Izgled fasade novog objekta u ulici Braće Radić

Objekat u ulici Braće Radića, čija izgradnja je započeta tokom prošle godine, dobija finalni izgled jer su tokom novembra meseca počeli radovi na montiranju fasadnih elemenata.

Tim povodom smo kontaktirali odgovornog izvođača radova dipl.inž.građ. Igora Dulića iz firme DG company kako bismo razgovarali o tom objektu koji je izazvao puno pažnje javnosti.

Primetili smo da se fasada objekta uveliko radi i da se radovi na njoj polako privode kraju. Imamo informacije da je rešenje koje ste primenili rezultat sprovedenog arhitektonskog konkursa.

– Da, uz manje izmene i usaglašavanja, rešenje koje smo izveli je jedno od predloženih koje smo dobili kao odgovor na raspisan konkurs. Zadatak je bio izuzetno kompleksan imajući u vidu poziciju objekta i značaj poteza u kom se isti nalazi odnosno uklapanje objekta u postojeću ambijentalnu celinu. Za razliku od konkursa koji smo raspisali za idejno rešenje ulične fasade objekta u ulici Šandora Petefija, koji je bio međunarodnog karaktera i na koji se odazvao veliki broj domaćih i stranih stručnjaka, a koji je kao rezultat imao 93 pristigla rada iz 17 zemalja, u ovom slučaju konkurs je primarno bio namenjen mladim arhitektama, Subotičanima koji rade u zemlji i inostranstvu. U dogovoru sa stručnim nadzorom-konzervatorom dipl.inž.arh. Živkom Radulović-Ražnjatović angažovanom od strane MZZSK Subotica, mi smo početkom 2020. godine raspisali pozivni konkurs za idejno arhitektonsko rešenje ulične fasade za budući stambeno-poslovni objekat u ulici Braće Radić 41-45 u Subotici. Konkurs je raspisan u saradnji sa Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture Subotice.

Koliko radova je pristiglo na konkurs, ko je osvojio prvu nagradu i šta je presudilo pri donošenju odluke o pobedniku konkursa?

– Kao odgovor na kompleksan zadatak – interpolacija novog objekta u ulici Braće Radić pristiglo je 7 radova.
1. dipl. inž. arh. Bojan Kujundžić,
2. dip. Inž. arh. Ognjen Graovac,
3. dipl. inž. arh. Fedor Jurić,
4. dipl. inž. arh. Ivan Šuić,
5. dipl.inž.arh. Mila Mijanović,
6. dipl. inž. arh. Relja Kovač i
7. dipl. inž. građ. Boris Bukvić

Svi radovi su uspešno odgovorili na postavljene kriterijume. Svi radovi su valorizovani i nagrađeni. Žiri je jednoglasno predložio da se autorski rad, mladog subotičkog arhitekte Ivana Šuića realizuje, tj. da se nakon razrade projekta fasade ista izvede. Projektantsko rešenje od strane mladog arhitekte je savremena reinterpretacija okolnih postojećih, vekovima stvaranih i razvijanih, arhitektonskih elemenata. Autor je izvršio stručnu analizu fasadnih platana u ulici Braće Radić. Osnovni izvor inspiracije za rešenje fasade su različiti ritmovi i proporcije otvora i ornamentike postojećih fasada u ulici Braće Radić. Takođe, značajna inspiracija proizilazi iz horizontalne projekcije ulice – autentične zlatno žute klinker opeke čiji kolorit autor vešto uklapa u svoje rešenje. Za materijalizaciju fasade korišćeni su savremeni materijali koji pored estetskih imaju i funkcionalne vrednosti.

Koliko je bilo zahtevno uklopiti ideje predložene konkursnim rešenjem sa ostalim činiocima pre same realizacije projekta?

– Saradnja između arhitekte, konzervatora i izvođača je iziskivala mnogo vremena i energije koja je utrošena u konsultacije, sagledavanje svih aspekata projekta i definisanje konačnih parametara, a sve sa istim ciljem-da dobijemo objekat koji će, nadamo se, služiti na ponos svima nama.

Možete li nam reći nešto konretnije o materijalizacije fasade? Koji materijali su korišćeni i zbog čega je izbor pao baš na te materijale?

