Javna rasprava o Nacrtu zakona o “Starom sajmištu” u Sinagogi

Druga javna rasprava za Nacrt zakona o Memorijalnom centru “Staro sajmište” održaće se u petak, 25. oktobra u subotičkoj Sinagogi.

Prisutnima će se na početku javne rasprave, u ime domaćina, obratiti gospodin Tivadar Bunford, predsednik Upravnog odbora Fondacije “Subotička Sinagoga”.

Javna rasprava o Nacrtu zakona sprovodi se u periodu od 11. oktobra do 1. novembra, a po okončanju javne rasprave Ministarstvo kulture i informisanja analiziraće sugestije, predloge, i primedbe učesnika u javnoj raspravi i sačiniće izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu zakona i objaviće ga na svojoj internet stranici i portalu e-uprave.

U javnoj raspravi će učestvovati predstavnici državnih organa, ustanova u oblasti kulture, lokalne samouprave, udruženja i drugi zainteresovani.

Rasprava će početi u 12 časova.

Svi zainteresovani svoje komentare mogu dostaviti na utvrđenim obrascima za komentare (koje možete preuzeti na sajtu Ministarstva) na e-mail: zakonstarosajmiste@kultura.gov.rs ili poštom Ministarstvu kulture i informisanja, 11000 Beograd, ulica Vlajkovićeva 3, sa naznakom “Za Nacrt zakona o Memorijalnom centru “Staro sajmište”.

 

021.rs



KOMENTARI

  1. Salamander kaže:

    Nama je potreban zakon o memorijalnom centru koji se podrazumeva, a trebao je da nastane još davnih godina nakon završetka rata. Nije da omalovažavam žrtve, ali zaista da li vi ljudi imate drugog, odnosno važnijeg posla? Da bi ste sačuvali kolektivno sećanje naroda na stradanja u svim ratovima ne treba da trošite enormne pare iz budžeta za memorijalne centre nego da edukujete decu u školama jer po poslednjim istraživanjima većina dece znaju šta se dešavalo u prvom velikom ratu, a za drugi ne poznaju ni osnovne činjenice jer je školski program izmenjen do te mere da relativizuje neke istorijske činjenice. Naravno, istoriju uvek piše pobednik.

OSTAVITE KOMENTAR