Interetno očekuje rekordnu posetu

Subotički međunarodni festival folklora “Interetno” počinje večeras i trajaće u narednih pet dana. Nastupaće folklorni ansambli, plesači i muzičari iz devet zemalja: Meksika, Španije, Rusije, Kostarike, Gruzije, Letonije, Italije, Mađarske i Srbije.
Organizatori očekuju da će na ovogodišnji festival doći rekordni broj posetilaca, odnosno da će za pet dana manifestaciju posetiti preko 25.000 posetilaca. Najveću atrakciju donose orkestri “Heveder” iz Rumunije i “Kolompoš” iz Mađarske, kao i profesionalni plesni ansambl “Jašsag” iz Mađarske.

 

U Festivalskom gradu “Etnopolis” će svake večeri od 20 časova nastupati plesni ansambli, od 22.00 sata biće priređeni etno koncerti, dok će u Mađarskom kulturnom centru “Nepker” od 23.00 časa biti priređeno druženje sa učesnicima festivala. U okviru festivala biće priređeni i prateći programi – “Vašar narodne umetnosti”, “Gastro-selo” i “EX Libris”.

 

Organizatori “Interetno” festivala su Mađarski kulturni centar “Nepker”, Kuća Tradicije iz Budimpešte i Grad Subotica.

 KOMENTARI

  1. subotica kaže:

    jako volim ovu manifestaciju ali moram da primetim nesto, kazu ovogodisnji interetno ide pod sloganom suboticka tolerancija, e sad, gospodin Pastor je pricao samo na madjarskom (ja ga razumem jer sam iz mesovitog braka), mnogi su u publici komentarisali da ne razumeju bas najbolje sta doticni zeli da kaze. Drugo, krene povorka, idu predstavnici Nepkera iz Subotice, na video bimu i voditelj govore Nepker Vojvodina. Nakon njih dolazi grupa iz Sombora, za njih voditelj i videm bim kazu Srbija. Kako gradovi koji su udaljeni samo nekoliko desetina kilometara budu u predstavljeni iz dve zemlje (regije)? Nisam nacionalista ali ako je naziv tolerancija onda cemu sve ovo…Pastor je ponovo koristio ovo za politicke poene, inace ne verujem da ce biti tolika posecenost jer je vec juce bilo manje ljudi nego prosle godine. Slika na video bimovima katastrofa, stolica i klupa manje nego prosle godine, jedan jedini restoran koji imq samo jednu vrstu hranu za jedan dan…

OSTAVITE KOMENTAR