– U saradnji sa Porcelanosa grupom koja je jedna od lidera u proizvodnji fasadnih keramičkih obloga u Evropi, koristili smo njihove keramičke fasadne pločice u nekoliko nijansi koje će kao deo jedne celine predstavljati sjajan sklad boja. Obloge ovog proizvođača izabrali smo zbog njihovog kvaliteta, dugovečnosti i modernih formi i boja.

Imperativ naše kompanije je upotreba visoko kvalitetnih materijala i to je nešto oko čega nema kompromisa. Tu su i aluminijumski detalji takođe renomiranog proizvođača Alumil u različitim bojama koji besprekorno ističu otvore na fasadi i u odličnom su dosluhu sa fasadnim oblogama.

Kompletne ograde na terasama su od specijalnog stakla. Svakako, na fasadi će biti i osvetljenje koje je sada već standard na našim objektima i koje za cilj ima da podigne dojam o objektu na još jedan viši nivo.

Sa ponosom ističemo da nakom više decenija, naša kompanija prva izvodi ventilirajuću fasadu od keramike u našem gradu.KOMENTARI

 1. Marko kaže:

  Sramota

 2. Anonimni kaže:

  Kako se ovo uklapa u postojeću ambijentalnu celinu?! Nikako! E sad, možda se u Vašoj glavi uklapa ako imate saznanja da će uskoro sve da bude srušeno i u tom stilu građeno. Užas!

 3. Croat kaže:

  U okruzenju divnih prizemnih kuca vi ste uglavili nesto sto je vise od svega ostalog u komsiluku, pa da vam je fasada od zlata od jedne od lepsih subotickih ulica pravite sranje…. Mrzim to seljacko daj da zaradim jos malo da navucem jos jedan sprat i nazovem ga potkrovljem i da izvucem prvi sprat do pola ceste. Na dobroj lokaciji se ne seljoberise tako.

 4. Srećko kaže:

  Bravo. Sve pohvale za izvodjača. Zgrade koje su oni radili, počev od Prozivke, Borovo ulice, Petefi Šandora, Frankopanske i sada u B. Radića, samo su doprinele šarm svojom lepotom, i svaka je priča za sebe, uklapajući se u stilove gradnje okolnih zgrada, što je vrlo zahtevan poduhvat.
  Bravo DG Company

 5. građanin kaže:

  Šta će biti sa drvećem ispred zgrade? Gabariti zgrade se ne uklapaju u okolinu, sa leve strane prizemna kuća i onda ova zgradurina. Rušenje stare, oronule žute kuće bilo je opravdano, što ne znači da to opravdava izgradnju nečega što se ne uklapa u ulicu Braće Radić.
  U sklopu komentara želim da ukažem da je kompanija DG pripremila novi plac za gradnju u ulici Braće Radić na potezu između ulica PREŠERNOVE I iVANA MILANKOVIĆA. Rušenje neuglednih zgrada nije sporno, ali ko je dozvolio kompaniji DG da u dužini oko 65 m zatvori trotoar i biciklističku stazu. Mnogo su se osilili!

 6. Anonimni kaže:

  Ocekivao sam mnogo losije resenje sa nekom demit fasadom. Ovako skroz cool.

 7. djomla kaže:

  @gradjanim – drvored se nece dirati. Ovde je prikazan izgled fasade bez drvoreda. Prvu sliku nije moguce videti u realnosti.

 8. Petar G. kaže:

  Ako ništa, uz ime investitora sad bar znamo ime zaštitara koji je ovo aminovao.
  Znamo i ime arhitekte koji je ovo prijavio na konkurs za nešto što će se graditi u najlepšoj gradskoj ulici.
  Pa neka im ostane sramota za sva vremena.
  Verovatno nikada nećemo saznati imena pilota u bombarderima koji su rušili ovaj grad za vreme drugog svetskog rata. Ali imamo priliku da upamtimo imena onih koji nam sada ruše grad.

 9. Josip z kaže:

  A sta si ti u zivotu Petre G. uradio? Hajde majstore da vidimo tvoja dela po gradu? Hm…nema ih? Kompleksi su cudo drugar…svaka cast za izgled zgrade…

 10. lgbt populacija kaže:

  Jeste i u Petofi Sandora su isto tako vidim sacuvali drvored odnosno zasadili novi posto su unistili postojeci. A onda je mrmot zamoto cokoladu u foliju. S-R-A-M-O-T-A za sve koji su odgovorni za ovo sto se desilo! Nema ovde pravne drzave, samo mafija.

