Kako je Noletov doktor došao u Spartak

Kako stvari stoje, Fudbalski klub Spartak Zlatibor voda, koji je nedavno angažovao doktora Igora Četojevića kako bi podigao mentalne i fizičke predispozicije ekipe, za godinu dana namerava da započne pohod na šampionsku titulu u Superligi, jer je poznatom medicinskom stručnjaku trebalo upravo toliko vremena da od Novaka Đokovića, umesto jednog od najboljih, stvori najboljeg tenisera na svetu.

Iako sa igračima Spartak Zlatibor vode radi svega tri dana, dr Četojević ističe da postoje svi preduslovi za dobar rad, te da je to jedan od glavnih razloga što je prihvatio rad u subotičkom superligašu.

 

– Da nisam već potpisao ugovor s Novakon Đokovićem, još 2010. godine bih došao u Suboticu, jer su već tada ostvareni prvi kontakti i sigurno bi rezultati već bili vidljivi. Prvi kontakti sa igračima, kratki razgovori i testiranja pokazuju da sam došao u zdravu sredinu, gde su ljudi spremni da prihvataju savete i da se menjaju – rekao je dr Četojević za „Blic“.

 

Ovaj vrhunski stručnjak, koji je studije medicine završio u Sarajevu još 1988. godine, a kasnije svoje vidike proširio i na kinesku tradicionalnu medicinu, sa svakim igračem Spartak Zlatibor vode pričao je nasamo po dolasu u Suboticu.

 

– Ne bih želeo da pričam o konkretnim metodama koje koristim, ali dovoljno je reći da je reč o tajnama vezanim za ishranu i način života. Imam puno znanja da prenesem igračima subotičkog superligaša, ali je preduslov da žele da se menjaju i da prihvataju savete. Ostajem tu do subote kako bih obavio dodatna testiranja, a potom ću odrediti strategiju daljeg rada s njima. Za prve vidljive rezultate potrebno je da prođe oko šest meseci, ali ponavljam, da bi sve ovo dalo rezultate, igrači moraju da budu spremni da se menjaju.

 

Iako nije previše pričao o saradnji s Novakom Đokovićem, dr Igor Četojević naglašava da je upravno Novakova volja da se menja bila najbitniji preduslov za uspešan rad i za kasnije rezultate.

 

– Novak je zaista zlatan dečko i s njim je bilo milina raditi. Koliko vidim zasad, zdrava atmosfera postoji i u Spartaku i očekujem uspešnu saradnju. S druge strane, da mi sada ponude da radim u fudbalskoj reprezentaciji Srbije, ne bih ni po koju cenu pristao. Medicinskim rečnikom pričano, naš reprezentativni fudbal je zahvatio karcinom, a ja radim samo u zdravim sredinama. Naravno, u nekim boljim, srećnijim i zdravijim vremenima pristao bih na to – zaključio je dr Igor Četojević.

 

Zbog motociklizma i rok muzike u Subotici


Iako je domaća sportska javnost iznenađena angažmanom dr Igora Četojevića u Spartak Zlatibor vodi, za njegove prijatelje to nije bilo čudno.
– Moj veliki prijatelj iz detinjstva Goran Vukoja, s kojim već 50 godina slušam dobru rok muziku i vozim motocikle, sada živi ovde i on me je i povezao s ljudima iz kluba. I danas, kada obojica imamo mnogo obaveza, nađemo vremena za dobar rok koncert ili za duge vožnje motociklima – ističe Četojević.

 KOMENTARI

 1. Iby P. kaže:

  Lepo i pohvalno –  doprinos subotickom sportu! Pas laje, pare govore:) Koliko ce sve to kostati suboticane??

 2. Suboticanin kaže:

  Suboticane nece kostati nista iz razloga sto se FK SPARTAK ZLATIBOR VODA ne finansira iz gradskog budzeta,nego kako mu i u samom imenu stoji,ima svog generalnog sponzora….

 3. majstor mome kaže:

  spartak zv se apsolutno finansira iz gradskog budzeta! ne smao to nego oko 80% budzeta za sprot idde upravo fk spartak zv. kada se prodaju igraci, naravno, u gradsku kasu se nista ne vraca. 
  drugo, ovaj kvazi doktor je potpuni promasaj.

 4. zeljo kaže:

  da, da, ovaj doktor nema pojma pricao mi je djokovic 😀

 5. Anonimni kaže:

  Doktor neće dugo pa da je i najbolji na svetu  celome, otići će glavom bez obzira. A inače ne zabaravjte se da to neki sponzori plaćaju  o svom trošku taj klub. Polako , sve će se saznati .

OSTAVITE KOMENTAR