Karolj Kovač izabran za novog predsednika GIK

Karolj Kovač iz Saveza vojvođanskih Mađara je izabran za novog predsednika Gradske Izborne komisije.

 

Komisija ima još 16 članova i njihovih zamenika iz redova političkih organizacija koje participiraju u lokalnom parlamentu, kao i sekretara i njegovog zamenika, a mandat će im trajati četiri godine.

Panorama-Subotice-01

Rešenje o razrešenju i imenovanju predsednika, zamenika predsednika, članova, zamenika članova, sekretara i zamenika Izborne komisije grada Subotice, jednoglasno su usvojili odbornici na 4. varednoj sednici Skupštine grada.

 

Opozicija smatra da je ova tačka dnevnog reda mogla da sačeka redovnu sednicu lokalnog parlamenta i da je bespotrebno potrošeno oko 200.000 dinara. Na sednici je rečeno da su se još u decembru prošle godine sastali šefovi odborničkih grupa i da su tada usaglašene kvote po kojima je svaka odbornička grupa trebala delegirati svoje članove u izbornu komisiju.

 

Sazivanje današnje sednice je bespotrebno trošenje novca građana, smatra opozicija.

 

Robert Šebek je predložio da se odbornici odreknu svojih dnevnica u korist Sandre Svorcan, kojoj je neophodna transplantacija srca, a Gojko Radić je, u ime odbornika SNS-a koji ga podržavaju, istakao da će se odreći dnevnica u korist Sandre.

 

Predsednik Skupštine grada naglasio da će to preporučiti svim odbornicima, te da će svako od njih pojedinačno odlučiti da li će dnevnicu dati u humanitarne svrhe.KOMENTARI

 1. STeve kaže:

  200K nas kosta samo jedno njihovo zasedanje? Neprijatna vest…

 2. Bohrer kaže:

   A gde je sada " štedljivi" Maglai ? Da nije slučajno Gojko postao kalif umesto kalifa?

 3. urban kaže:

  Karolj Kovac, je li to advokat koji je zastupao Kasa Josku dok je bio u pritvoru ? Mali je ovo grad.

 4. Mikloš kaže:

  Ja ga se sećam sa suda ,kada je bio član komunističke partije…dobro on "pliva" u svim vodama.

 5. spaljivanje doo kaže:

  to je sin, takodje advokat

OSTAVITE KOMENTAR