 11. Komsinica BR kaže:

  Konacno da se nesto lepo i novo napravi u mojoj ulici.Ovakve zgrade sam vidjala u samom centru Valensije i Barselone.Prelepo

 12. Vlado kaže:

  Ovo je trospratnica dok su ostale u okolini najvise sa jednim spratom, napredovali smo. Naravno dole su veliki izlozi sa lokalima bas kao pre 100 godina. Na fasadi keramicke plocice i aluminijum su se stopili sa okolinom jer su sve ostale kuce bas od tih materijala. Sve je savrseno uradjeno pa predlazem da DG company odradi renoviranje grckog Panteona sa ovim prelepim materijalima. Polako nestaje jedna od najlepsih ulica u ovom delu Evrope i ovo je toliko kulturno skrnjavljenje da treba zgradu odmah srusiti, a sve gore navedene strpati u zatvor. Nista nisu ispostovali sem sto zgrada nije uvucena, sto im dodatno ide na ruku. Ceo projekat smrdi, od toga kako su dobili dozvolu pa do zavrsnog izgleda. Dozvola je dobijena tako sto su kao trazili da se stara zgrada zastiti i sredili ta im niko ne odgovori 2 godine i da zahtev zastari i odmah prvi dan po isteku zahteva su poceli sa rusenjem. Nisu racunali da za vec zasticenu kucu ne treba ponovo zahtev da se zastiti. Sve je to bezobrazno osmisljeno i u „saradnji“ sa nekim drzavnim sluzbenicima namesteno da bude sve legalno. Ima i drugih investitora u toj ulici koji su savrseno sredili te stare kuce i predivne su. Zar nema drugih placeva u ovom gradu?

 13. Pretužno kaže:

  Betonsko-staklena svetleća izlog-garaža na sprat. Eto tako izgleda. Kako to može da se uklopi u bilo koju kulturno-istorijski zaštićenu arhitektonsku celinu a kamoli da ima veze sa ovom? Nepopravljiva šteta.

 14. Ludzaci i komentari kaže:

  Jebote kometara i budala

 15. NijeMiJasno kaže:

  Mozda je zgrada lepa, ali joj nije mesto u ovoj ulici. Eventualno da su je izgradili negde gde bi se rusile stvarno neugledne i bezvredne kuce u neuglednom delu Subotice. I onda se ide redom sa izgradnjom, gradnja po nekom normalnom planu.
  Subotica = urbanisticki HAOS.

 16. Sasa kaže:

  Ova zgrada je revolucija, velika promena, tako je, zato i nema podrsku 90% gradjane Subotice.

 17. Slavko kaže:

  U starim zasticenim jezgrima u zapadnoj i centralnoj Evropi se grade savremeni objekti. To je pravilo moderne arhitekture. Ako izgradis objekat u starom stilu-kopiras elemente vrednog starog objekta automatski degradiras vrednost starih objekata i laziras istoriju. Za one koji ne znaju ali zato hejtuju i komentarisu evo samo nekoliko primera:

  https://www.google.com/search?q=kuca+koja+plese

  https://www.e-architect.com

  http://footage.framepool.com/

  http://www.buildup.eu

 18. Milica kaže:

  Po starom dobrom običaju svi se razumeju u sve i nikom nije ni malo bezveze da komentariše sve.. ikad. Da li iko razume koncept moderne arhitekture? Svi se razbacujemo kojekakvim frazama i puna su nam usta zaštićenih celina, secesije a zapravo nemamo pojma šta to zapravo znači. Šta mislite kako su tokom istorije nastajali različiti stilovi u arhitekturi, književnosti, umetnosti? Da je svako kopirao staro da bi se “uklopio”, inače još jedna omiljena nam reč pri komentarisanju urbanističkih prilika, nikada ne bi bilo napredka i nikada se ni jedan jedini novi stil ne bi oformio. Svako vreme nosi svoje i vredno je upravo zbog toga što je jedinstveno i karakteristično za period u kom se stvara. Može da nam se sviđa ili ne kao što nam se sviđa komad odeće, film ili hrana ali ne možemo da nešto osudimo jer nije kopija nečega. Pa upravo bi to trebalo osuditi da je tako. Plašim se da znamo premalo a vičemo previše.

 19. Ssss kaže:

  Bitno je da će „siromašna“ masa imati gde da se naseli i bude tik do centra grada,a to što se ruši stari izgled te ulice,po kojoj je Subotica poznata,nije nikome bitno! Sramota.

