Izbeglice u Subotici ipak napustile voz

Oko 70 migranata, među kojima je bilo i žena i dece, odbili su da izađu iz voza u subotičkoj železničkoj stanici jer im je u Beogradu prodata karta do Budimpešte. Izbeglicama je u Subotici rečeno da ne mogu da nastave put Mađarske ukoliko nemaju dokumenta, međutim, oni su zbog uredno kupljene karte na stanici u Beogradu tvrdili suprotno ne želeći da napuste voz, ali su posle višečasnovnih pregovora ipak napustili stanicu.

People sit on a train as hundreds of migrants left the Keleti Railway Station in Budapest, Hungary, Thursday, Sept. 3, 2015. Over 150,000 migrants have reached Hungary this year, most coming through the southern border with Serbia. Many apply for asylum but quickly try to leave for richer EU countries. (AP Photo/Petr David Josek)

– Nije tačno da je bilo sukoba ili bilo kakvih incidenata. Ljudima su date pogrešne informacije u Beogradu zbog čega nisu želeli da napuste voz, ali su ubrzo stigli članovi gradske Radne grupe za migracije, predstavnici Crvenog krsta i policije i kada smo im objasnili proceduru izašli su iz voza i autobusima otišli za Kanjižu i Horgoš. Ovo nije prvi put da ne žele da napuste voz, ali su uvek, pa tako i sada, zahvalni na pruženim informacijama…

 

 

BlicKOMENTARI

  1. bunjevac kaže:

    teraj to nazad u saudiju. bahati su i drski. jos ako nam ostanu u evropi i kod nas ima da nas terorisu do dasek…

  2. stormwatch kaže:

    Eto, vidite zechevi da izbeglice NE ZELE ni da izadju iz voza, a ne da ostaju kod vas. :-)))))

OSTAVITE KOMENTAR

+ 34 = 41

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: