Izgradnja Mađarskog kulturnog centra teče prema planu

Zamenica gradonačelnika Subotice, Timea Horvat, obišla je sa saradnicima gradilište budućeg Mađarskog kulturnog centra na Paliću, koji se gradi u okviru projekta „Colourful Cooperation“ prekogranične saradnje Mađarske i Srbije. Radovi teku prema planu i uprkos lošijim vremenskim uslovima, očekuje se da će ceo objekat biti završen u predviđenom roku.

U Bohinjskoj ulici na Paliću, jesenas su počeli radovi na izgradnji Mađarskog kulturnog centra, ukupne vrednosti  1.100.000 evra, od čega su 15 odsto sredstva Grada. Ovaj objekat predstavlja jedan od najznačajnijih projekata prekogranične saradnje, istakla je Timea Horvat. Ona je obišla gradilište kako bi se uverila da li radovi teku prema planu.

Izvođač radova je firma „Modular“ iz Beograda, koja je u julu prošle godine potpisala ugovor o izgradnji objekta. Pripremni radovi su počeli u septembru, dok je kamen temeljac postavljen u oktobru. Prema rečima šefa gradilišta, Ljubomira Miloševa, trenutno se intenzivno radi na kompletnoj krovnoj konstrukciji sa unutrašnjim radovima.

Mađarski kulturni centar na Paliću prostiraće se na 800 metara kvadratnih,  dok je  u Moraholomu nedavno sagrađen i otvoren Srpski kulturni centar. IPA projekat “Colourful Cooperation“, u okviru koga se ove dve investicije realizuju, vredan je 3,7 miliona evra.

TV SuboticaKOMENTARI

  1. Kenjereš Andraš kaže:

    Ko gradi, plaća izgradnju, upravlja sa objektom! Postavlja osoblje počev od uprtavnika-direktora pa čak i postavlja foladendron. Totalna kontrola svega i svačega!

OSTAVITE KOMENTAR