 20. Petar G. kaže:

  @Josip z, u svome životu sam uradio to da nikada ništa nisam stekao zahvaljujući političkim vezama i korupciji. I mene nije sramota ničega. Za svoj grad sam uradio to da ga nikad nisam kvario, rušio i prljao. Da se nikada nisam bahato ponašao prema svojim sugrađanima. Da sam uvek poštovao zakone čak i kad ih je donosila ova nakaradna vlast ili ona nakaradna vlast pre nje. Da sam pristojan građanin.
  Nemam ja kompleksa. Pogotovo ne od tebe Josipe.
  A ono što imam, je pravo da kažem kada je nešto ružno. Kada nešto nije u redu i kada je pogrešno.
  U ovom slučaju ta zgradurina u sred ulice gde joj nije mesto. (Kao što onoj njihovoj drugoj kreaciji kraj gimnazije, takođe nije mesto).
  Verujem da su te zgrade i kvalitetne i moderne i dostojne belog sveta. Ali im nije mesto tamo gde su izgrađene.
  Da su ih izgradili na Zorci, negde u Bračkoj ili u petom kvartu ne bih imao nikakvih primedbi. Taman bi ubog njih tamo stigla i asfalt i kanalizacija i vodovod i toplana i gas. Pa bi se moglo reći da su čak i pomogli svom gradu.
  A ovo na ovom mestu je najblaže rečeno neukus.

 21. Jelena kaže:

  Ovakvoj zgradi nije ni malo mesto ovde! Ovo je sramota i bruka. Stidite se svi koji ste u ovome učestvovali, sram vas bilo sve! Ovu zgradu treba srušiti komplet ovako kako jeste. Dakle, ništa vam nije sveto pohlepnici jedni!

 22. Afet kaže:

  Subotikani dje vam secesinijski stil hahahahah

 23. Aleksa kaže:

  Kocka na pozoristu, kocke na na ovoj zgradi. Izgleda da je to novi stil u Subotici, a srusili su u toj ulici Lojzijinu i Zedijevu kucu koje bas i nisu bile rusevine. Najveci problem je u tome da stariji ljudi umiru, kuce ostaju deci koja nemaju nameru da u njima zive. Ovo nije jedini slucaj, kupi se jedna stara kuca pa se komsije nagovore da i oni prodaju svoje i eto placa za novogradnju. Vidi sta se desava u ukici Matije Gupca, A.Carnojevica, Plitvickoj, Milosa Obilica itd.itd. Jedino jos nisu napali deo grada od Zagrebacke ulice i Bajskog puta prema zapadu.

 24. NijeMiJasno kaže:

  Tu sad neki komentatori guraju teoriju kako svako vreme nosi neki svoj stil, neku svoju arhitekturu.
  To je u redu, nosi, ali ne, nikako ne dozvoliti da se stilovi i neke arhitektonske celine mesaju, pogotovo ne kao sto je komentator „Slavko“ postavio linkove, za, po meni negativne primere.
  To su arhitektonski eksperimenti nekih ekstremnih građevinaca, ruzni, koji ce tamo ostati dugo, dugo vremena.
  Zamislite da su u Sarajevu, na Baš Čaršiji dozvolili gradnju nekih modernih objekata u okviru tog lepog istorijski vredne i istorijski jedinstvene arhitektonske celine.
  Ili stari deo Mostara, i da su ugradili tamo na brzinu nesto od betona, stakla i aluminijuma, da bi neki mocnik mogao da zivi u centru Mostara.
  Ili ugradnju neke supermoderne zgrade u celini starog dela Splita, Dubrovnika, Budve.

 25. bać Nesto kaže:

  Predlažem da se sruši katedrala svete Terezije,ionako je napukla po sredini i nije za drugo nego da se sruši pa kad se očisti plac onda ćemo ovim arhitektima ponuditi da daju idejno rešenje šta bi se tamo moglo izgraditi.

