Kineski novinari u poseti Subotici

Predsednik Skupštine Grada Slavko Parać i član Gradskog veća zadužen za obrazovanje i kulturu Slobodan Čamprag primili su danas, u Gradskoj kući, predstavnike Svekineskog udruženja novinara iz Pekinga, koji ovih dana borave u Srbiji i Subotici, u organizaciji Udruženja novinara Srbije (UNS).

 

Slavko Parać je, tom prilikom, izjavio da je Subotica, kao multinacionalna sredina, primer dobrih međunacionalnih odnosa. On je istakao da su u Subotici u službenoj upotrebi tri jezika i da ovaj grad izdvaja velika sredstva za kulturu i obrazovanje.

 

Predsednik Skupštine Grada predstavio je novinarima iz Pekinga i privredne i turističke potencijale Subotice. Slavko Parać je naglasio kako je Subotica poslednjih godina mnogo uložila u izgradnju infrastrukture, da je sada i u regionu, i u mnogim evropskim zemljama, prepoznata kao grad koji ima povoljno poslovno okruženje i da su za ulaganje u Suboticu zainteresovani brojni investitori, pre svega iz Nemačke.

 

Delegacija Svekineskog udruženja novinara iz Pekinga obišli su i redakcije „Subotičkih novina“ i „RTV Yueco“, kao i SKC „Sveti Sava“.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

1 + = 5

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: