Karitas je primer ustanove koja je socijalno odgovorna

Subotički Caritas pozvao je direktora Gerontološkog centra Subotica, dr Nenada Ivaniševića da govori o društveno odgovornom poslovanju u demokratskom društvu.

 

U Velikoj većnici Gradske kuće, direktor renomirane Ustanove objasnio je prisutnima šta je ono što predstvalja socijalnu odgovornost kao i razloge zašto i kako ona ume da bude manjkava.

009

Istakao je da je Caritas sigurno dobar primer socijalne odgovornosti, kao i da nije bilo Caritasa, i njegove pomoći 1999 godine Gerontološki klubovi bi bili zatovoreni. Kao primer licemerne a socijalne odgovornosti, Ivanišević je naveo poslovanje nekih svetski kompanija.

 

„To je kada ova kompanije otvore prihvatilište za beskućnike u Londonu ali zato bez ikakvog stida plaćaju decu od deset godina jedan dolar da rade za njih."

 

To jeste poprilično licemerno jer bi prvenstveno trebalo pomoći toj deci u Indiji ili Šri Lanci gde oni rade. Naglasio je da je socijalna odgovornost na veoma nezavidnom nivou u današnjici, i kad je nešto što je dobro to je incident a nešto što je ružno je vest.

 

Lep primer odgovornosti je saradnja pekare „Proleće“ sa OISS „Žarko Zrenjanin“ uz podršku Grada Subotica kroz koju će učenici ove škole dobijati besplatnu užinu.

 

Dok je kao pravog pokazatelja loše situacije prepoznao Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom koji se u paksi ne poštuje. Ne samo privatne firme, već i državne izbegavaju za zapošljavanju ljude sa invaliditetom.

 

Direktor Gerontološkog centra, dr Nenad ivanišević, smatra da je zasigurno svetli primer saradnja ove Ustanove sa ŽOK „Spartak“, kroz koju sportiskinje mogu potpuno besplatno da koriste usluge rehabilitacije u ovoj Ustanovi, a da je Ambulanta za rehabilitaciju opremljena kroz projekat Evropske Unije.

 

Evropska Unija projekte koje finansira smata „javnim dobrom“, tako da je to naš deo kojim možemo da pomognemo.KOMENTARI

  1. pravdoljub kaže:

    Necu da osporavam da nema necega lepoga u ovome, to je tekst sa biranim recima kojim se obratio Ivanisevic ali njegove tvrdnje debelo zaobilaze istinu. Naime, KARITAS nikada nije dospeo do onih najbitnijih primer toga su mnogi pacenici koji su umrli zbog promrzlina i gladi iako su trazili pomoc. Vidi se da Vas je recniku kojim treba da se obracate naucio Istvan Dobai pop koji je glavni u Subotickom Karitasu jer u zadnjih par godina popovi itekako koriste iz njima znanih razloga rec licemerje i kazete Sportistkinjama dajete besplatno koristenje usluga rehabilitacije zar samo njima dajete tu uslugu, zar Subotica nije poznata kao grad sportova? U vreme devedesetih godina Vi ste se setali po Subotici uzivajuci dok je nemali broj nasih sada vec i vasih Suboticana isao po sili zakona da brani Vase rodno mesto u Hercegovini mnogi su tamo nazalost i ostali dok su neki preziveli . Mozete li pruziti mogucnost rehabilitacije i za te ljude?

  2. zorandjala kaže:

    Ogromna i puno lepa stvar je kada Milos ninkovic iz svog dzepa da maloj Uni 80000eura za lecenje kada kosarkas Milicic po ko zna koji put iz svog dzepa da pare za lecenje bolesne dece. A jos lepse je sto im ovaj tip nevodi propagandu kao ovoj Vatikanskoj firmi koja sve sto da daje sa kamatom.kao sto su oni kombajni za kulake i sl .Naranite jednom gladne i nemojte se time hvaliti,Nekavam bog plati sve lepo sto ste uradili.

  3. pravdoljub kaže:

    http://www.telegraf.rs/vesti/949353-tuga-bez-kraja-ovo-je-najpotresnija-prica-o-zivotu-i-ljubavi                          Politicari, KARITAS? Zelite pomoci? Pogledajte tj. procitajte i oglasite se povodom ovoga..i nazalost slicnih tragedija..

OSTAVITE KOMENTAR