 26. Croat kaže:

  ispade po DG u da cemo se za 50 godina setati ulicom i cuditi lepoti njihove gradjevine, kakva avangarda, kakvi smeli obrisi , kakvi materjali, nesto vanvremensko. Hahahaha ocemo ocemo.
  Slavko tu poveznicu sto si stavio je odlicna , nazalost ti je bas i nisi razumeo. U pravu si da se i medju starim zgradama gradi ali ono sto nisi primetio je da ta zgrada prati liniju okolnih zgrada, dok ova nadmasuje onu desnu za sprat a onoj pirodicnoj kuci sa leve strane su snizili vrednost za 40 posto posto im sad iz zgrade bulje u dvoriste.
  Pogledaj kako je tokio resen, visina se polako dize od ul. M. Gorkog da bi postojao prelaz od nizeg starog jezgra prema novom.Ali to su vremena kada smo imali urbaniste, zavod za zastitu spomenika i investitore koji nisu bili sibicari.
  Resenje za ovu ulicu je jednospratna zgrada na ulici Br. Radic a u dvoristnom delu prema sencanskom putu zgrada koja raste do 4 sprata. kolski ulaz sa strane sencanskog puta. podzemne garaze u dvoristu zgrade vrt.

 27. lgbt populacija kaže:

  Obicni porodicni ljudi koji zive u toj ulicu su morali da postuju propise, prilikom renoviranja objekata iako mozda nisu imali za to para. Ali kad dodje neko ko se nakrao love onda on moze da radi kako hoce. Bruka!

 28. Croat kaže:

  Al ako pretrazite internet o arh Zivku Radulovicu nema nista osim da je prisustvovao vidovdanskim danima. Mozda je tamo dobio mlade jagnjetine za ovaj svoj „konzervatorski“ posao.
  A sva ta bagra od arhitekata, politicara i investitora da je samo jednom u Segedinu umesto beskonacnog sopinga u Arkadu malo prosetala, centrom i sirim centrom videli bi toliko dobrih primera kako mesati staro i novo, kako regulisati reklame na fasadama u centru , bankine, travnjaci. A ne daj boze da su slicno uradili u Becu gde bi nam bio kraj . A po ovom sto rade izgeda da su samo bili u Kairu il Kartumu….

 29. Salamander kaže:

  Da smanjite zgradu za još sprat-dva onda još i nekako da se uklopi (bez onih staklenih izloga), a ovako opet stara boljka kao i sa pozorištem, i mnogim drugim zgradama u užem centru koje se ili poruše i naprave neku staklenu kutiju ili se fasada oboji u boje koje baš nisu u skladu sa podnebljem i lokacijom.

 30. NijeMiJasno kaže:

  @Croat
  Mozda nisi najbolje proguglao internet, sta ako Zivko nije musko, nego je zensko, a zove se Zivka.
  Ne znam, ali ja sam po tekstu vesti tako razumeo, jer se tamo spominje da je arh. ANGAZOVANA, a ne angazovani.

 31. Croat kaže:

  nije mi jasno, u pravu si ako je to zivka raznjatovic radulovic

 32. Mikula kaže:

  @Croat pakostan,neobavesten i lupetas i pricas gluposti,puno je za jednog coveka punooooo

 33. Novi Talas kaže:

  Neka i treba da se gradi ko će sve one silne Somborce da primi

 34. No name kaže:

  Milica – Jesu se stilovi menjali, ostanimo kod arhitekture, ali to su bili STILOVI, a ovo nije nikakav STIL, osim da se naziva „modernom“ arhitekturom, što samo po sebi ništa ne znači! Ovo su individualne kreacije kvaziarhitekata učenih na Le Korbizjeu, vrlo često plod njihovih gastro-intestinalnih problema i ideja kako da po svaku cenu budu „moderni“ i da se razlikuju od drugih. Tako nastaju ovakve skalamerije, po gospodinu Slavku i vama, koje mi „ne razumemo“. Šta da razumem? Da mi se ne sviđa, da je ružno i da ni za milion godina neće biti nikakva arhitektonska vrednost? On čak navodi da bi, kopirajući ih, stare stilove „degradirali“. Ma da baš. Pa šta je veća degradacija nego ONO što je nakalemljeno na srušeno pa kopirano STARO POZORIŠTE??? Dakle, pošto ljudi u proseku nisu sposobni da čitaju više od 10-15 redova, da završim time da nemam ništa protiv tzv. „moderne arhitekture“ i zamisli, ali ne između STILSKIH, ma koliko derutne i u lošem stanju bile građevine. One koje se ne mogu sačuvati i obnoviti, treba KOPIRATI STIL, vanjski izgled, a unutra pravi ultramoderno šta god hoćeš! A za rešavanje probavnih smetnji tzv. „modernih arhitekata“ postoji toliko prostora van centra ove široke i razvučene Subotice, pa neka tamo pokušavaju da osmisle nešto što će biti „po meri čoveka“, kako je to lepo govorio Bela Duranci, da se ljudi u toj sredini dobro osećaju i imaju i ESTETSKI DOŽIVLJAJ, ne samo upotrebni.

