Iz provoda u smrt: Detalji tragedije u Subotici

Ognjen Ć. (21) iz Subotice poginuo je u noći između petka i subote od posledica strujnog udara kada se popeo na vagon na železničkoj stanici.

Kako je “Blic” već pisao, mladić nije bio sam, već u društvu prijatelja. Nakon noćnog izlaska u obližnjem kafiću, momci su svoje druženje produžili na peronu obližnje železničke stanice, kada je i Ognjen odlučio da se popne na vagon, međutim iz kog razloga, niko nije mogao da potvrdi.

Mladići su se okupili oko 4.00 sata na peronu i da se čula galama i žamor, a nesretni mladić se u jednom trenutku popeo na vagon. Ćim je kročio na krov, uhvatilo ga je strujno kolo.

– Struja ga je spržila i on je ostao da leži na krovu s opekotinama. Nažalost, preminuo je na mestu – kaže izvor “Kurira”.

Kako on dalje objašnjava, prijatelji su odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju. Šta se krije iza njegovog penjanja na vagon, drugovi nisu mogli da potvrde.

– Nije poznato zbog čega se mladić popeo na vagon. Moguće je da je hteo da se slika, ali njegovi drugovi nisu to potvrdili – kaže “Kurirov” sagovornik.

Više javno tužilaštvo u Subotici izdalo je naredbu da se uradi obdukcija i toksikologija mladićevog tela u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Nastradali mladić je bivši učenik subotičke Gimnazije “Svetozar Marković” i prema rečima njegovih nekadašnjih profesora i drugara iz razreda bio je divan mladić.

– Pre dve godine je maturirao u našoj školi. Upisao je PMF u Novom Sadu. Dobro dete i učenik. Svi su ga voleli. Vest da je nastradao nas je užasnula. Svi smo u šoku i neverici. Mnogo nam je žao – kažu u školi.

Za studenta iz Subotice mladi imaju samo reči hvale i sa nevericom prihvataju da Ognjena više nema.

– Jako dobro dete. Svi smo u neverici i šoku.  Bio je dobar student, studirao je nešto u vezi kompjutera, IT sektor. Odličan kompjuteraš. Uvek je hteo da pomogne i nama starijima. Strašna tragedija – kaže prijatelj porodice Ćuk.

 

BLICKOMENTARI

 1. miner kaže:

  Sta dete zna sta je 25000volti…
  Neko uvek “mora” biti glavni u drustvu 🙁
  Postoji mnogo nacina da se zabavite sa drustvom a penjanje na vagone nije jedno od tih na Ognjenovu zalost.

  Saucesce porodici.

 2. Mister No kaže:

  Moj drugar …je izveo sličan podvig. Ostao je živ uz Božju pomoć.

 3. croat kaže:

  ALi zasto pobogu?!?

 4. Vaše ime kaže:

  Šta god da je studirao na PMF-u, znači da je bio bar malo tehnički obrazovan. Ne shvatam toliko ignorisanje realne opasnosti. Saučešće porodici.

 5. Branko kaže:

  Vaše ime, to nije ignorisanhe realne opasnosti, pamet koju je taj mladic inao verovatno nije dosla do izrazaja akp je iz provoda dosao tamo verovatno je alkohol bio glavni uzrok nerealnog sagledavanja opasnosti i uzrok smrti i bekog dokazivanja u alkoholisanom stanju. Zalosno, saucesce porodici.

 6. Radnička klasa kaže:

  Gde su dežurni na željezničkoj stanici?
  Zašto željeznica neobezbeđuje svoje objekte i prostor koji koristi?
  Gde je policija koja bi trebala takođe da obezbeđuje javne objekte.?
  Kako željeznica štiti dobra koja je primila da prevozi?
  Obavezno tužiti Ministarstvo saobraćaja i ŽeljezniceSrbije.
  Ovo je jedno od monogobrojnih nesreća koje je prozrokovao visoki napon na željezničkim linijama.

 7. hugo grocijus kaže:

  kad bi ŽTP i/ili državni organ (nadležni od njih bi se lako utvrdio) svake godine ponovio saopštenjem da žel. struja ubija i bez dodira vodova, samom blizinom, takvo ponavljanje vesti bi stvaralo nelagodu, ali i oprez, pohranjen negde duboko u mladalačkoj memoriji. Takva vest bi bila vest, korisna i dobra, a ne navodno važna saopštenja – koji je veliki političar saopštio nešto malo i beznačajno.

 8. Zeleznicar kaže:

  Sta imaju treca lica da trsze po kolosecima a posebno na vagonima ja tamo radim i vidim dosta toga a kada ih upozoris onda jos mozes i da dobijes ruzni reci i pretnje a policiu ako pozoves pitaju dali ti je zivot ugrozen pa ako si ugrozen onda ce izaci

OSTAVITE KOMENTAR