Još sekti stiže u Suboticu

Jedna od karakteristika Subotice do pre dve decenije, bila je i ta verska šarolikost kojoj je, bar na papiru doprinosio i rekordan broj malih verskih zajednica za celu Jugoslaviju. Većina njih je bila toliko neprimetna, da je javnost  o njima znala tek iz treće ruke, što su najčešće bile špekulacije.

 

Devedesetih je spušten prag tolerancije prema sektama i manjim verskim zajednicama, pa je njihovo delovanje, koje je i do tada bilo netransparentno, prešlo u duboku diskreciju. Ako izuzmemo jehovine svedoke i možda još po nekog, ostalih dvadesetak družina su postale potpuno nevidljive, što je i razumljivo jer ih je masovna histerija sve kvalifikovala kao SATANISTE, što oni naravno nisu ali dok zec objasni da nije međed – odoše jajca!

 

Kako je vreme prolazilo  i priče o sektama su dosadile, jer su i oni sami bili dosadni. Uvek ista tema, gotovo je bilo nemoguće pohvatati šta je ono što ih razlikuje sem imena „firme“. Uzmimo recimo Adventiste sedmog dana. Njihova himna „A ja jedva čekam sedmi dan, jer je fudbal meni potreban“ više ne može biti aktuelna otkad se prvenstvene utakmice igraju subotom.

 

 

Ti lutko možeš – ostali stoj

Uzbudljivije priče vezane za sekte i kultove, bile su one oko firmi koje nisu imale filijalu u Subotici ili Srbiji. Sajentolozi, Munovci, Realijanci…Uzbudljivije utoliko jer su njihove teorije luđe i sumanutije a njihovi sledbenici ko pali sa kruške. Uz njih su išla i imena poznatih, a ne tamo neke subotičke babe.

 

Daj babo glavu

 

Konačno, nakon stranih banki, fabrika i investitora, stigli su i ONI. Ovih dana u centru Subotice Sajentolozi proizvode svoju filozofiju a nemojte se začuditi ako vam na vrata uskoro zakucaju i neki Korejanci. U Beogradu su krenuli „od vrata do vrata“ pripadnici MUNove sekte .

MUNovci tvrde da je Biblija pogrešno protumačena i da je novi Mesija u stvari žena, koja će doći veoma skoro i koja će najaviti kraj sveta

 

Pripadnici ove sekte su dužni da pre ulaska u sektu predaju crkvi svoju imovinu, koja bi, prema propovedanju osnivača sekte, bila u funkciji ujedinjenja svetskog hrišćanstva.

Subotičani su poznati po svojoj verskoj toleranciji i  spremnosti da saslušaju drugog. Jedino im je imovina suviše prirasla srcu da bi je prepisali nekom Enci Menci MUNU.

 

 Ban ki MUN (Nema veze sa Munovom sektom)KOMENTARI

 1. Mužina kaže:

  Mislim da su se zaigrali kad su dosli kod nas. Istina je da ovom sludjenom narodu ne treba puno obajsnjavati da bi ih pridobio ali je i istina da im nemaju sta uzeti.

  Izuzev ako sajentolozi nemaju neke varijante sa cekovima gradjana na 6 rata, kao trgopromet…

  Inace moj komentar na sve ovo je 😀

 2. Niki kaže:

  Vlast u Subotici neka je sramota za ovo!

 3. delija kaže:

  sve su ovo male bebe u odnosu na sekte zvane suboticki ldp,urs itd.

OSTAVITE KOMENTAR