Kilometarska kolona kamiona na Kelebiji

Zbog zvaničnog zatvaranja graničnog prelaza Horgoš na 30 dana, sav teretni saobraćaj sa Mađarskom preusmeren je na granični prelaz Kelebija, gde su danas kilometarske kolone kamiona.

kelebija_kamioni_pok_1709

Vozači kamiona na prelaz granice čekaju šest sati, a Uprava Carina i Granična policija preusmerili su svoje kapacitete sa prelaza Horgoš na Kelebiju, gde su uspostavljene i fitosanitarna kontrola i špediterske službe na izlazu, odnosno ulazu u Srbiju.

Anketirani vozači kamiona kažu da su snabdeveni dovoljnim količinama hrane i vode.

Putnički i autobuski saobraćaj odvija se naizmenično, suprotnom trakom, uz asistenciju Saobraćajne policije.

Nakon zatvaranja prelaza Horgoš 1 i 2, kao i Bačkih Vinograda, vozačima putničkih vozila su na raspolaganju i prelazi Đala i Bajmok, kao i Bački Breg.

Autobusi osim Kelebije još jedino mogu preći preko Bačkog Brega, dok vozači kamiona za prelaz u Mađarsku imaju na raspolaganju jedino prelaz Kelebija.

 

TanjugKOMENTARI

 1. treća-sreća kaže:

  Ovo je rezultat politike naše Vlade da se migranti bezuslovno puste da vršljaju i divljaju od ulaska u Srbiju na jugu, pa do pokušaja izlaska na severu.

 2. Daddy kaže:

  Bolje kamioni nego osvajaci, da ne kazem ekonomski, religiozno fanaticni migranti

 3. U prolazu kaže:

  Šta će biti tek za vikend kad ne bude radila carina?

 4. treća-sreća kaže:

  Evo i Hrvatska je zatvorila sve prelaze, tj. granicu sa Srbijom… a naši zvaničnici se i dalje busaju u grudi i diče svojim humanizmom…

  Videćemo za par dana šta će da rade sa novopridošlim bliskoistočnjacima uz one što će silom prilika morati da ostanu ovde, kad više ne budu mogli nigde preko, ni napred ni nazad… Ne znam čime će da ih hrane i poje, kad su našoj gladnoj sirotinji ukinuli narodne kazane… ili će možda opet dati tuđinu prednost u odnosu na našeg građanina.

  Srbija je jedinstvena zemlja koja se uopšte ne trudi da zaštiti svoje granice. Kao EU kandidati morali bismo se potruditi da zaštitimo prodor migranata prema Uniji, a mi ih još potpomažemo. Sad će još da nas proglase saveznicima ovog haosa i biće to zbogom Evropskoj Uniji za nas, mada mislim da nas tamo svakako ne žele i da nas već 15 godina samo zavlače i koriste naivnost svih naših pređašnjih i sadašnjih vlada zarad lične koristi, koje naši demokratski, a sada napredni naivnjaci nazivaju INVESTICIJAMA i INVESTITORIMA.

  Pitam se samo da li su vlasnici Srbije i u ovoj migrantskoj krizi ostali samo naivni, ili je neko uzeo velike pare, u šta više verujem.

  A Vi me sad nazovite ksenofobom ili kako god hoćete. Živi bili pa videli!

 5. stormwatch kaže:

  @treca-sreca

  Gospodine nexenofobe. Da pogledate malo aktuelnu kartu Evrope zapazili bi jednu zaista zanimljivu cinjenicu. A to je da Migranti ne dolaze iz Srbije, nego iz EU, t.j. Grcke. Ako se vec pripoveda o problemu dolaska imigranata u EU, onda je tu jedini i najveci problem Grcka, koja ih slobodno pusta dalje. Ovako se Srbija nalazi u stvarno zajebanoj poziciji u kojoj Grcka samo propusta sve u Makedoniju i Srbiju bez ikakve registracije, i onda kaze EU kako imigranti dolaze iz Srbije.

 6. Megatron kaže:

  Ja mislim da bi bilo najbolje da i mi privremeno zatvorimo nasu granicu na Savi i Dunavu.

 7. roki kaže:

  Nazalost nama ne bi pomoglo da podignemo zid sa Makedoncima, jer bi se oni samo preusmerili preko Kosova u Srbiju. A da dizemo zid sa Kosovom, to ne bi islo jer bi onda priznali granice Kosova. Tako da ispada, da smo mi najvise najebali…Najlakse bi bilo da Grcka zatvori granice ali se ona sada sveti Nemackoj jer Nemacka nije htela da joj oprosti dugove. Vrzino kolo

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: