Kampanja „Osvetljeno plavim“

Od nekoliko hiljada osoba sa autizmom koje žive u Srbiji, malo se zna, ne veruje se u njihove potencijale, diskriminisani su, a najveći problem je manjak odgovarajućih ustanova.

Povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa autizmom država se, u znak podrške osobama sa autizmom, priključila globalnoj kampanji „Osvetljeno plavim“.

Osobe sa  autizmom imaju svoj dan – 2. april i svoju boju – plavu.

Grad Subotica se i ove godine  priključila svetskoj kampanji  “ Osvetljeno plavim” osvetljenjem  Gradske kuće kao i Savremena galerija, poznatije kao Rajhlova palata i biće osvetljeni 1/2,3/4, aprila.

https://gradsubotica.co.rs/wp-content/uploads/2017/05/XIV_Noc_muzeja_45.jpg

U prilogu e maila Vam šaljemo Saopštenje Autizma Srbije   uz slogan „Srećnija budućnost za autizam“, fokusirani smo na ciljeve da se  naglasi da je neophodan sveobuhvatan pristup na životnom putu osoba sa autizmom, kako bi one zaista uživale svoja prava i živele srećnim i ispunjenim životima.KOMENTARI

  1. Da i šta sada kaže:

    Pošto imaju „svoj dan“ i „osvetljeno plavim“, hoće li biti manje autistični nego do sada? Kao ono Crnčevićevo: „Bio sam Ciganin a sada sam Rom, kakva divna promena u životu mom“. Nikakva aluzija ni veza, samo princip.

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: