Investicije u Osnovnoj školi “10. oktobar” u Subotici

Dobar projektni menadžment može omogućiti obrazovanim ustanovama da iz više različitih izvora finansiranja reše neke od svojih problema. Jedan od primera jeste Osnovna škola “10. oktobar” u Subotici koja, uz podršku lokalne samouprave, ima uspeha na konkursima različitih ministarstva i pokrajinskih sekretarijata. Ovu školu danas su posetili predstavnici lokalne samouprave, pokrajinske i republičke administracije.

Zahvaljujući finansijskoj podršci Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u vrednosti od 2,4 miliona dinara, dosadašnji neuslovni teren u potpunosti je obnovljen.

“Ceo teren je ponovo saniran i ponovo ofarban, tako da se radujemo što naši učenici i naši nastavnici sada pod bezbednim uslovima mogu da izvode nastavu”, rekla je direktorka škole Melinda Đurić Kiš.

Zajedničkim sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Minustarstva pravde u visini od 1,5 miliona dinara tokom letnjeg raspusta unutar škole će biti izvedeni keramičarski radovi. U poslednje četiri godine u ovu školu Pokrajina je uložila deset miliona dinara.

“Ne možemo imati kvalitetno obrazovanje bez dobrih objekata koji omogućuju nastavnicima i đacima dobar prostor za rad”, poručio je potpredsednik Pokrajinske Vlade Žolt Sakalaš.

Sredstva sa republičkog nivoa dobijena su od novčanih kazni izrečenih na osnovu instituta oportuniteta. Pored ove, i škola “Sveti Sava” učestvovala je na tom konkursu i dobila dva i po miliona dinara za poboljšanje grejanja.

“Ja sam vrlo zadovoljan da je, između ostalog, i Osnovna škola “Deseti oktobar” u Subotici uspešno konkurisala za ova sredstva”, rekao je državni sekretar u Ministarstvu pravde Mihalj Njilaš.

Investicije su realizovane u godini jubileja – šest decenija postojanja i rada škole.

“Za Suboticu je izuzetno bitno što imamo podršku i republičkih i pokrajinskih sekretarijata, odnosno ministarstva, a sa druge strane, što se tiče projektne dokumentacije, tu je i Grad pomogao pre konkurisanja, tako da se radi o saradnji sva tri nivoa”, ocenio je narodni poslanik i predsednik Skupštine Grada Subotica Balint Pastor.

Osnovnu školu “10. oktobar” pohađa 351 učenik.


RTVKOMENTARI

  1. Nikola kaže:

    Opet jedna polovina jabuke(gradske uprave) radi a druga spava….

OSTAVITE KOMENTAR

+ 64 = 66