 35. Hugo kaže:

  Zar nevidite poentu zasto se ruse kuce po centru i grade zgrade.Niti ih interesuju stanovi niti grad nit vrtici nit parkovi.Poenta su poslovni prostori.Njih ne prodaju nego izdaju,zato i buse po centru i zasticenom jezgru,a to nas podseca na nekog,tkd su verovatno u dilu.

 36. Hugo kaže:

  A vi se lozite o secesiji,visini.zgrada i parkicima.

 37. STeve kaže:

  Kakav shit :)))

 38. New Age kaže:

  Ima pravo bać Nesto,ta katedrala je već dotrajala,predstavlja ruglo iz nekog davno prošlog vremena i ne služi ničemu,treba je srušit,samo zauzima taj vredni plac na dobrom mestu,a ni Sinagogu nisu obnovili kako treba pa onda i nju jer taj zjalavi prostor iznutra nema nikakvu svrhu.Ja verujem da će ovi veleumni arhitekti ponuditi prava rešenja za ove placeve.Ako se ovo pokaže kao vredna investicija s dobrim profitom,odmah na red treba staviti i Gradsku kuću.

 39. Croat kaže:

  hugo mislis li na uglednog vinara i restauratora koji je zahvaljujuci oglasima u vranjanaskim novinama kupii jos koji lokal i sad cepa zakup pa je jeda od zakupac dobio srcku i umro kad mu je zaeacunat novi zakup?

 40. Hugo kaže:

  Pa sad,pica pekac ili vinar ili suster,nebitno.Ali u svakom slucaju iskren secesionista i nikad gladan para i uvek u sluzbi gradjana.

 41. Petar G. kaže:

  Džaba mu sve.
  Na onaj svet neće odneti ništa.

 42. Subotičanin kaže:

  Mladi arhitekti su dali sve od sebe kako bi popravili štetu koja je prethodno bila naneta zaštićenoj ulici Braće Radić. Rešenje koje je proizašlo kao pobedničko, u datom momentu, izdvojilo se kao najkvalitetnije po mnogim parametrima, was očigledno. Trebamo da pozdravimo želju mladih arhitekata što uopšte žele da doprinesu nešto ovoj našoj maloj sredini (čitaj Srbiji). Da ne bi bilo auf Wiedersehen, malo manje hejta. Za sve primedbe znate i sami kome da se obratite, nismo deca.

 43. Auf Wiedersehen kaže:

  Subotičanin – Šuiću, ti li si?

 44. Umetnik kaže:

  Sram vas bilo kako podcenjujete ovaj kvalitetan rad! Obrazujte se malo, radite nesto, samo trazite u svemu negativno, a ako vam vec smetaju neke stvari u zivotu promenite ih, a ne da pljujete po mladim perspektivnim ljudima.

 45. marco kaže:

  Ovog ko je to potpisao i dozvolio , streljati a ovo ruglo srusiti…

 46. Damjan kaže:

  Nije da sam oduševljen izgledom uličnog dela zgrade, ali svakao nije ni rešenje ostaviti one polu srušene i zapuštene stare objekte.
  Kompromis novog i starog teško je naći pa mislim da je ovo ipak bolje nego što je bilo.
  Grad bi morao više da se angažuje oko održavanja starih kuća, a ne da dočekamo fazu u kojoj nema rešenja, sem da se objekat poruši.

 47. Dusan kaže:

  Nadam se da Dulic dinastija nece poseci drva kao sto su to uradili u Petefi Sandora.

 48. Mile II kaže:

  Očekivano bedno.

  @Slavko
  Ti primeri koje si naveo upravo pokazuju koliko je ovo u Subotici jadno, nemaštovito, neprimereno, neoriginalno, banalno, itd. Korak po korak, upropastiće se i ta ulica.

 49. Nikola kaže:

  Sramota.

 50. Boris kaže:

  Gradjevinska mafija stigla u Suboticu. Bez gradske vlasti ne bi mogli ovo da rade, a pozadina je uvek kes za funkcionere koji uticu da se dozvola izda za ovako nesto. Sramota je sto struka prelazi na stranu korupcije za procenat koji uzimaju.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 42 = 50

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: