placaju odgovarajuce mandatne kazne, nego i pod odredjenim uslovima mogu ostati i bez vozacke dozvole. I pored svega toga se razmislja o njihovom potpunom ukidanju.

 10. Trovach kaže:

  Interesantno je koliko ova zabrana boli neke koji su „u kombinaciji“, pa su pali toliko nisko, da im je ostalo, da u besnoj nemoci, vredjaju Suboticane.

 11. Ja kaže:

  U Milanu trotinete imate na svakom koraku, sto je odlicna stvar, pokrecu se i lociraju telefonom, ostavljaju se bilo gde, voze se po trgovima… mi smo u srednjem veku, tu cemo izgeda i ostati.

 12. Nenad kaže:

  Kakav srednji vek mi smo ekonomski tigar sa golemi ocnjaci.

 13. Globetrotter kaže:

  @ Insajder. Upravo tako kao što si napisao, svaki pa i privatni el. trotinet mora da se osigura u nekoj osiguravajućoj kući i dobije se registaciona nalepnica. Jedino za razliku od nas kod njih kaciga nije obavezna ali Nemci ih uglavnom nose čak i na biciklu samo zbog životnog osiguranja ako im se nedaj bože nešto desi da ih osiguranje ne odbije. Mislim da je cena korišćenja 5 evrocenti po kilometru. Ali meni je totalno ružno kako ih ostavljaju na sve strane a nemački tinejdž mangupi ruše, bacaju po kolovozu i trotoaru, još ih čak bacaju u reku sa mostova ili keja.

 14. Nikola kaže:

  Eno ih još po celom centru.
  Kraj svakog kandelabra jedan ili dva.
  Nekima gori i štop svetlo.
  Izgleda da je nalog inspektora jedno. A njegovo sprovođenje ipak nešto drugo.
  Valjalo bi komunalci da uzmu klešta u ruke. Pokupe ih, odnesu u magacin. Pa gazde iz te Beogradske firme da plate otkup i ležarinu uz kaznu. Ništa ne leči bahatost bolje od dobrog udarca po džepu.
  Treba da naprave stanice za trotinete po ugledu na Subike. Neka plate gradu korišćenje gradskog zemljišta za te svoje stanice, pa neka ih slobodno iznajmljuju. Nisam protiv novotarija. Ali red se mora znati i pravila moraju da postoje i da se poštuju.

 15. Insajder kaže:

  @ Globetrotter

  Nemci nose kacige zbog vlastite prevencije. Na biciklama i trotinetima one nisu zakonski obavezne i osigurajavajuce firma zbog toga ne mogu nikome uskratiti isplatu osiguranja. Naravno tamo gde je kaciga propisana je jedna druga prica. Treba znati da svako osiguravajuce drustvo zaposljava pravnike koji svaku prijavu stete ispituju sa pravnog stanovista i da li je moguce sa tog stanovista uskratiti isplatu stete. Ukoliko nema zakonskih prepreka tek onda se suma za osiguranje moze isplatiti ostecenom. Prema novinskim izvestajima svakim danom raste broj nesretnih slucajeva sa elktro-trotinetima i samo je pitanje dana kada ce osiguravajuca drustva drasticno povecati cenu osiguranja. Nakon toga ce biri jasnije koliko je velika stvarna isplativost biznisa sa trotinetima i da li ce ih ponudjaci sami ukinuti zbog neisplativosti.

 16. Ljud kaže:

  Trotineti su popularni svugde u svetu posebno medju urbanim i mladima. Mi kao da smo se zamrzili u 19.veku, nikakve novotarije ne prihvatamo, pa se pitamo što ljudi beže u veće gradove.

 17. Anonimni kaže:

  @ Ljud
  ko ovde prica o neprihvatanju trotineta! Prica se o bahatosti firme koja je dozvolila sebi da zakljucava trotinete gde god joj se pozeli, cak i za saobracajne znakove sto je inace po ZOBS-u krivicno delo!! O tome se ovde govori! Da izgrade negde mesto kao Subike i tamo ostavljaju trotinete niko ne bi ni rec rekao. Usput izdaju li fiskalni racun? Jos jedna povreda zakona ,a finansijska inspekcija cuti! Zasto? Ostaje nam samo da nagadjamo!

 18. Fortis kaže:

  @ Ljud

  Ako bi bio ljubazan da objasnis kome i sta donose trotineti, konkretno u Subotici i kakva je konkretna i prakticna korist od njih. „Svugde u svetu“ je vrlo siroki pojam i u stvari ne znaci nista i koristi se uglavnom kada neko nema nikakav valjani argument.

 19. Trovach kaže:

  @Ljud…Bio je popularan i fidget spinner, pa ga se danas skoro niko ne seca.

 20. Odgovorni gradjanin kaže:

  Ahahahaha… pa naravno… voleo bih zaviriti u to malo mozga onom kome je uopšte palo na um da to uvede.bolesnici… samo bi leba bez motike… e neće da može mamu v….
  Ahahahaha…

 21. Balint kaže:

  Da li je sve ovo jedna predstava vladajuce stranke, gde se predstavljaju inspekcijske sluzbe od jednom nekim cudom na strani gradjana?

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: