Izvršena je digitalizacija još tri groblja

Servisu E- groblje, JKP „Pogrebno“, dodata su tri nova linka, odnosno izvršena je digitalizacija groblja na Paliću i groblja u Ludošu i Bačkim Vinogradima.


Od kraja oktobra, na internet stranici JKP „Pogrebno“ na servisu e- groblje, nalazi se još tri groblja, a do sada ovaj servis zabeležio je 3 266 000 poseta. Iz preduzeća navode da je postupak digitalizacije rezultat ideje iz zemalja u okruženju. Kada se pristupi sajtu preduzeća, na naslovnoj stranici sa desne strane nalazi se servis e – groblje, gde posetioci sajta mogu vršiti pretragu. Potrebno je odabrati groblje, a zatim u prijavni prozor ukucati ime i prezime, nakon čega se vrši pretraga. Iz JKP „Pogrebno“ ističu da je veliki značaj ovog servisa.

Projekat je započet 2017.godine, a do sada sa nova tri linka, digitalizovano je 6 groblja. Na servisu se nalaze groblje Dudova šuma, crkveni i gradski deo, kao i spomen kompleks palim Crvenoarmejcima na Pravoslavnom groblju “Dudova šuma”, Aleksandrovo groblje i Novo groblje u Aleksandrovu, kao i groblje na Paliću, Ludošu i Bačkim Vinogradima.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Brane kaže:

  Što nije moglo da stane u e-groblje, zbog ograničene memorije sistema, preorali ste, pa poravnali, a spomenike pobacali na gomilu.

 2. Istina... kaže:

  Veliki brat.

 3. Klara kaže:

  Kad ce Bajsko groblje?

 4. sev24 kaže:

  Kada će biti digitalizovano Bajsko groblje, Kersko groblje i Senćansko groblje, zar nije tamo do sada najviše saranjivano Subotičana ?. Takođe je isto pitanje i za groblja u Bajmoku, Gornjem i Donjem Tavankutu, Naravno isto pitanje je i za Jevrejsko groblje ??………

 5. avet kaže:

  Koliko vidim, uskoro od Dudove Šume neće ostati ništa, u smislu sportsko-rekreativnog centra.
  Groblje se tolikom brzinom širi, da za desetak godina će sve to da bude SAMO groblje.
  Bili su nekad tamo razni sportski tereni, tereni za hokej na travi, itd.
  Sad je tamo groblje.
  Samo čekam na kraju da ostane Hala sportova, a možda i nju sruše zbog grobnih mesta na atraktivnom mestu.
  Grad izgleda uopšte ne razmišlja o nekoj drugoj varijanti – lokaciji tog groblja, sve dok se tamo i poslednji milimetar Parka ne popuni grobnicama.
  Stanovnici Radijalca, mislite o tome još dok je vreme, posle možda nećete imati gde da se rekreirate i šetate.
  A i Bazen za kupanje i Groblje BAŠ idu jedno pored drugog, mislim stvarno imamo genijalne mozgove u ovom gradu.

 6. PP kaže:

  Avet a ja cekam da se kersko toliko prosiri da nece ostati nista od buvljaka.Malobajmocani mislite o tome.

 7. Meritor... kaže:

  Da li su digitilzovane grablja na Senčanskom groblju gde prije nekoliko godina su zapalili deo groblja gde su bili drveni križevi-sve je izgorelo ,staotinjak grobova. Nepostoji mogućnost da rođaci tih pokojnika pronađe svoje najmilije.Ili digitalizacija Kerskog groblja gde su po nekoliko hektara buldozerima preorali i uništil na hiljadu grobišta…?

OSTAVITE KOMENTAR