Kad kreneš za Makovu sedmicu

U potrazi za jednom prodavnicom dobio sam objašnjenje kako se ona nalazi u ulici Majšanski put, posle druge krivine s desne strane. Sledeći ove upute, skrenuo sam u drugu ulicu desno i nisam stigao nikuda.  Ipak se nismo dobro razumeli.

Kad Subotičani koji znaju ovaj kraj kažu: „druga krivina“, to nije skretanje u neku sporednu ulicu, već se misli na jednu od krivina od oko devedeset stepeni koja se nalazi na ovom dugom putu, kojim ide autobuska linija broj 3 do Makove sedmice i dalje, skoro do šume.

Te oštre krivine građani su iskoristili da ovu dugačku ulicu podele na nekoliko celina i tako lakše opišu poziciju nečije kuće ili prodavnice. Poslednjih godina to više nije pravac koji vodi do vikendica i vinograda već su se tu nanizala razna stovarišta građevinskog i elektro materijala, specijalizovane prodavnice koje zahtevaju veću kvadraturu i dvorište, čega je ovde bilo dovoljno na prostranim placevima. Pored toga, komunikacija sa centrom grada je brza, nema semafora ili ukrštanja sa drugim važnim putevima a i cene nekretnina su kudikamo niže nego, recimo, na Palićkom ili Beogradskom putu.

Neko će reći da to baš nije mesto gde su planeri grada zamislili neko vođenje biznisa i da bi bolje bilo da su tamo ostali voćnjaci i vikendice. Međutim, oni koji su videli kako izgledaju prilazi Novom Sadu gde se uz cestu smenjuju udžerice sa srebrnim salonima automobila, a laminati i lusteri sa mini deponijama, svestan je da je Subotica još dobro prošla i sačuvala svoje prilaze gradu od ovakvih prizora.

Za stovarišta se sada ukazao još jedan povoljan prostor. To je relativno nova zaobilaznica koja je spojila ulicu Partizanskih baza i Majšanski put. Drum je prošao preko ledine i pored njega se ukazalo prostranstvo, što bi rekli naši stari -„Грин филд“. Neki su to prepoznali i tamo već radi jedno stovarište građevinskog materijala, jedno je u pripremi, a završava se i jedan moderan spratni objekat koji će izgleda biti takođe namenjen biznisu.KOMENTARI

 1. adkersu kaže:

  Natpis na mađarskom nije po pavopisu mađarskog jezika.

 2. Megatron kaže:

  Jedino fali jedan bolji supermarket. I kanalizacija.

 3. zedan kaže:

  @Megatron

  Voda nam više fali od Supermarketa…

 4. Čokanjčićem ću te čokanjčićem ćeš me kaže:

  Vodu ste dobili tamo na jednom delu pa se od 150 mogućih priključilo 10.

 5. Metuzalem kaže:

  @žedan
  Mogli su da uštede na ogromnoj i neprimerenoj tabli i ta sredstva okrenu za potrebnije stvari

 6. Drndrn kaže:

  Trebali su i na italijanskom da napišu svako bi znao gde se nalazi☺️

 7. Dr sc. tro. Stormwatch kaže:

  @Čokanjčićem ću te čokanjčićem ćeš me

  Prikljucilo se samo toliko zato shto su Subotichani morali placati prikljucke koji se inace nigde drugde u zemlji ne placaju…

 8. Buby kaže:

  Koji je vek a gde je kanalizacija?!?Na zalost,jos malo pa će se ljudi “teleprontovati” a mi pišemo o vodi i kanalizaciji i to u poprilično naseljenom delu grada.Tužno

 9. Sumorno kaže:

  @adkersu
  Po čemu si to zaključio? Kako vidim ispravno je napisano.

 10. Pametnjaković kaže:

  @Sumorno
  Na mađarskom jeziku se pravilno piše: ” I KANYAR “.

 11. Bać Joso kaže:

  Ako je slobodno za napisat, podržao bih komentar od poštovanog Drndn i predložio da se doda i na Italijanskom. Svima bi, pa i Mađarima bilo sve bilo pravopisno čisto i naravno jasno.I, mirna Bačka.

OSTAVITE KOMENTAR