Kako prepoznati Bauhaus (sa sinoćne premijere)

Sinoć je u klubu SKLADIŠTE premijerno prikazan dokumentarni film "Subotica – početak modernog doba" a pre toga specijalno izdanje rubrike STARI GRAD, ovaj put u živo. Uz stotinak fotografija, Lansky je ispričao svoja saznanja o tome kako je nastao Gradski stadion u Subotici, po kojim uzorima i šta je ono što ga čini jedinstvenim na prostoru bivše Jugoslavije.

U punoj sali našli su se i mladi i oni ne toliko mladi, pa čak i navijači Spartaka sa obeležjima najdražeg kluba.

Novi dokumentarac iz produkcije portala GradSubotica od danas možete pogledati i na stranici PRODUKCIJA.

Film Subotica – početak modernog doba, jeste vodič kroz arhitektonsko nasleđe iz tridesetih godina. On nije puko nabrajanje zgrada i njihovih kreatora već pokušaj da se bolje razume duh vremena u kojem su nastale.

Prežvakavajući temu Secesije, Subotičani su gotovo sasvim zaboravili Modernu koja je ovde ostavila trag u umetnosti i arhitekturi, u onoj meri koliko je to dozvolila kratkoća vremena i mogućnosti tadašnjih građana ovog grada.

Oni koji su do sada uživali u šetnjama gradom i otkrivanju secesijskih detalja, masonskih ili jevrejskih simbola na fasadama, sada će znati kako da prepoznaju Bauhaus i tridesete , koje imaju jednu drugačiju magiju a koje su za Suboticu – početak modernog doba.

 KOMENTARI

  1. dasHHa kaže:

    Cetitke celom timu na jos jednom lepom audio-vizuelnom putovanju kroz prostor i vreme.Drzim fige da se ne zaustavite….a sad je vreme za novi dokumentarac.Verujem da tema nije problem. 😉

  2. sojke2004 kaže:

    Moje čestitke ekipi.

  3. stormwatch kaže:

    Bauhaus je malo unapredjen u Subotickoj formi.

OSTAVITE KOMENTAR