Javni čas: Predstavlja se jedanaest mladih glumaca

Posle tri meseca rada, mladi glumci pozorišne radionice „Kiš teatra“ na srpskom jeziku pri Fondaciji „Danilo Kiš“ u Subotici održaće javni čas subotičkoj publici u petak, 11. februara u 19 časova, u svojoj glumačkoj učionici u prostorijama zgrade Jadran.

Tokom tromesečne edukacije članovi dramske radionice bavili su se unutrašnjim osećanjima, stvaranjem grupe, te prošli kroz različite vežbe koje služe otvaranju glumca na sceni. Na Javnom času će se predstaviti jedanaest talentovanih polaznika sa kojima je radio student glume Stefan Orovec iz Subotice.

– Po uzoru na treći semestar glume na Akademiji, polaznici su učili kako se gradi lik, pa će u prvom delu Javnog časa stoga prikazati svoje monologe. U drugom delu mladi glumci će nam pokazati sve ono što su naučili na temu odnosa s partnerom, koliko je bitan i kako se gradi. Scene koje su dramatizovali glumci su birali sami i prilagodili ih prostoru u kom će ih igrati. Za drugi deo Javnog časa radioničari su pripremili i zabavne tačke između svake scene – najavljuju u Fondaciji „Danilo Kiš“.

 

Večernje novostiKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 20 = 25

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: