Kadrovska rešenja pred odbornicima

Skupština grada Subotica odlučivaće na današnjoj sednici o obrazovanju Komisije za imenovanja koja će ubuduće sprovoditi izbor direktora javnih preduzeća na području Subotice.

 

U sastav komisije za imenovanja predloženi su Čaba Kern, za predsednika i Katarina Gavrić, Milutin Kosanović i Jadranka Stantić za članove.

skupstina_gk

Osim njih četvoro, gde je Jadranka Stantić predlog Stalne konferencije gradova i opština, o izboru direktora javnog preduzeća odlučivaće i peti član koga će delegirati Nadzorni odbor konkretnog preduzeća. Ukoliko dobiju podršku većine odbornika, biće imenovani na period od tri godine.

 

Pred odbornicima  će se naći i kadrovska rešenja u javnim preduzećima i ustanovama. Petar Savić predložen je za vršioca dužnosti direktora Zoološkog vrta na Paliću, na period od najduže godinu dana, Andraš Urban je predložen za naredni četrvorogodišnji mandat na mestu direktora pozorišta Deže Kostolanji, dok je Ferenc Marton predložen na mesto vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća “Palić Ludaš”, na period od šest meseci.

 

Na isti vremenski period predloženi su i Vesna Prćić, na mesto VD direktorke JKP “Pogrebno”, Ilinka Vukoje na mesto VD direktorke JKP “Subotičke pijace”, kao i Robert Tot na mesto VD direktora JKP “Stadion”.

 

Pred odbornicima će takođe biti i rešenje o davanju saglasnosti na imenovanje vršioca dužnosti urednika u Radio Subotici, gde je za novu urednicu redakcije na srpskom jeziku predložena Tatjana Milošević, dok su za VD urednike redakcija na hrvatskom i mađarskom jeziku predloženi dosadašnji urednici Ivana Petrekanić Sič, odnosno Enre Nemet.

 

Osim ovih odluka, pred odbornicima će se naći i predlog pripajanja Javnog preduzeća “Zavod za urbanizam” javnom preduzeću “Direkcija za izgradnju grada”, kao i nekoliko tačaka vezanih za usvajanje planova i izmena planova poslovanja nekoliko javnih preduzeća.

 

Odbornici će takođe odlučivati o sastavu školskih odbora u više od 30 subotičkih osnovnih i srednjih škola, kao i o lokalnom akcionom planu za mlade na period od 2014. do 2018 godine.

 

TanjugKOMENTARI

 1. dr,no kaže:

  Kadrovsaka politika već viđena za vreme komunizma -ništa novo…

 2. Long Dong Silver kaže:

   

  dr,no: Kadrovsaka politika već viđena za vreme komunizma -ništa novo…  

  aaa, izvini sta si mislio pod komunizam!?…veruj mi neeemoj da se svadjas sa mojom malenkoscu!..Ajd, sada lepo,lagaaano procitaj Marx-a…ono znas, sabrana dela!( imas je i u strip varijanti)…pa jbbbteee! Kadrovska resenja u komunizmu su resavali po SPOSOBNOSTIMA!…heh..naravno, znalo se ko je oficir a ko podoficir…amin!..o diplomama, etc…necu da raspravljam,jbga i sam sam sa FF-BG…drzavnoga!

 3. STeve kaže:

  JKP Pogledno? Oho, nesto novo? 🙂

 4. Long Dong Silver kaže:

  Otvaram diskusiju! ajd…ko sme!?

 5. Long Dong Silver kaže:

  Osim freelancerasmiley

 6. Long Dong Silver kaže:

  No?! Ajd, cekam!..

 7. Sting kaže:

  Cirkus Kolorado ponovo u našem gradu …

  Odbornici sa jezičkom manom.

  Fabus vs Megatrend.

  masteri doktori bačelori srednjoškolci i ostala bratija …

  neprijatelji u klupama prijatelji privatno

OSTAVITE KOMENTAR