Koaliciji u Vojvodini ne preti lom

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da vladajućoj koaliciji u Vojvodini ne preti lom, "na žalost onima koji navijaju za drugu varijantu".

 

istvan-pastorU intervjuu za Politiku, Pastor je rekao da će Savez vojvođanskih Mađara, na čijem je čelu, učiniti sve kako bi pokrajinska vlast "izgurala" četvorogodišnji mandat, iako se u javnosti špekuliše da je višegodišnja koalicija SVM, Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine u krizi.

 

"Što se tiče incijativa koje se odnose na izmenu izbornih pravila, verovatno ćemo i mi narednih dana imati razgovore. Ne vidim ništa novo u tim ambicijama jer je to LSV više puta lansirao u poslednjih pet godina. To je evergrin tema i obično se ponavlja kada nastane zatišje, kad nema ko šta da kaže", rekao je Pastor.

 

Govoreći o odnosima unutar vojvođanske koalicije, Pastor je rekao da "ne vidi nijedan element španske serije" i da se tu radi o političkom spinovanju kojem se pridaje previše značaja.

 

"Imam potpuno normalnu komunikaciju sa DS-om, ali tu ne mislim na Dragana Đilasa kojeg sam sreo dva puta od kada je lider stranke. Isti je slučaj sa LSV-om, iako sam se sa (Nenadom) Čankom u poslednje tri godine video nekoliko puta", rekao je Pastor.KOMENTARI

  1. Suboticanin kaže:

    To sto se nisi video sa Djilasom i Čankom da prozboris koju, je njihov odnos prema tebi kao politicaru i "velikom trgovcu"

OSTAVITE KOMENTAR