Izložba u Poljskoj povodom Festivala pozorišta za decu

Velika retrospektivna izložba pod nazivom "Festival u fokusu" u okviru koje će biti predstavljen izbor od 50 fotografija iz različitih perioda tokom 20 godina postojanja Međunarodnog festivala pozorišta za decu iz Subotice biće otvorena 11. juna u 18h u poljskom gradu Lomža.

 

Ovaj izuzetan foto-dokument prikazuje Festival od njegovih skromnih početaka sredinom 90-ih godina prošlog veka pa sve do sadašnjih dana kada je postao jedan od najznačajnjih festivala pozorišta za decu u Evropi i jedan od najvećih u svetu.      

Folklorna magija_

Jubilej – 20. godina postojanja, koji je Međunarodni festival pozorišta za decu iz Subotice prošle godine proslavio, kao i dugogodišnja plodna saradnja sa poljskim umetnicima i pozorišnim stručnjacima, povod su za otvaranje ove vredne izložbe, koja je još jedno podsećanje na veliki ugled i kredibilitet koji Festival uživa u svetu.

 

Izložba je deo programa 27. Međunarodnog pozorišnog festivala "Valiska" (11-14. jun, grad Lomža u Poljskoj), a biće postavljena i ove jeseni u okviru 21. Međunarodnog festivala pozorišta za decu koji će se održati u Subotici od 21. do 27. septembra 2014. godine. 

 

Autori fotografija su Augustin Juriga, Biljana Vučković, Nikola Tumbas, Dejan Vuković. Autori izložbe su direktor Festivala Slobodan Marković, fotograf Augustin Juriga i izvršna direktorka Festivala Olivera Mudrinić. Izložbu je pripremio Augustin Juriga.

 

Pepeljuga_

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR