Izviđači Subotice na kampu “Čurug na vodi 2019”

Članovi odreda izviđača „Subotica“  boravili su od 5. do 11. jula u Čurugu na izviđačkom kampu „Čurug na vodi 2019“. Tokom šestodnevnog kampa, pored edukativnog dela, poletarci i mlađi izvđači su polagali veštarstva za kurira, robinzona, kuvara i delfina.

Organizovana su i takmičenja u izviđačkim disciplinama, izleti i obilazak čuruških znemenitosti a slobodno vreme deca su provela u igranju i kupanju na čuvenoj čuruškoj plaži.

U izviđačkom kampu su pored izviđača iz Subotice, učestvovali i Odred izviđača „Čiča Janko“ iz Perleza i Odred izviđača „Crne rode“ iz Pančeva. Na  izviđačkoj akciji „Čurug na vodi 2019“ učestvovalo je devedesetoro izviđača u kategorijama poletarci i pčelice i mlađi izviđač I planinki, a naši Subotičani su se vratili osvojivši drugo mesto u ukupnom plasmanu sa ekipom „Bačke zvezdice“ u kategoriji poletaraca i trećim mestom u ukupnom plasmanu sa ekipom „Čivave“ u kategoriji mlađih izviđača.

Kamp je ocenjen kao veoma uspešan. Osnovni cilj, promocija izviđaštva i svih vrednosti koje izviđači prenose i neguju, je ostvaren i sklopljena su  nova prijateljstva.KOMENTARI

  1. Raspop Teodosije kaže:

    Čurug na vodi. Hm, hm… Ima li tu neke simbolike ili je čista slučajnost. Svejedno – dopada mi se. 🙂

OSTAVITE KOMENTAR