Kamioni zbog spora oko naplate parkinga ceo dan bili na Horgošu

Rampa na graničnom prelazu Horgoš ponovo je juče podignuta posle dogovora sa nezadovoljnim kamiondžijama da se do ponedeljka neće naplaćivati parking na teretnom carinskom terminalu, javlja RTS.

U ponedeljak će biti održan sastanak predstavnika nadležnih ministarstava, Direkcije za imovinu i prevoznika, na kojem će biti dogovoreni dalji koraci ka konačnom rešenju problema.

Rampe su bile spuštene na Horgošu i od 10 sati pre podne nijedno teretno vozilo nije ušlo u Srbiju preko ovog graničnog prelaza. Na ulazu u zemlju bila je kilometarska kolona, a prisutna je bila i policija.

Problem je nastao kada je privatna kompanija, koja je zakupac parkinga na teretnom carinskom terminalu, počela da naplaćuje parkiranje.

Kamiondžije kažu da ne žele da plaćaju ono što ne koriste. Da bi se ušlo u zemlju, mora se proći kroz parking, a kamiondžije ističu da moraju da plate i kada su prazni i ne koriste ga.

Uputili su zahtev i Vladi i ministarstvima da se rampe skinu i da im se omogući da prolaze kao i do sada – da plaćaju samo ono što koriste.

„Nijedan kamion neće otići odavde, pa makar to bilo i deset dana, dok god ne budemo dobili garancije Vlade da ne može da se naplaćuje ono što i ne sme da se naplaćuje. Moraju biti jasno obeleženi i napisano da se tu plaća. Ko neće da plaća, staće na drugim slobodnim mestima“, rekao je za RTS Neđo Mandić iz udruženje prevoznika „Međunarodni transport“.

Preduzeće „Terminali RSB“ iz Beograda, koje je i zakupilo deo parkinga na carinskom terminalu, uputilo je dopis u kojem su naveli da su posao dobili na tenderu, da su sklopili ugovor i da svi koji koriste parking moraju da ga plate.

Istakli su da svi koji ne žele da koriste parking, odnosno koji unutar 30 minuta obave posao, mogu izaći besplatno, ali to nije zadovoljilo vlasnike kamiona.

FoNetKOMENTARI

 1. Djuro kaže:

  Podrska kamiondzijama.Samo uporno i zajedno možete ostvariti vas cilj .Naplata parkinga je prevelika a naplata samo prolaska kroz parking je kriminal. Popustice ministarstvo ne brinite,svesni su oni da su djubrad samo eto probaju pa dok traje traje.Dotle nakupice se para i para, ,zato samo napred vozači.

 2. Inspektor.. kaže:

  Šta je tu problem ta firma je na osnovu javne nabave dobila to pravo.Naime radi se u legalnoj registrovanoj firmi iz Beograda.Šta tu nije jasno…? Budu postavili obaveštenja o iznosu za nakadu korišćenje parkinga ,i problem je rešen.

 3. Ledenjak kaže:

  Ova vlast je sve originalnija u pljačkanju naroda.
  I upravo zbog toga se priča da će gazda sa svojom ekipim biti u sledećim OSVETNICIMA Navodno će ih poslati da brane zemlju jer su ovde debelo ispekli zanat Unapred žalim te sirotane koji im budu stali na put ,neće im ni gaće ostati kad ih se budu dočepali.

OSTAVITE KOMENTAR

75 + = 79