“Kad svane dan” – u LIFKI !

Posle premijera i priznanja na svetskim festivalima, film “Kad svane dan” reditelja Gorana Paskaljevića, koji sa piscem Filipom Davidom potpisuje i scenario, dolazi pred subotičku publiku.

 

Priču koja nas vraća u vreme Drugog svetskog rata, logora na Starom sajmištu i kamiona “dušegupka” koji su bili priprema za Aušvic, gledaćemo u bioskopu LIFKA od 3. do 9. januara.

 

Projekcije će biti od 18,00 i 20,00 časova

 

Cena karte: 200 din

 

“Nošena muzikom Vlatka Stefanovskog koja opčinjava, ova intimistička odiseja, puna nostalgije snimljena je bez nepotrebnih filmskih ukrasa. U svim scenama Mustafa Nadarević, koji igra dirljivog profesora, bukvalno nosi film na svojim plećima, uzdržanom glumom, bez i jednog suvišnog detalja. Ovaj film pogađa pravo u srce i pozivam vas da ga nikako ne propustite kada stigne u naše bioskope.”  (Cin TV – Valrie Levillain).KOMENTARI

  1. Patak Dača kaže:

    Propustićemo ga, hvala, jer je istorijski falsifikat. I to ne slučajno, nego sračunato obmanjuje gledaoce, kojima inače istorija nije jača strana, kako su Srbi odgovorni za stradanja zatočenika u logoru koji je bio na teritoriji tzv. Nezavisne države Hrvatske. Ovakvo podmuklo kukavičje jaje odavno nije viđeno! Bojkot!!!

  2. ArtLover kaže:

    @ Patak Dača, ne lupaj gluposti.

     

OSTAVITE KOMENTAR