Kenjereš: Pretukli me zbog otpada, jedva se krećem

Atilu Kenjereša iz Subotice napala su dvojica muškaraca, pretukla ga bejzbol palicama i nanela mu povrede zbog kojih se jedva kreće.

658379_vojsubotica-atila-kenjeres-nije-mogao-da-izadje-iz-kola-posle-pregleda250815rasfoto-biljana-vuckovic-003_f

Incident se dogodio u Skadarlijskoj ulici, u subotu oko sedam časova. Kada je Kenjereš izlazio iz kuće, sa obližnjeg zida skočila su dva maskirana mladića i počela da ga tuku. Kenjereš tvrdi da je batine dobio jer se godinama bori da se iz njihove ulice iseli auto-otpad.

– Udarali su me po glavi, licu i nogama. Tukli su me sve dok nisam pao preko ograde, ali i onda su nastavili da me šutiraju – priča on.

Pretučenog Kenjereša pronašla je njegova supruga, a po dolasku policije, ćerka ga je odvela u bolnicu, gde su mu ustanovili povrede ramena, kolena i otoke po telu. Dobio je i uput za CT snimanje.

– Ubeđen sam da iza svega stoji vlasnik auto-otpada jer se aktivno borim da se njegov otpad izmesti iz ulice. Organizovao sam više puta proteste i blokadu kamiona i pomogao sugrađanima iz drugih ulica koji imaju isti problem – tvrdi Kenjereš.

Prema rečima poznanika vlasnika otpada u koji Kenjereš upire prstom, on je službeno odsutan, a u policiji potvrđuju da su odmah po prijavi izašli na lice mesta i intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti.

O incidentu je obavešten i Jene Maglai, gradonačelnik Subotice, koji je zatražio da policija preduzme hitne mere. Pošto je uključen u rešavanje problema o izmeštanju otpada, kazao je da je grad učinio sve, ali vlasnik ima dozvolu. „Niko nema pravo da se tako bahato ponaša i preti ljudima“, kaže Maglai.

skadarlijska subotica 1

Revizija dozvole za rad auto-otpada

 

Posle napada na Atilu Kenjereša njegovim komšijama u Gradskoj upravi je rečeno da je u toku revizija dozvole za rad auto-otpada protiv kojeg su protestovali.

– Gradonačelnik nas je primio i osudio napad na našeg komšiju. Rekao nam je da je zvao nadležne u subotičkoj policiji i tražio da mu se dostavi u skorije vreme izveštaj o istrazi. Rečeno nam je da se radi na izmeštanju otpada i da je u toku revizija dozvole za rad otpada, pošto obavlja delatnost i van okvira koje mu dozvola omogućava. Postoji čak mogućnost da mu se dozvola oduzme, u toku su provere. Obećano nam je da ćemo ponovo sastati za desetak dana – kaže Aleksandra Bukvić, jedna od predstavnica Skadarlijske ulice.

Komšije Atile Kenjereša kažu da nije na njima da komentarišu da li su napad na njega organizovan po nalogu iz auto-otpada, ali veruju da je sve povezano.

– Momci koji su napali Kenjereša preskočili su ogradu otpada, ali najbolje je sačekati da policija sve ispita i utvrdi istinu. Nije nam svejedno, mogao je to biti bilo ko od nas – kažu stanovnici Skadarlijske.

 

BlicKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR