Ko želi dobro Subotici?

Ujedinjeni regioni Srbije Subotica još jednom ukazuju javnosti na činjenicu da je poslanička grupa Ujedinjenih regiona Srbije predoložila amandman na budžet Republike Srbije koji se odnosi na transfere lokalnoj samoupravi. Ovaj amandman, nažalost, nije usvojen, a da jeste, gradu Subotici umesto 240 miliona dinara bi bilo transferisano 380 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

 

URS-logo
Zato, Ujedinjeni regioini Srbije u Subotici postavljaju otvoreno pitanje političkim strankama koji učestvuju u radu Skupštine grada Subotice, a naročito one političke stranke koje čine vladajuću većinu u Subotici da se izjasne kako su njihove poslaničke grupe glasale za ovaj amandman i zbog čega nije usvojen predlog da se Subotici uveća transferna sredstva za 140 miliona dinara.

 


Takođe, postavljamo pitanje istima zašto nije usvojen amandman Ujedinjenih regiona Srbije da se dodeli 5 miliona dinara preduzeću „Park Palić“ d.o.o. za nastavak razvoja infrastrukture na Paliću.

 


Podsećamo javnost Subotice da su poslanici Ujedinjenih regiona Srbije glasali ZA predlog amandmana koji je podneo narodni poslanik Balint Pastor, a odnosi se na dodelu 150 miliona dinara za nastavak izgradnje Narodnog pozorišta u Subotici. Podršku stranci SVM je dala opoziciona stranka URS koja se odlučila da glasa i predlaže isključivo za dobrobit građana Subotice.

 


Pri tome naglašavamo da naša politička stranka nema ni jednog poslanika iz Subotice u Skupštini RS, za razliku od političkih stranaka SNS, SVM, DS i DSHV koje imaju narodne poslanike iz Subotice u svojim redovima.

 


Zašto poslanici onih parlamentarnih političkih stranaka koje su na vlasti u Subotici nisu glasali i time usvojili ove amandmane, koji bi doprineli da Subotički budžet bude veći za 140 miliona dinara, da se nastave radovi na pozorištu i Paliću?

 

GrO URS SuboticaKOMENTARI

 1. Bela kaže:

  Prvo ko je zavrnuo slavinu bio je upravo Mlađan Dinkić. Nek daju onih 7% od republičkog budžeta što pripada Vojvodini, odnosno lokalnim samoupravama.

 2. József kaže:

  URS u skupstini nema nijednog poslanika iz Subotice jer su ukupno osvojili 500 glasova. Smesno je govoriti o njihovim akcijama delenja gaca.

 3. Neša kaže:

  S obzirom da se URS kao i mnoge stranke oglašavaju odlučih da i ja, jedan od građana ovog grada i ove države, dam zvanično

  SAOPŠTENJE

  u kom izražavam stav da me zabole ona stvar (dobro znate koja) za vaše stranačke i sitnosopstveničke interese isto onoliko koliko vas sve stranke zabole za mene i ostale građane. 

  Ovim putem parafraziraću reči jednog mudrog čoveka:

  "… a vi samo dalje nastavite po starom pa ćete na kraju morati da pojedete sva g**** koja ste izasrali. J**** vam majku svima…"

 4. Anonymous kaže:

  Slika govori više od reči ! Savet: "Sjašite više sa leđa naroda !"

 5. Bela Baić kaže:

   

  Bela: Prvo ko je zavrnuo slavinu bio je upravo Mlađan Dinkić. Nek daju onih 7% od republičkog budžeta što pripada Vojvodini, odnosno lokalnim samoupravama.  

  da da Bela ti pričaš o tome, a imao si ministra finansija od 2007 do 2012 (Dijana Dragutinović, Mirko Cvetković, Božedar Đelić) tako da ne prebacuj krivca na druge iako ni URS nije cvećka, ali se znalo ko drži pare i ko nama Vojvođanima nije vratio 7% para a da te i podsetim da od 2004 imate i Pokrajinskog premijera Bojan Pajtić-a koji se nije ni jednom protivio što Vojvodina ne dobija svojih 7%

 6. Bunjevac kaže:

  URS. Imate Vi  postovalaca Vaseg "lika i dela". Nateraste one jadne radnike iz Ljutova i Tavankuta da potpisuju za "gospodju ministarku"..Bilo je potpisuj!!! Ili ides kuci i nema plate !!!

OSTAVITE KOMENTAR