Ivanišević: Deklaracija nije separatistička

U Deklaraciji o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine nema nikakvih naznaka separatizma, jer se u njoj isključivo insistira na poštovanju Ustava Republike Srbije, izjavio je danas potpredsednik Pokrajinskog odbora DS Nenad Ivanišević, i naglasio da vanrednih izbora u pokrajini neće biti. Ivanišević je, na konferenciji za novinare, ponovio da vanrednih izbora u Vojvodini neće biti, jer za to nema nikakvih razloga pošto pokrajinska vlada ima značajnu većinu.

 

„Vlada Vojvodine ima ogromnu većinu, te nema nikakvih razloga za vanrednim pokrajinskim izborima. Međutim, možemo i mi reći da se održe izbori na svim nivoima, budući da je prošlo godinu dana i očigledno je da pokrajinska vlada, za razliku od republičke, radi dobro“, rekao je Ivanišević. Ivanišević je kazao da su protivnici Deklaracije zapravo oni koji „nisu ni pročitali ovaj dokument, te su tako neupućeni što ona tačno podrazumeva“.

 

On je učesnicima protesta u Novom Sadu uputio tri pitanja, koja se, kako je rekao, odnose na obaveze republičke vlade prema Subotici: koliko će republička vlada dati novca za nastavak izgradnje subotičkog Narodnog pozorišta, hoće li se zemljište u Maloj Bosni prodati poljoprivrednicima pod istim uslovima koje je imala kompanija „Al Dahra“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i kada će „Medoprodukt“ biti preuzet od strane „Srbijagasa“.

 

Tanjug, Dnevnik

 KOMENTARI

 1. Ja kaže:

  Što bi Srbijagas preuzeo privatnu firmu od Đorđevića.
  Đorđević je vlasnik 99% fabrike.  Zna li ovaj Ivanišević koliki su dugovi Medoprodukta? I ko je video u svetu ekonomije da neko kupuje-preuzima fabriku u toku stečaja. Zato smo i otišli po kur**u jer su nam ekonomiju prethodnu deceniju i malo jače vodili ovakve neznalice i političari.
   

 2. zorandjala kaže:

  imam i ja tri pitanja. 1 kada ce republika zabraniti da neko ima dva radna mesta i tri plate .2 kad ce republika zatvoriti sve koji javno iznose neistine. 3 kada ce republika izbaciti iz zemlje sve koji nemaju drzavljanstvo a isteklo im tri meseca, ili nisu prijavljeni ko strani drzavljani.i tako ivanisevicu narod u berjcetnoj vojvodini ima jos 1000 kada.

 3. Ma daj kaže:

  Da, da, deklaracija „nije“ separatistička – isto kao što i DS „nije“ lopovska stranka! Naravno, ironičan sam. DS u današnje vreme umesto Demokratska stranka znači „Demokratske Spahije“.

OSTAVITE KOMENTAR