Kern Šolja: Odluke legitimne

Iz Kabineta predsednice Skupštine grada Subotice saopšteno je danas da su odluke donete na jučerašnjoj sednici Skupštine grada legalne i legitimne, a ukoliko je neko od odbornika za vreme glasanja zloupotrebio svoja prava, to nije uticalo na konačne rezultate glasanja.

 

Nakon što je juče Odbornička grupa “Za Suboticu” najavila da će zatražiti poništavanje jučerašnje sednice Skupštine grada Subotice zbog sumnje u legitimnost donetih odluka, kao i održavanje nove sednice i ponovno glasanje o svim tačkama i samom dnevnom redu, predsednica Skupštine grada Marije Kern Šolja, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, odbacila je ove navode i zahteve.

 

“Duboko sam uverena da su odluke donete na 13. sednici Skupštine grada Subotice legalne i legitimne. Ukoliko je neko od odbornika za vreme glasanja zloupotrebio svoja prava, to nije uticalo na konačne rezultate glasanja”, smatra Kern Šolja.

Ona je precizirala da su odluke na toj sednici donete značajnom većinom.

 

Regujući na navode Odborničke grupe “ZaSuboticu” da je odbornički aparat odbornice Josipe Vojnić Tunić iz DSHV-a korišćen na sednici, iako na njoj nije prisustvovala, jer se nalazi na godišnjem odmoru u inostranstvu, Kern Šolja je izjavila da za vreme trajanja sednice “nema mogućnost da poimence prati ko je prisutan u sali i ko od njih glasa”.

 

“Smatram da su odbornici DSHV-a, kojih je ukupno četiri u Skupštini, trebalo da primete ako je sa aparatom odbornice Josipe Vojnić Tunić neko glasao, odnosno ako je neko zloupotrebio njenu glasačku jedinicu. Smatram smešnim da su odmah nakon završetka sednice prijavili slučaj, dok za vreme trajanja sednice niko od njih nije reagovao i reklamirao zbog toga”, navela je Kern Šolja.

 

Pošto postoji sumnja da neki odbornici mogu zloupotrebiti glasačke jedinice, predsednica Skupštine je najavila da će u budućnosti, za razliku od dosadašnje prakse, odbornici preuzimati glasačke jedinice isključivo uz potpis.

 

 

Tanjug

 

 KOMENTARI

  1. Gula_gula_Gangula kaže:

    Opa bato, nakon decenije vaspitanja najzad smo okusili blagodeti  bodrum tehnike i demokratije.

  2. real kaže:

    svaka rec na mestu.

  3. voyager kaže:

    Interesantan je yakljucak Solja Marije (za mene ona nije predsednica vec piun) pa bi me zanimalo sta misli (ako ima misljenje) o svojevremenom izboru isporucioca opreme pokojne Azotare, zatim prevremenih masovnih odlazaka u penziju (naravno ne dzabe), namestenih poslova odlukama tadasnjeg Iyvrsnog veca Subotice i jos mnogo mnogo drugoga. Mladi ce misliti da ovo nema veze sa temom, ali verujte mi ima, jer / tehnika je ista.

OSTAVITE KOMENTAR